Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Uwe om Mortensen: – Han gør alt for at nå sit topniveau


| Jonas Roulund |

Patrick Mortensen har fået en del kritik efter sæsonens to første kampe, men Uwe Rösler maner til besindighed; Kaptajnen skal, ifølge cheftræneren, nok komme til at levere varen.

194 kampe, 83 mål og 14 assists i AGF-trøjen. Topscorer sæson efter sæson. Rutineret, engageret, leder. Patrick Mortensen kan beskrives på mange måder, men tallene taler for sig selv: Den erfarne angriber er en sand Superliga-legende. Dog er hans stjerne falmet en smule i forbindelse med sommerens sæsonstart, der har budt på to lettere sløje præstationer fra spydspidsen.

Præstationer, som særligt er blevet bemærket, da resten af AGF’erne har leveret rigtig godt i samme opgør. Tobias Bech, Mikael Anderson, Gift Links, Mads Emil Madsen – ja, der har været masser af flotte offensive præstationer – bare ikke rigtigt fra Mortensen.

Hvad – hvis noget – er gået galt?

– Når man kommer op i alderen, bliver nogle mere kritiske overfor en. Men Paddy er også enig i, at der er mere i ham, end det vi har set. Jeg vil dog ikke vurdere Paddy efter to kampe. Hans målgennemsnit taler for sig selv, fortæller cheftræner Uwe Rösler, der har valgt Mortensen til startelleveren mod både FC Midtjylland og FC København.

– Mod Midtjylland havde han to store chancer for at score. Straffesparket, som han normalt scorer på og en stor mulighed efter et hjørnespark. Hvis han havde scoret der, havde man nok ikke hørt så meget fra kritikerne, siger Rösler.

Patrick Mortensen i udebanetrøjen.
Foto: Kronborgfotos

Stor arbejdsiver og motivation

I sæsonens første to kampe er det ifølge fotmob.com blevet til 161 minutter på banen for Mortensen, hvilket blot har kastet to afslutninger af sig, og den 35-årige angriber har kun haft fire berøringer i modstandernes felt i alt. Til sammenligning har hans angrebskollega, Tobias Bech, fået 167 minutters spilletid med to mål, fem skud og 11 berøringer i modstandernes felt til følge.

Alligevel tror Uwe Rösler stadig på, at Mortensen har mere at give.

– Paddy er fit, han arbejder hårdt, og han ved, hvor han er i sin karriere. Han gør alt, hvad han kan for at optimere sin performance både på- og udenfor banen. Jeg snakkede med ham om nogle justeringer i forbindelse med Midtjylland-kampen, og han fik de ting implementeret hurtigt i sit spil. Det viser noget om hans arbejdsiver og motivation, forklarer Rösler.

Patrick Mortensen på vej på banen på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Cheftræneren medgiver dog, at der skal leveres for at bevare startpladsen.

– Han ved, at det er en ny sæson, og at der skal leveres, og det kommer han også til. Han har stor støtte på holdet. Alle kan se, at han gør alt for at nå sit topniveau. Jeg snakker med ham før og efter hver kamp, og han prøver hele tiden at optimere på tingene. Det er alt, jeg kan kræve fra ham, siger AGF’s cheftræner.

De mulige erstatninger

Transfervinduet er åbent, og rygterne svirrer om både midtbanespillere, wingbacks og angribere i disse tider. Måske kunne en direkte konkurrent til Mortensen gøre ham skarpere? Eller er konkurrenten allerede i truppen?

– Vi har fået Richmond Gyamfi ind. Han er angriber eller 10’er, men har brug for tid til at falde til. Han er en mand for fremtiden. Ikke dermed sagt, at han ikke allerede kan spille, men for at ramme de højder, han kan, så vil vi give ham tid og ikke presse for meget på, fortæller Rösler.

Richmond Gyamfi præsenteres som ny AGF-spiller.
Foto: AGF.dk

Han har også fået Sigurd Haugen retur fra leje i Breda, men det ligner heller ikke en direkte konkurrent til Mortensens plads.

– Vi vil sætte os sammen med Haugen i slutningen af transfervinduet og se, hvor vi står. Hvor meget har han spillet? Hvor tilfredse er vi? Hvor glad er han selv? Det ser vi på til den tid, forklarer Rösler, som understreger, at man i første omgang er på udkig efter at tilføje en midtbanespiller til truppen efter afskeden med Julis Beck, Magnus Knudsen og Benjamin Hvidt denne sommer.

Dermed er der altså fortsat stor tiltro til Patrick Mortensen, som med særdeles stor sandsynlighed igen kan ses fra start, når AGF tager imod Sønderjyske fredag aften på Ceres Park.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle