
AGF’s pitchmanager giver indblik i ombygningen af det midlertidige stadion
Vejlby Stadion skal agere midlertidigt Superliga-stadion fra februar 2025 og mindst halvandet år frem. Arbejdet med at få banen klar er i fuld gang, og her giver AGF’s baneansvarlige, Nikolai Pold, indblik i processen.
En stor udfordring og et spændende projekt. Sådan beskriver AGF’s Team- og Pitchmanager, Nikolai Pold, processen med at opbygge det midlertidige stadion i Vejlby, som skal huse AGF fra februar 2025, mens det nye stadion i Kongelunden tager form i den modsatte ende af byen.
Banen skal være i topklasse, mens tribunerne skal kunne huse op til 12.000 tilskuere med alt, hvad der følger med af boder, flugtveje, toiletter og VIP-faciliteter.
Det store arbejde er i fuld gang, og her giver Pold indsigt i arbejdet i Aarhus-forstaden.
– Selvom det har været meget hektisk, så synes jeg langt hen ad vejen, at processen går sin gang, og man kan se, at der sker noget fra dag til dag. Det er ikke uden udfordringer, men udfordringer er jo til for at blive løst, og vi finder dem i fællesskab, så vi kan stå klar til februar, fortæller Nikolai Pold, der spadserer rundt på banen, da vi fanger ham til et telefoninterview.
– Det bliver ikke mere live!, som han udtrykker det, mens en entreprenør kortvarigt afbryder vores interview for at få afklaret nogle spørgsmål.
Ja, der er gang i den i Vejlby, og mange involverede arbejder hårdt for at nå de forskellige deadlines for det store byggeprojekt.

Græsnørdernes legeplads
Banen er noget af det første, der er taget hul på i forbindelse med udviklingen af det midlertidige Superligastadion, og i denne uge anlægges hybridbanen, som får ganske gunstige forhold for at blomstre, fortæller Nikolai Pold.
– Vi har det italienske firma Mixto til at anlægge hybridbanen. Det er ligesom et gulvtæppe, hvor der er små plasticstrå i. 10 % af banen kommer til at bestå af plastic á 23 millimeters længde, hvilket er det, vi klipper vores bane i, forklarer pitchmanageren.
Læs også: AGF Insight: Hvordan skaber man Danmarks bedste bane i Aarhus?.
I den kommende tid vil man kunne spadsere forbi anlægget og kigge ind på en spirende bane. Efter cirka ti dages spiring begynder græsset at være på plads, hvorefter en masse drift, gødning og klippearbejde påbegyndes.
– Derfra går processen i gang med at holde det gødet, og så skal vi i gang med at klippe det efter en 14-16 dage. Her klipper man spidsen af græsset første gang med håndklipper. Man klipper de første to-tre millimeter, og så går der et par dage, og så gør man det igen. Det gør man for at få græsset til at buske – når man klipper kan der komme en gren mere på, så det tætnes, forklarer Pold om den omfattende – og lad os være ærlige – nørdede proces omkring banens beskaffenhed. En beskaffenhed, der kan blive udfordret af det danske vintervejr, men det tager banemanden med ophøjet ro.
– Vi har fået varme i banen herude, så vi ser ikke de store udfordringer i det. Vi kan holde vækstperioden i lang tid, fordi vi har bundvarmen nede ved rødderne. Vi mister selvfølgelig noget på toppen i forhold til sollys og varme, men det går ikke hen og fryser, som er det, der normalt får væksten til at gå i dvale. Det skal vi helst undgå, siger Pold.

Hvordan ser det ellers ud i 8240?
Banen er selvfølgelig det grundlæggende, når man anlægger et nyt stadion, men hvad er professionel fodbold uden tilskuere? Det midlertidige stadion skal rumme op til 12.000 af slagsen, og der ligger derfor en stor opgave i at gøre Vejlby Stadion klar til det.
– Der er støbt fundamenter til lysmasterne omkring banen, og ellers bliver der rettet af i forhold til kloakering til boder og toiletter – alt det underjordiske. Det skal afleveres her den 20. september, og så er det efterfølgende lysfolk, der skal ind og levere master. Når de er rejst, kommer vi ind igen og skal kigge på opsætning af tribuner og den slags. Så kører den proces, mens vi drifter banen frem mod januar, hvor en brugstilladelse gerne skal komme i hus, forklarer Nikolai Pold.

Således er projektet med at skabe AGF’s kommende kult-stadion i kyndige hænder. Du kan høre Pold og Head Groundsman, Rasmus Lind, fortælle mere om arbejdet med AGF’s baner i podcasten Lyden AGF.
Flere AGF Nyheder
-
Rösler om Wahlstedt: – Han er på vej til at blive skarpere
-
Sölvi Stefánsson: En forsvarsvulkan er klar til at gå i udbrud
-
Talentchefen tager temperaturen på AGF’s akademi: – Vi er kommet godt fra land
-
Yakob efter comeback: – Jeg bliver lidt rørt
-
AGF – AaB: Kevin Yakob returnerede i tæt testkamp mod nordjyderne
-
Blog: Hvad er AGF’s idealopstilling?
-
Kampprogram slutspil 2025: Se AGF’s kampe i Mesterskabsspillet
-
Reportage: Chokerende nedtur i Nørreskoven
-
Vejle BK – AGF: Spillerpræstationer og kampens spiller
-
Flere hviie talenter på ungdomslandsholdene