"En ægte fodboldby der bærer holdet frem" Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos
“En ægte fodboldby der bærer holdet frem” Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos

AGF Tifo

Hvad er AGF Tifo, og hvem står bag arbejdet med de flotte tifos, som ofte pryder tribunerne til AGF’s kampe? Læs mere om AGF Tifo, og hvordan du kan støtte Tifo-arbejdet i AGF her!

Flagene vajer i vinden, tribunen gynger, sangene runger og vilde bannere bredes ud, når Byens Hold løber ind på Ceres Park.

Hvis du har været på stadion for enden af Stadion Allé, så ved du, hvad AGF tifo-arbejdet betyder for stemningen på kampdage.

Oplevelsen er bare markant federe, når stemningstribunen ruller sig ud med velforberedte gimmicks – men de mange vilde bannere, mosaikker, flag og events under kampene kommer ikke af sig selv.
Samlet for Aarhus står – frivilligt – for at producere, ideudvikle og afvikle AGF Tifo’er på Ceres Park, og her kan du blive lidt klogere på deres arbejde.

Støt AGF Tifo

Hvis du vil støtte AGF Tifo økonomisk kan du donere penge til AGF Tifo på mobilepay via nummeret: 33392.

Tifo’erne opstår nemlig ikke af sig selv. Fansammenslutningen, Samlet for Aarhus, står for alt omkring produktionen og afviklingen af de stemningsskabende aktiviteter på kampdage, og det kræver et stort antal frivillige mandetimer og en god mængde penge – her afsættes eksempelvis hele weekender til ren produktion, design og maling af bannere, som skal bruges på stadion. Det kan du læse mere om i vores interview med AGF’s SLO her.

Samlet for Aarhus er et åbent fællesskab for de stemningsaktive på fanscenen, og gruppen består af repræsentanter fra de forskellige fangrupperinger.

Tifo’ernes betydning

Ordet “tifo” stammer fra det ordet “Tifosi”, som er det italienske ord for supporter, og dækker over de arrangementer, der skabes på tribunerne under kamp. En tifo kan altså både tage form som et fysisk arrangement og som ren stemning med fansange – og den ultimative tifo indeholder selvfølgelig begge dele.

Her kan altså både være tale om flag, konfetti, fyrværkeri, bannere, sange og alt det andet, vi kender fra Ceres Park og resten af fodboldverdenen.

Herunder ses et eksempel på en AGF Tifo, som blev skabt som hyldest til AGF Legenden Stig Tøfting.

AGF fans hylder AGF-legenden Stig Tøfting med en unik tifo (Foto: KSDH.dk)

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.