Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Rösler om Wahlstedt: – Skal være helt klar til Superligaen og AGF


| Thomas Vedel |

Der var blomster og klapsalver, men ingen spilletid, til Leopold Wahlstedt i sæsonpremieren på Ceres Park. Hvornår kan vi forvente at se den nye keeper i målet hos De Hviiie?

De fleste havde forudset, at Jesper Hansen ville starte i AGF-buret mod FC Midtjylland i sæsonpremieren, da Hansen også vogtede stængerne i den sidste testkamp mod Luton Town i England.

Sådan blev det også, og den nye keeper, Leopold Wahlstedt, måtte derfor nyde sin første Superligakamp og solen på Ceres Park fra bænken. Herfra kunne den svenske keeper se sine nye holdkammeret folde sig helt ud med en fortræffelig indsats mod de nyligt kronede danske mestre.

Men hvordan er keepersituationen egentlig i AGF lige nu? Hvorfor er fremtidens mand, Leopold Wahlstedt, tilsyneladende endnu ikke i spil til en plads i startopstillingen?

Det spurgte vi cheftræner Uwe Rösler om efter sæsonpremieren mod FC Midtjylland:

– Wahlstedt havde syv ugers sommerferie, han kom meget sent i vores pre-season. Han trænede to dage og spillede (i testkampen, red.) mod FC Midtjylland. Han kendte ikke engang alle navnene på alle spillerne, det gør han nu, men ikke mod Midtjylland i testkampen. Så han har brug for tid. Han er en relativt ung målmand med god erfaring og et stort talent. Og han er her ikke i to uger, han er her i fem år, siger Rösler som også slår fast, at Wahlstedt skal være helt klar til AGF og Superligaen, før han får chancen i målet.

– Målmand er en meget psykisk krævende position. Vi er nødt til at forberede ham på at spille Superliga-fodbold, måden vi spiller på og relationen til de bageste spillere, og det kommer ikke på to uger. Han får chancen. Vi forbereder ham på den rigtige måde. Vi har en stor tiltro til ham, det er derfor vi investerede i ham. Men vi er også nødt til at sige, at vi har i Jesper en topmålmand, og jeg spiller mine spillere – det samme gælder for Richie (Gyamfi, red.) – når jeg synes de er klar, og ikke når folk forsøger at presse mig til det, fastslår Uwe Rösler.

Vi skal altså efter alt at dømme væbne os med tålmodighed, før vi får vores nye målmand at se på førsteholdet. Det kan gå stærkt, men Uwe Rösler vil ikke forholde sig til en tidshorisont for Wahlstedts Superliga-debut i AGF-trøjen:

– Jeg ved det ikke. Det kan være en uge eller en måned. Jeg ved det ikke. Han spiller i morgen (lørdag for reserverne, red.). Når han træner fantastisk, og viser han er klar, er han selvfølgelig en valgmulighed. Men der er også en anden, som har noget at sige i det, og det er Jesper Hansen. Han lægger sig ikke ned, han vil konkurrere, og det er sådan det skal være, slutter Rösler af.

 

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle