Randers FC – AGF Optakt: Nu skal der muges ud!


| Jonas Roulund |

Hestestalden i Randers bliver fyldt med vilde medrejsende AGF-fans mandag aften, hvor begge mandskaber kan gøre det onde ved modpartens top seks-drømme.

Kampfakta: Randers FC vs. AGF

Spilletidspunkt: Mandag den 13. marts kl. 19.00

Spillested: Cepheus Park, Viborgvej 92, 8920 Randers

Dommer: Morten Krogh

Følg kampen her: Twitter: AGFLive samt på TV 3 Sport

Hashtag: #rfcagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

AGF besøger mandag aften Randers FC til endnu en “forårsfinale,” hvor top seks står på spil mellem to kombattanter, der begge har skrabet 29 point sammen i 20 Superligakampe.

Det placerer de hvidklædte på en aktuel fjerdeplads, mens kronjyderne indtager femtepladsen med en dårligere målscore.

Alle andre SL-kampe vil være færdigspillede, når holdene går på banen, hvilket kan påvirke kampen taktisk, idet et uafgjort resultat kan være godkendt for begge mandskaber, såfremt de øvrige resultater flasker sig.

Der er meldt om et udsolgt udvidet AGF-afsnit på et formentligt køligt og overskyet Cepheus Park, og dermed kommer Aros’ krigere til at have en hvid mur i ryggen, når der forhåbentligt muges ud i dårlig fodbold (og stil) i Randers-stalden mandag aften.

Randers FC – AGF indbyrdes kampe

Seneste møde mellem Randers FC og AGF ligger tilbage i juli 2022, hvor en en nulløsning blev afkastet i en kamp, hvor AGF dominerede, og Carlgren viste sig flot frem i gæsternes på mål på Ceres Park.

Og selvom Randers generelt har haft det med at drille AGF, så er der kommet bedre styr på forholdet mellem lillebror og storebror de seneste år. Siden 2020 er det således blevet til fire uafgjorte, to nederlag og to sejre. Til gengæld har De Hviie det ikke så godt på Cepheus Park, hvor det er blevet til tre nederlag, en uafgjort og en sejr i de seneste fem kampe.

Status på AGF

Pointhøsten har været fin, men spillets kvalitet har haltet i de første tre 2023-kampe for De Hviie. Målene er primært sat ind via dødbolde, og det er fortsat offensiven, der er i fokus hos aarhusianerne.

Til gengæld kan vi glæde os over jerndefensiven, hvor Bisseck skinner, Tingager dominerer og T.K har leveret stabilt. Med T.K. skadet, skal den omskolede Mølgaard gribe chancen på samme vis, som han gjorde det mod AC Horsens, og vi må se, om han kan stå distancen mod et fysisk stærkt Randers-mandskab.

Haugen har set uskarp ud, og det forventes, at Duelund napper startpladsen, så forhåbentligt kan han blive nøglen til mere kreativitet, mens Mads Emil Madsen højst sandsynligt er tilbage centralt. Her skal et drabeligt opgør stå, når kronjydernes jernmænd vil forsøge at bryde AGF’ernes boldomgang og gøre det til en mudderkrig. Meget ansvar hviler derfor på midtbanespillerne, som med ro i fusserne skal fordele boldene ud til de overlappende wingbacks.

Yann Bisseck kampens spiller mod AC Horsens

Det blev til endnu en flot forsvarskamp i fredags mod Horsens, og Yann Bisseck blev af KSDH’s følgere på sociale medier kåret til MOTM med hele 76 % af stemmerne. En velspillende Tobias Mølgaard løb med andenpladsen, mens Kevin Yakob, der fik den officielle hæder på Ceres Park, tog en tredjeplads i vores afstemning med 7 % af stemmerne.

Status på Randers FC

Randers FC kommer ind til 21. spillerunde med to uafgjorte og en sejr i bagagen. Det var ellers tæt på at blive til et nederlag mod Viborg forleden, men et flot comeback i anden halvleg sikrede desværre et 2-2-resultat.

Holdet har ikke imponeret spillemæssigt, men Thomas Thomasberg trup har et fast koncept at holde sig til, og det hårde slid bringer ofte point til tabellen.

Ankersen kom ind i seneste kamp som et friskt pust, og han kan meget vel starte inde mod sin tidligere klub. Derudover er holdets topscorer Egho fast mand på toppen, og her skal AGF’ernes defensiv være vågne overfor den snu måltyv.

Randers vil helt sikkert prøve at gøre kampen til en slåskamp, og hvis det lykkes kan det blive svært for aarhusianerne.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Igen er offensiven i fokus, og det bliver spændende, om Duelund kan blive nøglen til et mere kreativt angreb. Samtidig trænede holdet indlæg på stribe ved fredagens åbne træning, så forhåbentligt kommer wingbacksene fra kampen med en assist eller to – gerne til Mortensen, som kan tage lægge sig alene i spidsen af topscorelisten med en scoring.

Jesper Hansen mangler blot et enkelt clean sheet for at tangere Mogens Kroghs rekord som den målmand med flest Superliga-clean sheets nogensinde. Det er han selv fuldstændigt bevidst omkring, så mon ikke, han nok skal gøre sit til, at vi får et rent bur mandag aften?

Derudover skal den centrale midtbane matche Randers’ fysiske drenge og sørge for at få kampen over på AGF’s præmisser. Ellers bliver det svært mod de evigt prustende heste.

Randers FC:

Lasse Berg Johnsen er Randers’ svar på Nicolai Poulsen, og da kronjydernes spil i høj grad bygger på fysik og hårdt arbejde, så bliver det afgørende at få kyst den norske jernmand på midten.

Derudover skal offensiven selvfølgelig tæmmes. Her er Marvin Egho manden at holde øje med, da han har sendt seks kugler i kassen i 18 Superligakampe i denne sæson. Men mon ikke Bisseck kan holde ham i kort snor?

Karantæner:

AGF: Ingen

Randers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:

Randers FC: (4-4-2): Carlgren – Kallesøe, Johansson, Høegh, Kopplin – Ankersen, Pedersen, Berg Johnsen, Klysner – Egho, Bundgaard.

AGF (3-5-1-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Madsen, Anderson, Poulsen, Links – Duelund – Mortensen

Lad os så få muget ud!

Se hele AGF’s kampprogram her >

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.