AaB – AGF optakt: De Hviie skal vise formatet i Aalborg


| Jonas Roulund |

Endelig sker det! AGF drager nordpå for at åbne foråret med Den Jyske Klassiker i Aalborg på en blæsende fredag i vinterferien. Læs AaB – AGF optakt her.

Tidspunkt: Fredag den 17. februar kl. 19:00
Spillested:  Aalborg Portland Park, Harald Jensens Vej 7, 9, 9000 Aalborg.
Dommer: Sandi Putros
TV: TV 3 Sport og Viaplay.dk.
Hashtag: #aabagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

AGF blæser fredag aften til angreb på et næsten udsolgt Aalborg Portland Park, og der er vigtige point på spil, når det går løs klokken 19.

AaB har haft en rædderlig sæson og ligner på forhånd en potentiel nedrykker med blot 14 point efter 17 kampe, men med en sejr over AGF, kan de lukke en del af hullet op til det brede midterfelt, hvor AGF pt. befinder sig med 22 point på ottendepladsen.

Stormen Otto gør samtidig sit indtog i morgen eftermiddag, hvilket kan få stor betydning – både på lægterne og på banen, da tifo’er kan begrænses, mens spillet unægteligt må lide et knæk, hvis kampen afvikles med 25 m/s, men lad os se, om kvaliteten i AGF-truppen ikke er nok til alligevel at hive tre vigtige point med hjem fra Nordjylland.

AaB – AGF: Indbyrdes kampe

Den Jyske Klassiker afvikles for 91. gang alene i Superliga-regi, og senest trak De Hviie sig ud af opgøret med en tiltrængt 3-1 sejr på Ceres Park, da Mortensen x2 og Yakob gav over 16.000 tilskuere noget at lune sig på tilbage i september.

Du kan se højdepunkter fra den kamp her:

Generelt har vi haft det godt mod nordjyderne de seneste år, hvor det kun er blevet til nederlag i fire ud af de seneste 17 opgør. Lad da blot pointregnen fortsætte fredag aften.

AGF optakt

Vigtige point står på spil for AGF i kampen for top seks, og Uwe Rösler slår fast, at der skal minimum tre sejre på bordet i de resterende fem grundspilskampe for at sikre den vigtige placering i den sjove ende af tabellen.

Det kan det solide transfervindue måske bidrage til, hvor der er luget godt ud i truppen og erstattet med konkurrencedygtigt spillermateriale i form af Bjur, Beijmo og Duelund.

Træningskampene har budt på op- og nedture, og efter nederlag til både Malmö og BK Häcken lød negative røster fra flere sider. Men Uwe Rösler er fortrøstningsfuld, og han har stort set en fuld trup til rådighed på nær Eric Kahl, som døjer med en fibersprængning.

Cheftræneren har eksperimenteret med lidt forskellige opstillinger, men slår fast at man enten benytter sig af en 3-4-3 eller 3-5-2-formation i boldbesiddelse, mens det mere ligner en 4-4-2 uden bold.

Hvor godt aftalerne sidder i skabet i disse formationer må tiden vise, men mod BK Häcken var der i hvert fald tydelig forvirring omkring løbemønstrene. Lad os håbe, der er styr på taktikken fredag aften, og at den stærke defensiv fra efteråret kan krydres med bedre offensive takter.

AaB optakt

AaB-ledelsen tog action på tingene i det netop overståede transfervindue, hvilket også var tiltrængt efter en hård efterårssæson. Ind er blandt andet kommet Nicklas Helenius, Rasmus Thelander og Kasper Jørgensen, som alle forventes at gå direkte i startopstillingen.

Og det er nødvendigt med nyt blod og nyt syn på tingene for nordjyderne, der blot hentede tre sejre i efteråret, og derfor har hele syv point op til Brøndby på den livgivende 10. plads. Opstarten er dog ikke blevet brugt på at tanke sejrsselvtillid, idet det kun er blevet til en sejr over upåagtede Sogndal fra Norge, mens 1. divisionsholdet fra Vendsyssel FF fik 2-2 og svenske Sirius besejrede aalborgenserne 2-1 i begyndelsen af februar.

Til gengæld har holdet trænet et fast koncept, og alle mand bør derfor være indforstået med aftaler og taktik i den 4-3-3-formation, som udgør Erik Hamréns strategiske fundament.

Dem skal vi holde øje med

AGF: 

Mikkel Duelund er en af de helt store spillerhandler i vintervinduet, og han kommer formentligt til at spille en giftig rolle som indhopper i forårets første kamp, hvor han ellers har meldt sig selv klar til en startplads. Det bliver interessant, om han kan få mere kreativitet og målfarlighed ind i AGF’s haltende offensiv, der blot fik netmaskerne til at blafre 19 gange i efteråret.

Derudover skal der holdes øje med Mortensens angrebsmakker. Defensiven har været robust, mens problemet omkring manglende mål har været det store fokus i opstarten for De Hviie. Det ligner en startplads til Haugen mod AaB – kan han levere?

AaB: 

Nicklas Helenius er hjemvendt til AaB efter en succesfuld tid i Søhøjlandet, hvortil han blev hentet fra AGF i vinteren 2021. Forsvinder Kent-effekten, eller kan han fastholde sin imponerende målhøst i den stribede trøje? Forhåbentligt ikke.

Karantæner

AGF: Ingen

AaB: Lars Kramer

Bud på startopstillinger

AGF (3-5-2): Hansen – T.K., Bisseck, Tingager – Beijmo, Madsen, Poulsen, Anderson, Links – Haugen, Mortensen.

AaB (4-3-3): Sander – Jørgensen, Thelander, Hagelskjær, Poulsen – Højholt, Fossum, Andersen – Prip, Helenius, Ramkilde.

God kamp!

#ksdh

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.