AGF vs. BK Häcken på træningslejr i Estepona (Foto: AGF.dk)

Nedtakt: AGF vs. BK Häcken & Malmö FF – En (for) stor, svensk mundfuld

| Jonas Roulund |

Der ventede AGF hele to træningskampe fredag eftermiddag, hvor vi både fik set Duelunds offensive kvaliteter og måske kom endnu nærmere et bud på en startopstilling til årets første Superligakamp om en uge.

Truppen var opdelt i to på træningslejrens sidste dag, da Röslers drenge mødte habil svensk modstand mod de forsvarende Allsvenskan-mestre fra BK Häcken samt Malmö FF, der deltog i Champions League i den forgangne sæson.

Det blev desværre til to nederlag, og cheftræneren står muligvis tilbage med flere spørgsmål end svar efter dagens testkampe, hvor offensiven især manglede skarphed i første opgør.

Kampens forløb – AGF – BK Häcken

De svenske mestre mødte en stærk opstilling hos AGF, hvor der var fundet plads til nyindkøbene Duelund og Beijmo i en 5-3-2-opstilling med Mølgaard, Tingager og Bisseck nede bagi, Poulsen og Mads Emil Madsen centralt Links og Anderson på kanterne, Duelund som offensiv midtbane og Mortensen på toppen.

Svenskerne lagde klart bedst fra land med mest boldbesiddelse, og allerede efter 7 minutters spil var der hul igennem for de sort-gule. Et flot, gennemspillet angreb ledte til et fladt indlæg, som endte for fødderne af Blair Turgott, der let kunne trille bolden i mål.

Umiddelbart en hård start for de rødklædte AGF’ere, der endnu havde til gode at sætte et ordentligt angreb op.

Kampbilledet fortsatte desværre med Häcken mest på bolden og AGF’erne med ganske få sammenhængende afleveringer.

De Hviie fik dog langsomt bedre fat, men efter 36 minutter opfangede svenskerne en bold i opspillet, hvilket hurtigt blev omsat til endnu en scoring, og dermed fik BK Häcken da sat en streg under, at svensk fodbold måske ikke er så ringe endda…

I 2. halvleg blev det hurtigt til 0-3, da Rygaard fik plads på midten og sendte en raket mod Hansens mål. Den blev pareret ud til Sadiq, der ganske uopdækket kunne øge den svenske føring efter 49 minutters spil.

AGF spillede sig langsomt op i løbet af halvlegen, og efter en times spil kom der endelig noget positivt at berette! Store Yann Bisseck tog et fornemt ridt op igennem banen og smed et fladt indlæg i feltet. Efter lidt fumleri fik Duelund en afslutning på, der via to Häcken-spillere gik i nettet. 1-3 efter 60 minutter, og så kom der lidt fornyet energi i aarhusianerne.

De sidste 20 minutter forløb med langt bedre AGF-spil og flere store muligheder, men kampen gik alligevel til ende med resultatet 1-3 til BK Häcken.

Kampens forløb – AGF – Malmö FF

Dagens anden testkamp blev desværre ikke livestreamet, hvorfor vi blot kort vil opsummere begivenhedernes gang ud fra AGF’s egen dækning i Spanien.

En fin begyndelse spillemæssigt blev ødelagt af en Malmø-scoring på deres første chance efter 15 minutters spil. Bråtveit reddede et forsøg fra distancen, men Søren Rieks og Moustafa Zeidan fik i fællesskab dirigeret riposten i mål. Haugen fik dog svaret hurtigt igen og fightede sig frem til en hurtig udligning.

Med 26 minutter spillet kom Malmø igen i front efter en omstilling, og generelt virkede svenskerne effektive på de muligheder, de fik, mens AGF’erne egentlig spillede godt med bolden, men manglede den sidste skarphed foran kassen.

2. halvleg startede godt ud, og Jelle Duijn fik udlignet til 2-2 på flot forarbejde af Adam Daghim efter 53 minutters spil. Herefter fortsatte AGF’erne med at skabe gode spilmomenter, men det blev alligevel Malmø-mandskabet, der gjorde det til 2-3 efter 66 minutters spil efter en dyb aflevering fra Patriot Sedjiu til Buya Turay, som lå på kanten af offside. Få minutter senere blev det også 2-4 ved Patriot Sejdiu på endnu et kontrastød.

Og aktiviteterne fortsatte. Sigurd Haugen fik nemlig spændingen tilbage i opgøret efter 80 minutters spil, da han gjorde det til 3-4 på straffespark. Han blev herefter erstattet af 19-årige Jing Reec med ni minutter tilbage af opgøret.

Han kunne dog ikke ændre på resultatet, og dermed måtte AGF’erne altså se sig slået af en flok svenskere for anden gang på få timer.

Hvad vi lærte

T.K. er en presset mand. Efter et par halvsløje indsatser i de første træningskampe virker det til, at Uwe Rösler prøver at presse det unge talent ved at omskole Mølgaard til midterforsvarer ved siden af Bisseck og Tingager i treback-kæden. Hvem af de to, træneren så egentlig foretrækker, når det kommer til stykket, må tiden vise, når det om en uge går løs i Aalborg.

Duelund har kvaliteterne, men kan de forløses? Duelund viste momentalt prøver på sin kunnen i kampen mod Häcken og var jo også ophavsmanden til afslutningen, der – via to Häcken-spillere, endte i mål efter 60 minutters spil, men den sidste præcision manglede generelt, og det er tydeligt, at der stadig skal arbejdes med det taktiske for at få ham til at brillere, som vi tidligere har set i Superligaen.

Er Bisseck vores farligste våben? Yann Bisseck tog sit signaturryk op gennem banen og leverede indlægget til det, der blev AGF’s eneste mål i den halvtamme forestilling mod Häcken. Man så i det hele taget ikke meget til de øvrige offensive kræfter i den kamp, og Rösler skal være glad for, at både Haugen og Duijn viste målnæsen i Malmø-kampen senere på eftermiddagen.

Mikkel Rygaard er altså stadig en formidabel fodboldspiller! Den vævre, 32-årige midtbanespiller scorede 11 mål for svenskerne i den netop overståede sæson, og i kampen mod AGF viste han da også prøver på sine offensive kvaliteter. Trods sin fremskredne alder er manden, med kontraktudløb hos BK Häcken ved udgangen af 2023, måske noget, AGF burde kigge nærmere på?