Skip to main content


Uwe Rösler, cheftræner i AGF. (Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

Uwe Rösler: Fansene flytter marginalerne over på vores side


| Jonas Roulund |

I morgen går det løs, når AaB venter nordpå. Cheftræneren ser frem til igen at spille om point og glæder sig over det udsolgte udebaneafsnit, der kan give det sidste boost på vejen mod sejr.

AGF drager fredag til Aalborg for at møde AaB på Aalborg Portland Park klokken 19. Og det gør tusindvis af aarhusianere også, da der for længst er meldt udsolgt på udebaneafsnittet i Aalborg.

Der bliver med andre ord tale om en længe ventet forårsåbner, når De Hviie skal tage det første af fem vigtige skridt mod top seks-placeringen i Superligaen.

Cheftræner Uwe Rösler er da heller ikke i tvivl om kampens betydning.

– AaB er en stor kamp for os. Vi har fem kampe tilbage i grundspillet, og vi skal mindst vinde tre af dem, så der er ikke meget plads til fejl. Vi glæder os meget til at komme i gang med pointjagten, og spændingsniveauet har været stigende gennem de seneste uger, så nu skal alle forberedelserne forløses i Aalborg, fortæller cheftræneren, som ser den store opbakning fra fansene som et stort plus i jagten på point.

– Alt er så lige, så man skal ned i detaljen for at rykke marginalerne over på ens side. Det kan man for eksempel gøre ved at forberede spillerne fysisk og taktisk, men psyken spiller også en stor rolle, så der er det jo fantastisk at have en hvid mur i ryggen, når man går i krig for logoet på trøjen, siger 54-årige Uwe Rösler.

Et wake up call i Estepona

Han har i sin lange karriere aldrig oplevet så lang en vinterpause, som den i Danmark, og det har både haft sine fordele og ulemper fortæller den tyske jerntræner.

– I Malmø var der altid europæiske kampe, i England er der slet ikke vinterpause, og i Tyskland er den kort. Så det er den længste vinterpause, jeg har prøvet, hvilket også var årsagen til, at vi hurtigt blev hurtigt enige om, at vi måtte afsted på to træningslejre for at sikre ordentlige træningsforhold, der ikke var påvirket af frost. En så lang vinterpause gør også, at der er tid til at dykke ned i de små detaljer, og spillerne kan nå at peake og dykke undervejs, men nu synes jeg alle står skarpt, og vi er yderst velforberedte til sæsonstart, forklarer cheftræneren.

Han må undvære venstrebacken Eric Kahl, der døjer med en fibersprængning, men ellers har han frit råderum over truppen, der har fået tilføjet Bjur, Beijmo og Duelund i vinterens transfervindue.

– De nye har brug for tid til at vænne sig til vores spillestil, men de kommer helt sikkert til at skinne med deres kvaliteter. I træningskampene har vi prøvet forskellige ting af, der har gjort, at det måske udefra har set lidt svingende ud, men vi har en god base at arbejde ud fra. Mod BK Häcken fik vi ikke efterladt det indtryk, vi skulle. Men jeg er slet ikke nervøs for holdets kvalitet, og jeg tror, at den kamp virkede som et wake up call for holdet, der har trænet super godt i denne uge, fortæller Uwe Rösler og runder af med en hyldest til fansene.

– Alt står skarpt forud for sæsonpremieren; Fuldt hus på lægterne, stor kamp og fantastiske fans – vi glæder os og vil gøre alt for at gøre dem stolte, fortæller cheftræneren.

AaB indtager en aktuel 11. plads i tabellen, mens AGF ligger nummer otte med to point op til den vigtige sjetteplads. Der resterer fem kampe i grundspillet.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle