Skip to main content


AGF afholdt børnepressemøde i Sportmaster den 14. februar 2023. (Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

Børnene fik ordet, da AGF afholdt pressemøde i vinterferien


| Jonas Roulund |

Mikkel Duelund, Patrick Mortensen, Cecilie Winther Johansen og Mathilde Kruse Madsen kom en tur i den varme stol, da AGF afholdt Børnepressemøde i Sportsmaster tirsdag eftermiddag.

Skolernes vinterferie er i fuld gang, og det kan både mærkes i bylivet og på træningsanlægget på Fredensvang, hvor der tirsdag var godt fyldt op med feriebørn.

Som en lille ferie-gimmick havde AGF, i samarbejde med Sportmaster, arrangeret et særligt Børnepressemøde tirsdag eftermiddag, hvor Superligaspillerne Patrick Mortensen og Mikkel Duelund, samt Cecilie Johansen og Mathilde Kruse fra Gjensidige Kvindeligaholdet sad klar til at modtage spørgsmål fra børn i alle aldre.

Og der kom flere interessante ting frem under det 60 minutter lange pressemøde i Sportmaster på gågaden. Duelund fortalte blandt andet lidt om sine fremtidsplaner og mulighederne for en startplads på fredag, mens Mortensen gav gode tips til alle fodboldspillere derude omkring kampforberedelser…

Lidt om idoler og yndlingsklubber

Børnene var hurtige med hænderne i vejret, da kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, gav ordet frit, og pressemødet tog sin begyndelse med en række spørgsmål om spillernes favoritklubber og idoler:

– Jeg var fire år, da jeg startede til fodbold i AB Tårnby, og min mor var faktisk træner for mig i mange år, så jeg blev pacet lidt frem der. Jeg så især op til Roberto Carlos og prøvede at kopiere hans vilde skudteknik, men det lykkedes desværre aldrig helt, fortalte Patrick Mortensen, der også fik nævnt, at Zlatan Ibrahimović er hans idol i dag, mens FC Barcelona ville være et drømmested at prøve at spille bare en enkelt kamp, hvis han frit kunne vælge.

Duelund startede til fodbold som fire-årig i Virup IF lidt nord for Aarhus, hvorefter turen som bekendt både gik forbi HEI, VRI og Skovbakken, inden skiftet til AGF fulgte som 11-årig.

– Jeg så meget op til Ronaldinho i mine unge år, fordi han virkelig kunne lege med bolden. Og så er jeg fan af Manchester United, hvor der også løber en masse inspirerende spillere rundt, fortalte midtbanemanden.

På kvindefronten kunne Cecilie Johansen fortælle at Arsenal er favoritholdet, mens Mathilde Kruse på spillersiden havde et godt øje til Jon Dahl Tomasson i sine unge år, men er i dag glad for, at der er kvindelige forbilleder som Caroline Gram Hansen i FC Barcelona at kigge mod for inspiration.

God søvn, meditation og væske er nøglen til en god kamp

De fleste fremmødte børn sad med fodboldtrøjer på, og mange var tydeligvis selv fodboldspillere i AGF’s mange samarbejdsklubber. Derfor var det da også oplagt at få nogle gode tips og tricks med på vejen med hensyn til kampforberedelse.

– For mig består kosten ofte af pasta, og så går jeg meget op i at have fokus på mine egne opgaver under kampen. At tænke det hele igennem for så at kunne være hundrede procent til stede med et passende spændingsniveau, når det går løs, fortalte Cecilie Johansen, mens Mortensen kunne byde ind med yderligere idéer til den gode forberedelse:

– Med to børn kan det være svært, men det er virkelig vigtigt med god søvn og masser af væske. Derudover forbereder jeg mig med gode måltider med masser af kulhydrater – pasta, ris, brød, kylling – og så dyrker jeg meditation og visualisering. Det er lige så vigtigt at træne hjernen, som det er at træne kroppen, og meditationen skaber god ro i hele systemet, forklarede den rutinerede angriber.

Duelunds startplads og fremtidsplaner

Det er ingen hemmelighed, at Mikkel Duelund er landet i AGF på en lidt særlig aftale på grund af FIFA’s krigsklausul, der gør ham til en fri spiller, indtil krigen i Ukraine slutter. Her er han ellers på kontrakt i Dynamo Kiev. Det havde børnepressen opfanget, og på spørgsmålet om, hvorvidt han regner med at blive i AGF, var midtbanespilleren ganske klar i sit svar.

– Forhåbentligt kommer jeg til at spille her i lang tid! Der har kun været mulighed for en halvårlig kontrakt grundet krigen, men både jeg og klubben håber på et længere samarbejde.

Og hvad med på fredag? Regner du med at starte inde?

– Ja, jeg håber, at jeg har gjort mig fortjent til at starte inde på fredag, men der er mange om buddet, og uanset hvad, bliver det et godt hold, vi stiller med. Men jeg håber og tror, at jeg har gjort et godt nok indtryk til at starte mod AaB, og at jeg generelt kan blive fast starter i klubben, fortalte Duelund.

Således fik feriebørnene svar på deres gode spørgsmål, hvorefter autografskrivningen overtog showet.

Om Duelund får chancen fra start, kan du se på fredag, når AGF møder AaB på Aalborg Portland Park klokken 19.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle