Skip to main content


FCK – AGF optakt: Seneste besøg i Parken skal viskes væk


| Jonas Roulund |

2. Superligarunde byder på endnu en storkamp, når landets største byer brager sammen i Parken. En fin sæsonstart fra begge mandskaber lægger op til endnu et spændende kapitel i historien om de dramatiske og målrige opgør mellem FCK og AGF.

Kampfakta: FCK vs. AGF

Spilletidspunkt: Søndag d. 28. juli kl. 18:00

Spillested: Parken, Per Henrik Lings Alle 2, 2100 København Ø

Dommer: Lasse Læbel Graagaard (Linjedommere: Jakob Mastrup & Daniel R. Krogstrup).

VAR dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt (AVAR: Dennis Wollenberg Rasmussen).

Følg kampen her: TV3+ & Viaplay

Hashtags: #fckagf #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Så står vi der igen. I Parken, hvor seneste oplevelse var en rutsjebanetur af den ubehagelige slags – dengang i maj var det imod Silkeborg, men den oplevelse skal vaskes af med et opgør mod FCK, som tidligere har bragt både mål og dramatik med sig. Københavnerne forventer masser af folk på lægterne, velkomst til Thomas Delaney og afsked med David Khocholava. Lad os bare få ødelagt festen for københavner-killingerne.

Foto: Kronborgfotos

Indbyrdes kampe

To selvtillidsfyldte mandskaber brager sammen til 2. spillerunde i Superligaen 2024/2025 søndag aften. FCK leverede en dominerende favoritindsats og sikrede sig tre point mod Lyngby, mens AGF var bedst mod de forsvarende mestre fra Midtjylland, der dog alligevel hentede et point på Ceres Park.

De indbyrdes opgør mellem storklubberne barsler livlige og underholdene kampe med masser af mål. Der er således scoret hele 22 gange i de seneste fem indbyrdes opgør mellem FCK og AGF. Hvis man ser på de i alt 90 Superligaopgør mellem holdene, er målgennemsnittet over 2,5 per kamp.

De senest to gange har hjemmeholdene sejret med 3-2 – senest var det AGF, der trak det længste strå i Aarhus mod slutningen af seneste sæson, hvor FCK’s mesterskabsdrømme blev slukket af et hattrick fra en storspillende Mads Emil Madsen.

I Parken har det generelt knebet mere med at hente tre point gennem historien, og i de seneste 10 forsøg er det blot blevet til to AGF-sejre på Østerbro.

I alle de to holds indbyrdes kampe i Superligaen er det blevet til 44 FCK-sejre, 26 uafgjorte og 20 AGF-sejre.

Status på AGF

AGF kom godt fra land med en stor præstation i 1. halvleg mod FCM, og der er ingen tvivl om, at det fremadrettede, modige spil klæder De Hviie helte.

Tobias Bech trives godt som Mortensens legekammerat i 3-5-2-formationen, Mads Emil Madsen er mere på bolden, Anderson, Links og Beijmo kommer flyvende, mens Dalsgaard, Tingager og AJ havde godt styr på det hele bagtil.

Nu bliver det interessant, om Uwe Rösler ønsker – og tør – at fortsætte de takter og gå til kampen på samme måde – eller om man tager et mere defensivt udgangspunkt mod FCK.

Tobias Bech jubler efter scoring på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Det velkendte pres- og duelspil bliver uanset hvad en nøgle til AGF-succes i Parken.

Janni Serra er rejst til Nürnberg for at få en lejeaftale på plads, mens Mølgaard, Yakob, Duelund og Anker fortsat er ude med skader. Derudover var Poulsen ikke til stede til onsdagens og torsdagens træning på Fredensvang, hvilket må siges at være bekymrende, men AGF-staben dog ikke ude af søndagens opgør.

Nyindkøbte Wahlstedt og Gyamfi har brug for mere tilvænningstid, inden en startplads venter, men det kan blive spændende at se, om man giver sidstnævnte en jokerrolle og skifter ghaneseren ind mod slutningen for at skabe røre.

Man så igen mod FCM, at det er bredden, AGF taber på i forhold til de øvrige tophold i rækken – dette vil vi få at se igen søndag aften, så lad os håbe på en føring i løbet af den første time – så har vi tidligere set, at alt kan ske.

Status på FCK

Senest AGF mødte FCK trak De Hviie det længste strå, hvilket irriterede daværende sportschef, PC en hel del – og det smittede ifølge kilder omkring løve-klubben af på spillerne. Det bliver derfor et revanchelystent FCK-hold, vi får at se søndag aften i Parken.

Her vil hjemmeholdet forsøge at blive spildominerende og sætte deres formstærke folk som Orri Óskarsson i scene, mens nyindkøbte, fysisk stærke og hurtige Munashe Garananga skal holde styr på defensiven.

Generelt har det i forvejen stærke FCK-hold fået tilgang af nogle store profiler, og da Elias Jelert kan være på vej til et skifte, kan vi i stedet få spansktalende Rodrigo Huescas at se i en nøgleduel med Gift Links undervejs i opgøret.

Gift Links tordner ned af venstrefløjen på Ceres Park (Foto: Nicklas Jacobsen / KSDH.dk)

Kevin Diks måtte trække sig fra 1. spillerunde efter et slag på øjenlåget, men ser ud til at være klar på ny, og dermed kan Jacob Neestrup fastholde de boldstærke drenge i sin bagkæde.

En lille detalje, der kan spille ind til AGF’s fordel søndag aften er, at FCK møder Gibraltar-mandskabet FCB Magpies torsdag aften – et hold, der efter sigende blev stiftet af en gruppe venner på pubben Bruno’s Bar & Restaurant i 2013. Det er altså ikke et opgør, der burde dræne FCK-holdet synderligt, men et par rejsedage kan trods alt aldrig være en fordel forud for et intenst Superligaopgør.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Gift Links blev kåret til KSDH’s Man of the Match efter første spillerunde, og den formstærke sydafrikaner ser da også bare ud til at fortsætte de gode takter fra seneste sæson. Hvis han kan fortsætte med at udfordre, afslutte og og sende indlæg ind til sine medspillere, kan det blive endnu en stor sæson for Links.

Gift Links i udebanetrøjen.
Foto: Kromborgfotos

FCK:

Huescas får med stor sandsynlighed til opgave at bevogte pladsen som højre back – og dermed Gift Links. Her får vi altså en nøgleduel at se. Generelt er FCK-bagkæden i en ny forfatning med Trott i buret og Huescas og Garananga foran sig, hvilket kan blive AGF’s fordel.

I den modsatte ende er det Orri Oskarsson, der skal holdes øje med. Den 19-årige islænding elsker at score mod AGF – i seneste sæson blev det til fem mål og en assist i tre opgør mod De Hviie, og nu har han netop startet sæsonen med et mål mod Lyngby, så det er en ung mand med selvtillid, der skal løbe om kap med Tingager søndag aften.

Karantæner & skader

Skader:

FCK: Roony Bardghji, Nicolai Boilesen, Andreas Cornelius, William Clem, Noah Sahsah og Elias Achouri.

AGF: Kevin Yakob, Tobias Mølgaard, Tobias Anker, Mikkel Duelund, Nicolai Poulsen (Tvivlsom).

Karantæner:

FCK: Ingen (Karantænefare: Ingen).

AGF: Ingen (Karantænefare: Ingen).

Bud på startopstillingerne

FCK (4-3-3): Trott – Huescas, Diks, Garananga, Meiling – Claesson, Falk, Gonçalves – Larsson, Oskarsson Elyounoussi.

AGF (3-5-2): Hansen – Dalsgaard, Tingager, Jensen-Abbew – Beijmo, Madsen, Poulsen, Anderson, Links – Bech, Mortensen.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle