Stig Inge Bjørnebye med AGF-halstørklæde om halsen (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Bjørnebye: Disse tre positioner skal vi forstærke os på


| Jonas Roulund |

Stig Inge Bjørnebye delte i dag ud af lidt transfertanker, da AGF havde inviteret til Mediedag på Ceres Park. Her fik vi blandt andet at høre, hvilke tre positioner, der har særligt fokus i dette transfervindue.

Kevin Yakob er langtidsskadet, og Yann Bisseck bliver solgt. Det efterlader selvsagt et tomrum i AGF’s startellever, hvilket sætter sportschef, Stig Inge Bjørnebye på lidt ekstra hårdt arbejde denne sommer. Det lagde han da heller ikke skjul på, da vi spurgte ind til transfersituationen til den årlige mediedag på Ceres Park:

– Vi kigger jo altid efter alle positioner. Men prioriteret lige nu, så er det en målmand, en venstre centerback og en erstatning for Kevin Yakob til midtbanen, fortæller Bjørnebye, der dog også fik nævnt, at angriberen Jelle Duin er meget tæt på et permanent skifte til AGF.

Han er desuden glad for, at det hurtigt er lykkes at lande Tobias Bech, der kommer til klubben fra FC Ingolstadt 04.

– Jeg er ekstremt glad for at have fået Tobias Bech. Jeg har i to år tænkt, at han ville passe perfekt til os, men så kom der nogle tyskere i vejen, så det er fedt at have fået ham til en god pris nu, fortæller sportschefen, der ikke ville ud med, hvem man jagter til målmands- forsvars- og midtbanepositionen.

Tobias Bech i AGF-trøjen.
Foto: AGF.dk

Conference League-kvalifikation kan få betydning

Udover de tre topprioriteter, så kan et eventuelt europæisk eventyr også få betydning for AGF’s transferaktiviteter. Og selvom mægtige Club Brügge ligner en stor mundfuld for De Hviie, så skal man bevare troen på, at det kan lade sig gøre, ifølge sportschefen:

– Jeg tænker, at vi skal i gruppespillet. Hvis vi ikke har troen på det, så kommer man aldrig i gruppespillet. Jeg har prøvet det fire gange med Rosenborg, hvor vi blandt andet mødte Ajax i kvalifikationen. Det handler om mentalitet. Vi skal tro på det, og jeg forbereder mig derfor også på, at vi skal have en konkurrencedygtig trup, der kan spille flere kampe i den kommende sæson, fortæller Bjørnebye.

Du kan læse vores transferblogs her, hvis du vil have nogle bud på, hvordan AGF kan forstærke sig i dette transfervinduet:

Transferdebat: Hvem skal tage kampen op med Jesper Hansen?

Transferdebat: Skal Bisseck erstattes? Og hvem skal spille wingback i AGF?

Transferdebat: Skader, salg og køb – hvad skal der ske på midtbanen i AGF?

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.