Skip to main content

Foto; Kronborgfotos

AGF – FC Midtjylland: Pointdeling i sæsonåbneren

| Jonas Roulund |

De forsvarende mestre fik lov at bide skeer med Jyllands Stolthed i sæsonåbneren, og her skulle mange spørgsmål besvares – hvem ville komme bedst fra land? Solen skinnede, himlen var blå, håbet var lyserødt – Let’s go!

En smuk legendegavlsfernisering fik lov at indlede denne længe ventede AGF-dag, da Superligaen skulle startes med manér mod ulvegæsterne fra Heden.

I legendernes aura kunne vi så bevæge os ud ad Stadion Allé med håbet om, at DENNE sæson ville blive sæsonen, hvor From, Rou og Stampe med stolthed ville kigge ned fra himlen, når vi nærmer os sæsonafslutning med en pokal inden for rækkevidde.

Legendegavlen på Hallssti.

Et sådant eventyr afkræver store sejre – og forhåbentligt kunne De Hviie allerede tage en sådan fredag aften under den lune julihimmel.

Kampens forløb

Vi fik en masse at glæde os over fra kampens begyndelse.

Først lidt hjørnespark i Hansens ende, men SÅ kom Bech bag bolden, og det gik stærkt. Et sideskift til Gift Links – et indlæg, der blev banket på et skinneben – og så lå bolden pludselig igen for fødderne af Bech den Blonde, der tyrede kuglen i mål. 1-0 efter otte minutters spil!

Tobias Bech jubler efter scoring på Ceres Park.

Sådan en start giver momentum, og De Hviie lagde – godt hjulpet på vej af et livligt hjemmepublikum – godt tryk på midtjyderne i de kommende minutter.

Beijmo med afslutning, Anderson med fint drev og boldomgang – og i den anden ende tog den nye forsvarskonstellation godt fra med AJ, Tingager og Dalsgaard som de benhårde ulvepassere.

Næste store sus gik gennem stadion, da Tingager først brød et Midtjylland-angreb ved egen feltkant for derefter at føre bolden frem til Anderson. Islændingen satte sin direkte mand og fik lagt bolden bagud til frække Frederik, der havde fortsat sit løb, og den langlemmede 5’er bankede på mål – men Olafsson fik akkurat pareret skuddet ud til hjørnespark. Hjørnesparket blev sendt indover som en ballonbold, der faldt ned på stregen… og afvist! So close!

Få minutter senere blev Tobias Bech så væltet om kuld i feltet af Mads Bech Sørensen, men dommer Krogh viftede afværgende med armene, og ved næste spilstop erklærede VAR-vognen med Sandi Putros i spidsen sig enig i den beslutning – til enorm forundring hos De Hviie fans og spillere, der kunne gense situationen en gang eller to på storskærmene… Pibekoncert og endnu mere tænding på kampen.

AGF-fans på lægterne mod FC Midtjylland.

Ilden i øjnene gav tilsyneladende energi til benene, og efter 39 minutter kombinerede Gift Links og Mads Emil Madsen sig flot igennem i AGF’s venstreside. Links sendte til sidst en stikning afsted til Madsen, som blev savet over akkurat inde i feltet, og efter et VAR-tjek var der straffe.

Mortensen gik til kuglen, men denne gang svigtede specialisten – stadig 1-0 efter 40 minutters fodbold.

Patrick Mortensen sparker straffe mod FCM.

Kort efter ramte Anderson så overliggeren, og man sad med en følelse af, at alle de missede muligheder kunne komme til at koste dyrt, hvis momentum skulle skifte på et tidspunkt. Men okay – første halvleg blev blæst af efter en flot sæsonstartspræstation af hjemmeholdet.

2. halvleg

Hele euforien fra første halvleg fordampede allerede ved første angreb efter pausen, da FCM løb ned og sendte et indlæg tæt ind under mål. Her blev Hansen stående på stregen, og så vandt stærke Buksa sin hovedstødsduel og bragte balance i regnskabet. Den sved.

Herefter gik der lidt stilstand i den – Bech forsøgte sig et par gange fra distancen, mens midtjyderne efter 72 minutter opsnappede en bold fra AJ og kom susende fire mod to, men stærke Tingager fik afvist.

Beijmo trykkede også af, men ellers gik kampen til ende uden det store at berette, og dermed blev sæsonens første opgør en deler.

Hvad vi lærte

To angribere er vejen frem. Uwe Röslers 3-5-2-konstellation sprudlede særligt i 1. halvleg i dag, hvor Mortensen helt tydeligt har godt af en hurtig makker ved sin side, mens Links, Beijmo og Anderson kan komme i energiske løb op langs siderne.

Den trygge base er tilbage. Med indkøbet af Dalsgaard står AGF igen godt rustet bagtil, og trekløveret i bagkæden var stærke i aktionerne i dag. Med Mølgaard og Callø på vej er forsvarsbredden sikret for sæsonen.