Foto: Matti Kronborg

AGF-dronen: Trøjelancering, Pokalfinale og Yann-strategi


| Jonas Roulund |

Sæsonafrundingen er over os, og det vælter ind med vigtige AGF-nyheder. Her er tirsdagens hviie overblik.

En ny hjemmebanetrøje, en flyvende hollænder på Rundens Hold og meget mere er på dagens GF-menu.

God læselyst!

Hummel lancerer ny AGF-trøje

Sæsonen 2023/2024 står snart for døren, og med den, følger også et nyt sæt trøjer.

I dag har AGF og Hummel lanceret hjemmebanetrøjen, der har historiske aner.

– Trøjen er også en hyldest til AGF’s hold i de sene 80’ere. Efter vi vandt det danske mesterskab i 1986, skiftede vi til en trøje med vinkler i stoffet inspireret af Hummels vinkler. Stoffet med de reflekterende vinkler er tilbage i den nye trøje og er dermed en hyldest til de store hold som prægede AGF og dansk fodbold i slutningen af 1980’erne, kan du blandt andet læse om tankerne bag trøjen.

Duin er KSDH’s Man of the Match

Det kunne næsten ikke være anderles – Jelle Duin er kåret til KSDH’s Man of the Match med hele 74 % af stemmerne, og i dag kan du læse vores spillerkarakterer fra AGF – Brøndby IF, hvor Kevin Yakob får følgende ord med på vejen:

– Aarhus’ mest lettede mand. Da Nicolai Poulsen og Mads Emil Madsen ikke var til rådighed, skulle Yakob løfte opgaven og styre midtbanen. Det gik mildest talt galt. Det lignede, at han smed bronzemedaljerne på gulvet, da han efter 37 minutter får et klodset rødt kort, og Radošević efterfølgende sparker frisparket ind. Derfor var det smukt at se Kevin Yakob omfavne Jelle Duin, kort efter slutfløjtet. Kevin, du er tilgivet. Men karakteren er ikke flot.

Duin er selvfølgelig også med på 3F Superligaens Rundens Hold efter sine to vigtige weekend-kasser:

Og hvis du vil genopleve dagen med Duin og drengene, så vil vi på det kraftigste opfordre til at læse den levende beretning med tre skarpe nedslag fra vores blogsektion, hvor Simon Fenger går i dybden med søndagens sager:

– 97. minut: Slutfløjt i Aarhus – fem sekunders jubel afløses igen af nervøs venten. Spillerne samles ved Rösler. Pludselig forløsning. Det ses, at spillerne har fået at vide at kampen er slut målløs i Farum. Voksne mænd skiftevis jubler, giver high fives, griner og græder. Fuldstændigt surrealistiske scener på tribunen. Havde man kunnet putte den stemning på pilleform, så ville det revolutionere markedet for lykkepiller, skriver Fenger blandt andet.

Du kan læse hele den medrivende blog her: Tre nedslag og stor taknemmelighed fra Øvre C

Støt u17 i pokalfinalen

U17 er i pokalfinalen mod Randers Freja, og vi vil opfordre alle med et hvidt hjerte til at drage med drengene til Hadsten, hvor kampen står klokken 19 i morgen aften:

– AGF’s U17-hold har gang i en ganske god sæson, hvor de aktuelt indtager 6. pladsen i ligaen, og i morgen står de overfor Randers Freja i den jyske pokalfinale. Den spilles på Hadsten Kunstgræs – Skovvangsvej 20, 8370 Hadsten klokken 19.

Yann-salg skal polstre os til fremtiden

Som et sidste slag på tirsdagshalen, så fortalte Nielsen til KSDH og resten af pressen efter kampen i søndags, at Yann-salget skal polstre AGF til nogle udfordrende år:

– Vi er godt polstret, men vi står også foran et par svære år, hvor vi får faldende indtægter, fordi kapaciteten på stadion bliver reduceret i forbindelse med ombygningen, der begynder næste vinter, fortalte Nielsen og henviste til stadionbyggeriet, som igangsættes ved udgangen af året.

Det var alt for i dag. Hav en smækker, solrig tirsdag!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.