Foto: Kronborgfotos

Brøndby IF – AGF spillerkarakterer: Tak, Jelle Duin!Efter AGF’s vanvidscomeback søndag aften, som sikrede bronzemedaljerne, har AGF’s fans nu kåret kampens spiller. Det blev gjort i KSDH – Gruppen for AGF Fans, hvor en hollandsk lejesvend løb med størstedelen af stemmerne.

Jelle Duin trak hele 74 % af stemmerne og er dermed KSDH.dk’s MOTM. Velspillende Gift Links løber med andenpladsen med sine 19 % af stemmerne. Yann Bisseck snupper tredjepladsen i sin uofficielle afskedskamp med blot 2 % af stemmerne.

AGF-spillernes karakterer mod Brøndby IF

Herunder ses redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og Brøndby IF. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Jesper Hansen
Karakter: 3
I sidste uge blev han kampens spiller, da AGF slog Randers. Søndag aften blev ikke en ligeså stor succes i AGF-målet. Brøndbys første og tredje mål, vil jeg ikke klandre Hansen for. Radoševićs frisparksmål bliver dog sparket ind i den side af målet, som Hansen har ansvaret for at dække. Med det sagt, så er det dog svært at være alt for kritisk overfor AGF-keeperen, da det er flot sparket af Radošević, og frisparket er meget tæt på mål.

Tobias Mølgaard
Karakter: 3↓
Når der går tre mål ind, så har man næppe spillet en kæmpe kamp som forsvarsspiller. Dog leverer Mølgaard ingen kæmpe fejl. Han var blot en del af et AGF-hold, der først for alvor vågnede op i anden halvleg

Frederik Tingager
Karakter: 4↓
Ligesom Mølgaard, så var Tingager en del af et hold, der vågnede lidt for sent op. Men som altid, så var Tingager med til at gå forrest. I det 85. spilleminut kom kæmpestore Frederik Tingager til baglinjen, smed blindt bolden skråt bagud, og håbede på at der ville ankomme en AGF’er netop der. Og det gjorde der heldigvis. En helt vidunderlig hollænder, som vi nok skal komme tilbage til. Dermed var comebacket fuldendt, og Tingager gjorde i den grad sit, for at få spillet bronzen til Aarhus.

Yann Bisseck
Karakter: 3↓
Det var med alt sandsynlighed farvel og tak for nu. Men hvor har det dog været en fornøjelse at følge Yann Bisseck i AGF. Højt humør, højt niveau og forhåbentligt en rigtig høj transfersum. Han var med i sidste sæson, hvor AGF var snublende tæt på at rykke ned. Og nu er han én af de bedste spillere i Superligaen. Han bliver tæt på umulig at erstatte, så held og lykke til Stig Inge Bjørnebye. Når alt det er sagt, så var de første 70 minutter nok ikke den afsked, som Bisseck havde håbet på. Holdet var ikke i den vanlige balance.

Felix Beijmo
Karakter: 4↓
Søndag aften blev Felix Beijmo hyldet af en stor mængde AGF-fans, der sang “vi vil ha’ fem år til Felix!”, altså en femårig kontrakt til den svenske lejesvend. Og det er svært at være uenig. De seneste par kampe har han været en del af en sprudlende AGF-offensiv. Og igen i går får han lavet en assist, da han finder Jelle Duin, som gjorde det til 1-3.

Kevin Yakob
Karakter: 1
Aarhus’ mest lettede mand. Da Nicolai Poulsen og Mads Emil Madsen ikke var til rådighed, skulle Yakob løfte opgaven og styre midtbanen. Det gik mildest talt galt. Det lignede, at han smed bronzemedaljerne på gulvet, da han efter 37 minutter får et klodset rødt kort, og Radošević efterfølgende sparker frisparket ind. Derfor var det smukt at se Kevin Yakob omfavne Jelle Duin, kort efter slutfløjtet. Kevin, du er tilgivet. Men karakteren er ikke flot.

Mikael Anderson
Karakter: 2
Grundet fraværet af Nicolai Poulsen og Mads Emil Madsen, var Mikael Anderson tvunget til at spille på den centrale midtbane. Noget han tidligere har gjort i FC Midtjylland, men aldrig har spillet under Uwe Rösler. Og det var tydeligt at der manglede noget balance på AGF’s hold. Han udgår efter 60 minutter grundet en skade.

Gift Links
Karakter: 4
Blev kåret til kampens spiller på stadion. Den afstemning sluttede dog, før Duin cementerede sig som sæsonens bedste indskiftning. Men Links holdte rent faktisk niveau hele kampen igennem. Han flyver bare op og ned ad sidelinjen og udfordrer utrætteligt modstanderne. Hvis han kan blive ved med at udvikle sig, kan han blive et vigtigt våben for AGF i næste sæson.

Peter Bjur
Karakter: 2
Bjur fik lov at starte inde mod sin tidligere klub. Det blev dog ingen succes. Intet fungerede for Bjur, som var nærmest usynlig. Han blev allerede skiftet ud i halvegen, hvor Frederik Brandhof erstattede ham.

Mikkel Duelund
Karakter: 3
Duelund spillede en okay kamp, dog uden at der kom det store ud af det. Han blev skiftet ud inden AGF’s vanvidscomeback startede, og derved er det svært at løfte karakteren særligt højt op.

Patrick Mortensen
Karakter: 3↑
Han er sikkerheden selv fra straffesparkspletten. Det beviste han igen søndag, da han hamrede bolden op i hjørnet. Hermansen gik den rigtige vej, men bolden var for yderligt placeret, til at målmanden kunne få fat i den. Dermed stod der 2-3, og Mortensen havde gjort sit for at få AGF på medaljekurs. Udover målet kom der ikke meget fra kaptajnen, som blev lukket effektivt ned af Brøndbys tre midtstoppere. Det blev kun til et enkelt skud, udover straffesparket. Det blev blokeret af en Brøndby-spiller.

Indskiftere:

Frederik Brandhof
Karakter: 4
Skiftet ind i det 46. Erstatter Peter Bjur, og viste hvad det var AGF manglede i første halvleg. Fløjlshandskerne måtte tages af, og derfor bragte Uwe Rösler en rigtig arbejdsmand i spil. Brandhof erobrede bolden højt oppe på banen, og fik den spillet ud til Beijmo, som fandt Jelle Duin. Derved stod der 1-3, og AGF var igen i live.

Jelle Duin
Karakter: 5
Det var muligvis hans sidste kamp for AGF, men han bliver næppe glemt lige foreløbig. Den bedste indskiftning på Ceres Park i mands minde. Han lavede to mål og trak et straffespark, og derved blev 0-3 til 3-3. Derudover var målet til 1-3 ét af de flotteste mål i hele sæsonen. Vidunderlig sparketeknik fra den hollandske lejesvend. Søndag aften var en vanvittig oplevelse som AGF-fan, og uden Jelle Duin var det aldrig sket. Tak, Jelle.

Eric Kahl
Karakter: 3
Skiftet ind i det 60. minut. Var med til at vende kampen for AGF, dog uden at han noterede sig for særligt meget. Han var med til at bringe noget energi, som AGF tydeligvis manglede.

Trænerkarakter:

Uwe Rösler:
Karakter: 3

Det endte lykkeligt, men de første 70 minutter var et mareridt for den tyske cheftræner. Det er aldrig godt at se 0-3 på måltavlen på Ceres Park, men slet ikke mod Brøndby, og da slet ikke når det er en afgørende kamp ift. at vinde medaljer. Men Uwe Rösler fik ændret kampen ved at bringe nogle spillere fra bænken. Først Brandhof, som var med til at få bragt en masse energi ind i holdet, og var afgørende ved AGF’s første mål. Derefter kom Eric Kahl, som ikke bidrog med ligeså meget, men stadig leverede en solid indsats. Og så spillede Uwe Rösler sit es. Han har været skadet i en lang periode, og mange havde derfor måske glemt at han faktisk viste flotte takter tidligere på sæsonen. Jelle Duin introducerede for alvor sig selv, da han nærmest egenhændigt sparkede bronzemedaljerne til Aarhus. Uwe Rösler må håbe på at hollænderen også er at finde i Aarhus i næste sæson.

Karakterskala
1. Den elendige præstation – Uacceptabelt, sløjt niveau, hvor intet fungerede.

2. Den utilstrækkelige præstation – Fik sat enkelte gode ting sammen, men spillede generelt en dårlig kamp. Ikke godkendt.

3. Godkendt uden at imponere – En kamp på det jævne, med både positive og negative ting at sige om præstationen.

4. Den gode præstation – En flot kamp, hvor spillerens kerneopgaver blev løst med få fejl og mangler.

5. Den fremragende præstation – Sublim kamp, hvor spilleren stort set ikke satte en fod forkert.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.