Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

AGF – Club Brugge optakt: De Hviie har ryggen mod murenDen største kamp i mange år endte med at blive en trist én af slagsen, da AGF blev sat på plads af Club Brugge. Torsdag aften skal AGF så forsøge at slå tilbage, når Brugge kommer på besøg med en tremålsføring i bagagen.

Kampfakta: AGF vs. Club Brugge

Spilletidspunkt: Torsdag d. 27. juli kl. 20:00

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus

Dommer: Atilla Karaoglan (Linjedommere: Ceyhun Sesigüzel og Cevdet Komurcuoglu)

Følg kampen her: Twitter: @AGFFodbold, TV: TV2 SportX, Streaming: TV2 Play (Favorit + Sport pakken)

Hashtags: #agfclu #uecl #ultratwitteragf #ksdh

Det store overblik

Ønsker man at få det helt store overblik over AGF’s seneste europæiske præstationer og Club Brugges spillere, så vil jeg henvise til sidste uges optakt. Her blev disse to emner nemlig gennemgået meget detaljeret.

Holdfoto på Jan Breydel Stadium.
Foto: Kronborgfotos

Status på AGF

AGF kom ind til seneste kamp mod Brugge med en sejr i bagagen. Her havde man nemlig netop slået oprykkerne fra Vejle 1-0 på Ceres Park. Anderledes er det denne gang, hvor man udover 0-3 afklapsningen i Brugge, har tabt 1-3 til FC Nordsjælland i mandags.

De Hviie har derfor meget at bevise i denne kamp. Der er tæt på ingen, der regner med at AGF har en reel chance for at spille sig videre i turneringen, men vi er mange, der forventer at AGF alligevel kommer flyvende ud til denne kamp for at give hjemmebanepublikummet noget at juble over. Patrick Mortensen har fortalt KSDH.dk at AGF skal ud og give den gas, og at han meget gerne vil ryste Brugge-mandskabet.

Uwe Rösler fortalte tidligere i dag til KSDH.dk at Gift Links ikke kommer i spil mod Brugge, da han har døjet med en lyskeskade siden seneste sæson. Derudover er også nyindkøbet Tobias Anker utilgængelig, da han ikke kunne nå at registreres til returkampen mod Brugge.

Status på Club Brugge

De viste deres skræmmende niveau i sidste uge, da de gav AGF en røvfuld i Belgien. Dette var belgiernes første kamp i sæsonen. Siden da har de spillet deres første ligakamp, hvilken Brugge skuffende ikke vandt. Det blev blot til 1-1 mod KV Mechelen. Club Brügges nye angriber Igor Thiago scorede på straffespark.

Den danske landsholdsspiller Andreas Skov Olsen fik en ankelskade i kampen mod Mechelen, men det er i dag blevet bekræftet, at han er med i truppen mod AGF og er rejst med holdet til Aarhus.

Siden seneste møde med AGF har Club Brugge forstærket sig med den danske offensivspiller Philip Zinckernagel, der i seneste sæson var lejet ud fra Olympiakos til Standard Liège, som i seneste sæson var trænet af Ronny Deila – som altså nu er cheftræner i Club Brugge. De to kender altså hinanden godt. AGF skal dog ikke bekymre sig om danskeren, da han ikke kan registreres til kampen i Aarhus.

Efter en sikker sejr over AGF i den første kamp og et skuffende resultat i den hjemlige liga, må det være fristende for cheftræner Ronny Deila at spare et par spillere i returopgøret mod AGF. KSDH.dk spurgte Uwe Rösler om netop dette, tidligere i dag.

– Han er en erfaren træner. Jeg tror ikke, han laver 6-7 ændringer. Jeg tror han vil respektere turneringen og respektere os. Han kommer nok til at lave et par ændringer, men de spillere der kommer ind er stadig topspillere. Det er ikke U19-spillere der kommer på banen. Han vil forsøge at sikre sig, at vi ikke får et momentum i kampen, siger cheftræner Uwe Rösler.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Eric Kahl har i sine seneste indhop vist stor fremgang i forhold til, hvad han viste i seneste sæson. Som tidligere nævnt er Gift Links altså ikke til rådighed for trænerstaben i denne kamp, og det bliver derfor den helt store eksamen for vores svenske wingback. Gift Links blev i flere omgange tromlet bagover af Buchanan og Skov Olsens voldsomme fart, fysik og teknik. Det bliver spændende om Eric Kahl kan løse opgaven bedre end sin sydafrikanske holdkammerat.

Nicolai Poulsen er én af de AGF’ere der er startet sæsonen stærkest. Og dette er på trods af, at der til starten af denne sæson er blevet sået tvivl om hans fremtid i AGF. Han har ejet AGF’s midtbane, var én af de få der leverede nogenlunde i Brugge – og så scorede han endda et mål i mandags!

Club Brugge:

Der er rigeligt med navne der kunne skrives i denne blok. Et oplagt er Andreas Skov Olsen, som altså lidt uventet er med i truppen til torsdagens kamp mod AGF. For De Hviies skyld kan man håbe, at han ser kampen fra bænken.

Et andet navn er Hugo Vetlesen. Ét af Club Brugges nyindkøb, som AGF også fik den tvivlsomme glæde at spille overfor i de to klubbers første møde. Her blev Vetlesen skiftet ind til sin debut efter skiftet fra norske Bodø Glimt. Vetlesen fandt sit hurtigt til rette, hvilket resulterede i at nordmanden scorede Brügges tredje mål i kampen.

For AGF’s skyld håber jeg, at vi får mere at se til Simon Mignolet denne gang. Den belgiske målmand havde ganske simpelt intet at lave, da AGF var på besøg i Brügge. Den 35-årige keeper er mest kendt for sin tid i Liverpool, men har de seneste par år været en stensikker sidste skanse for det belgiske mandskab.

Karantæner & skader

AGF:

Ikke registreret: Tobias Anker

Karantæne: Ingen

Skader: Kevin Yakob

Club Brügge:

Ikke registreret: Philip Zinckernagel

Karantæne: Ingen

Skader: Josef Bursik, Chemsdine Talbi.

Bud på startopstillinger

AGF (3-4-2-1): Peacock-Farrell – Mølgaard, Tingager, TK – Beijmo, Madsen, Poulsen, Kahl – Anderson, Bech – Mortensen

Club Brügge (3-5-2): Mignolet – Spileers, Mechele, Cuyper – Nusa, Vanaken, Onyedeka, Rits, Odoi – Thiago, Skov Olsen

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle