Kevin Yakob (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Kevin Yakob: – Hausner kan blive god for IFK Göteborg


| Thomas Vedel |

Kevin Yakob har været en tur i interviewmaskinen hos det svenske medie fotbollskanalen, hvor han siger, at han tror matchet mellem Sebastian Hausner og IFK Göteborg er rigtig godt.

I går blev det officielt at 22-årige Sebastian Hausner skifter fra AGF til IFK Göteborg. I sommers hentede AGF Kevin Yakob hos Göteborg-klubben, og Yakob har derfor et rigtig godt kendskab til Hausners’ nye arbejdsgiver.

Derfor tog det svenske medie, fotbollskanalen.se, også fat i Kevin Yakob for at få midtbanekreatøren til at sætte ord på, hvilken midtstopper der nu kommer fra Aarhus til Blåvitt i Göteborg.

– Det er en virkelig god gut. Jeg har ikke spillet så meget med ham på banen, men vi har jo trænet meget sammen, og jeg har set ham i det her miljø. Jeg tror, det er en god spiller for Blåvitt. Han er god allround, og har ingen direkte brister. Han har gode lederegenskaber, og det er en vældig hård stopper at møde. Jeg tror, han kan blive god for IFK, siger Yakob til det svenske medie og fortsætter:

– Han er hård, har den der krigermentalitet og knokler på hver dag til træning og i kamp. Jeg tror det kommer til at blive en god tilføjelse.

Yakob: – Forsøgte at give Hausner et godt billede

Derudover fortæller Kevin Yakob også, at Sebastian Hausner naturligvis rådførte sig med Yakob forud for skiftet til IFK Göteborg:

– Ja, vi talte sammen. Han stillede lidt spørgsmål til, hvordan det var, og ville have et bedre billede af, hvad han kunne forvente sig. Jeg forsøgte at give ham så godt et billede som muligt og sagde til ham, at jeg troede, det ville være et godt skifte.

Kevin Yakob havde iflg. eget udsagn bl.a. fremhævet IFK Göteborgs fantastiske fans og den stærke supporterkultur, samt hvor fedt det er at spille på Gamle Ullevi og træde ind på banen til tonerne af “Snart skiner Poseidon” – klubbens officielle sang siden 2009.

Det svenske medie mener i øvrigt at vide, at prisen for Hausner har været omkring 4,5 mio. svenske kroner, hvilket svarer til lige omkring 3 mio. kr. I tråd med det B.T. rapporterede i fredags.

Kevin Yakob er ikke den eneste der har udtalt sig om Hausners skifte til Allsvenskan. Hausner selv gav også et fint afskedsinterview i går til AGF TV, hvor han bl.a. siger at “det er ikke ‘et farvel’, nok mere et ‘på gensyn'” med AGF.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.