Sebastian Hausner (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Bekræftet: Sebastian Hausner skifter til IFK Göteborg


| Thomas Vedel |

AGF har her til aften bekræftet, at Sebastian Hausner er blevet solgt til IFK Göteborg. I Sverige får Hausner en fire års kontrakt med udløb ultimo december 2026.

Sebastian Hausners tid i AGF er forbi. I hvert fald for denne gang. Hausner, som kom til AGF allerede som 15-årig fra FS Horsens, opnåede bl.a. at vinde både DM-guld med AGF som U17-spiller og bronzemedaljer som Superliga-spiller.

Hausner debuterede i 2018 i en pokalkamp for AGF, står noteret for 96 førsteholdskampe og har også båret anførerbindet for De Hvide. Endvidere har han i sin tid i AGF repræsenteret det danske U21-landshold syv gange.

– Vi siger farvel til Hausner med tak for en god tid i AGF. Jeg lært ham at kende som en hårdtarbejdende spiller, der aldrig har slået op i banen – uanset hvilken modgang han mødte. Han bærer klubbens værdier og kultur på en flot måde, og vi sender ham nu til Sverige med de bedste ønsker for fremtiden og han er altid velkommen tilbage i AGF, siger sportschef i AGF, Stig Inge Bjørnebye til klubbens hjemmeside.

Også cheftræner Uwe Rösler har pæne ord at sige om Sebastian Hausner:

– Sebastian har vist en professionel indstilling gennem hele vores tid sammen i AGF. Han var meget uheldig at brække tåen i begyndelsen af sæsonen og bagefter var det svært for ham at bryde ind i startopstillingen. Men han har altid støttet sine holdkammerater og trænerstaben, og har vist en stor kærlighed til AGF. Han vil blive savnet af hele klubben og jeg er sikker på, at han vil få en succesfuld tid i Göteborg.

AGF oplyser at man er blevet enige med IFK Göteborg om en transfer, som gør at Hausner kan skifte omgående til den svenske klub. Prisen for Hausner er ikke oplyst. B.T. mener dog at vide, at prisen er i omegnen af tre millioner danske kroner.

Hausner nye kontrakt med IFK Göteborg løber til 31. december 2026, og selv ser han frem til at tørne ud for Blåvitt i Allsvenskan:

– Det føles rigtigt godt at være her. Da jeg hørte om IFK Göteborgs interesse, lød det rigtig spændende. Det er første gang jeg flytter til udlandet, og skiftet til Blåvitt er helt rigtigt for mig, siger Hausner til IFK Göteborgs hjemmeside.

Det er en ægte AGF’er som nu forlader Fredensvang, og her på KSDH.dk vil vi gerne takke Sebastian Hausner for sin altid kompromisløse indsats for AGF. Vi ønsker Hausner alt held og lykke i Sverige, og vi håber at se ham i den hvide trøje igen i fremtiden – enten på Ceres Park eller det nye Aarhus Stadion.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.