• Forside
  • AGF Nyheder
  • AGF’s nye stadion nomineret til pris ved verdens største arkitekturfestival

AGF’s nye stadion skal stå klar i 2026 (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

AGF’s nye stadion nomineret til pris ved verdens største arkitekturfestival


| Jonas Roulund |

“Skovens Arena”, som er arbejdstitlen på AGF’s kommende nye stadion er blevet nomineret til en pris ved verdens største arkitekturfestival, World Architecture Festival.

Der blæser mange positive vinde omkring AGF for tiden – bronzemedaljer, rekordsalg af Bisseck, tilskuerrekorder og nyt stadion på vej.

Netop det nye stadion i Kongelunden er nu blevet nomineret til en pris ved World Arhitechture Festival, som anses for verdens største arkitekturfestival. Den afholdes den 29. november – 1. december i Singapore.

Byens vartegn og samlingspunkt

Skovens Arena er nomineret i kategorien WAF Future Project: Leisure Led Development, hvor projekter, der er undervejs med rekreative formål kan nomineres.

– Det nye Aarhus Stadion er inspireret af dens naturlige skovkontekst og klubbens arv. Stadionet giver et nyt offentligt tilgængeligt rum til brug 365 dage om året og bliver et nyt vartegn for byen, der inkorporerer de højeste standarder for miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed i alle aspekter af dens design og konstruktion, fortæller Gianluca Racana, der er direktør ved Zaha Hadid Architects i forbindelse med den flotte nominering.

Der er særligt lagt vægt på sammenhængen mellem skoven og bygningen samt miljøhensyn og den generelle tilgængelighed i forbindelse med nomineringen.

Du kan blive klogere på hele projekt Kongelunden i vores artikelserie her:

Kongelunden: Her er det nye fanafsnit

Kongelunden: Prisen for det nye stadion

Infomøde om Kongelunden: Her er skæringsdatoerne for projektet

Skovens Arena konkurrerer med 14 andre flotte projekter såsom The Turtle Bungalow i Bahamas, Resort Air på Cypern og kinesiske ChongZhou Bamboo Weaving Intangible Cultural Heritage Exhibition Hall.

Du kan se alle de nominerede her.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.