Skip to main content


AGF’s nye stadion skal stå klar i 2026 (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

Kongelunden: Her er det nye fanafsnit


| Jonas Roulund |

AGF’s nye stadion skal efter planen stå klar i efteråret 2026. Vi har dykket lidt ned i materialet, og her kan du blive klogere på, hvordan planerne for den nye fanzone og det nye stemningsafsnit ser ud.

Første spadestik til det nye stadion for enden af Stadion Allé bliver taget til december i år, men allerede nu, kan man dykke ned i materialet for hele projektet.

Det er dog omfattende, og derfor nedbryder vi – i en artikelserie – al nødvendig info om Projekt Kongelunden for jer fans.

Du har måske allerede læst om prisen på det nye stadion, og du har også styr på skæringsdatoerne for stadionbyggeriet, men hvordan kommer det hele egentlig fansene til gode?

Det dykker vi ned i her, hvor vi gennemgår den nye fanzone og stemningsafsnittet på det nye stadion.

Fanplaza med det hele

AGF’s nye fanzone bliver i projektmaterialet kaldt Fan Plaza. Her vil der på kampdage kunne udspille sig nogle fantastiske scener, når tusindvis af hviie fans samles i det 3000 m2 store fanområde til en bid mad, musik, konkurrencer og bajere.

Der bliver både plads til bordtennis, panna-fodbold, storskærme og meet-and-greet med spillerne.

– Hele oplevelsen fra fanplaza, igennem fanbaren og ind på stadion bliver fantastisk, fortæller marketingdirektør i AGF, Asger Munkholm til os her på ksdh.dk.

Plan over fanzonen på kampdage.
Foto: Kongelunden.dk

I dagligdagen vil området blive brugt til løbeklubber, skatere, cross fit og lignende sportsaktiviteter, der holder liv i området alle ugens dage.

Der skabes desuden en stor oplevelsestrappe op mod travbanen, så hele området får bedre forbindelse. Man kan også bruge tiden i den integrerede fanshop, der får 450 m2 at fylde ud, mens et fodboldmuseum også bygges op i samarbejde med DBU.

Fanplazaen med trappen op til travbanen.
Foto: Kongelunden.dk

Atmosfæren er altoverskyggende

Når man har hygget sig uden for stadion i et par timer før kampstart, så skal man jo ind i varmen.

Og her venter fansene endnu flere store oplevelser, fortæller Asger Munkholm:

– Absolut vigtigste punkt på det nye stadion bliver atmosfæren. Det bliver det stadion i DK med tættest til banen – modsat i dag. En del af atmosfæren kommer selvfølgelig fra lydbilledet, så tagets hældning, der sikrer at mest muligt lyd bliver inde i bowlen, bliver også en kæmpe faktor, forklarer marketingdirektøren.
Når man træder inden for på det nye stadion, vil man møde en kæmpe fanbar på 300 m2 – klar til at lange kolde Ceres-øller over disken.

Fanområdet under tribunerne bliver cirka 4500 m2, og der er sikret bedre temperatur hele vejen rundt end på det nuværende stadion – den del vender vi tilbage til i en senere artikel.

Det bliver et smukt syn, når man står i kø til sin stadion platte. Stadion kan nemlig customizes til den enkelte begivenhed, da projektører og skærme vil skabe den helt rette stemning visuelt på dagen.

Skovens Arena indefra.
Foto: Kongelunden.dk

Fansene får desuden selv lov at være med til at dekorere stemningsafsnittet, så den helt rette GF-stemning altid er til stede.

– Vi vil gå fra, at vores fans sidder længst fra banen, til at de sidder tættest på. Fire meter i alt. Bag baglinjen bliver der lidt længere – måske fem meter. Det giver en helt anden fornemmelse, og det skaber en fantastisk kulisse, fortalte Jacob Nielsen, da vi var til infomøde om Kongelunden hos JP.

Håbet er, at kapaciteten på stadion bliver 24.000, hvoraf 4000 bliver ståpladser på stemningstribunen.

Det bliver desuden nemmere for capoen at dirigere de stemningsskabende fans, idet Skovens Arena (arbejdstitel red.), bliver i et langt plan – det vil sige én lang stigning af sæderækker, som vi kender det fra eksempelvis Dortmund.

Sæderækkerne går ud i et på Skovens Arena.
Foto: Kongelunden.dk

Stemningsafsnittet kommer til at blive i samme område som fanzonen – det vil sige vest-tribunen, mens udebanefans bliver placeret modsat.

Plantegning over Skovens Arena.
Foto: Kongelunden.dk

Dermed er der lagt op til en fantastisk stemning og atmosfære, når det nye stadion tages i brug i efteråret 2026.

Vi vil i den kommende tid følge op med flere artikler angående temperatur, materialer, sponsorfaciliteter og meget andet angående det nye stadion.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle