AGF spillede uafgjort 1-1 søndag aften. (Foto; Matti Kronborg)

AGF – SIF: Flyvende Frederik var ikke nok til tre point


| Jonas Roulund |

Vigtige top seks-point stod endnu en gang på spil, da Silkeborg IF kiggede forbi et solbeskinnet Ceres Park til årets første hjemmekamp. Og det lignede længe en sejr til hjemmeholdet, der fik festen spoleret til sidst.

Det blev til en kold spand vand i hovedet, da AGF bød indenfor til årets første hjemmekamp i, hvad der føltes som hundrede år. Denne gang uden en storm til at blæse strategi og spilidéer til siden, og dermed fik vi et mere tydeligt billede af, hvor De Hviie rent faktisk befinder sig på det taktiske og fysiske plan.

Nogen, der dog ikke fik lov at opleve den velbesøgte Ceres Park, var Brandhof og Mikael Anderson, der begge lå syge, hvorfor Kevin Yakob fik chancen fra start, mens Duelund kom ind og fik debut i dagens opgør, men ellers lignede startelleveren sig selv fra stormkampen i Aalborg.

Kampens forløb

’Malaga’ lød endelig ud over skoven, da over 11.000 tilskuere bød inden for til søndagens aftenkamp med løftede halstørklæder og god stemning forud for Superligaens sidste kamp i uge otte.

På banen var det gæsterne, der startede bedst med en Tonni Adamsen-mulighed efter bare tre minutters spil, men afslutningen blev sendt forbi Hansens mål.

Efter ti minutter tog AGF’erne styringen med en række gode opspil – Beijmo, Links, Bisseck og Mads Emil Madsen skiftedes til at sende indlæg ind mod Mortensen og Haugen, men silkeborgenserne var stærke til at afvise trykket.

Det blev dog atter farligt i AGF’s ende, da Bisseck gled på vej fremad, og en stærkt kæmpende T.K. kom i vejen for det efterfølgende SIF-indlæg i sidste øjeblik. Få minutter senere kørte gæsterne endnu en kontra afsted, som endte med en særdeles nærgående afslutning forbi Hansens mål. Stadig 0-0 med 25 minutter på uret.

Ti minutter senere fik vi så det, vi har ventet på i flere måneder! En GF-scoring på Ceres Park! FREDERIK TINGAGER PÅ HJØRNE! Et dejligt Links-indlæg fra hjørneflaget ned mod stemningsafsnittet havnede i panden på to-metermanden, der dirigerede kuglen ind bag en sagesløs Larsen i gæsternes mål. Wauw en stemningsstarter!

Frederik Tingager kysser AGF logoet på sin spillertrøje.
Frederik Tingager kysser logoet efter sin scoring mod Silkeborg IF. (Foto: Matti Kronborg)

Og vi fik lidt mere at lune os på, inden holdene gik til pause – endnu en dødbold – denne gang et Beijmo-frispark nær midterlinjen blev sendt i hovedet på Mortensen, som dog headede over kassen.

Dermed gik holdene til pause med 1-0 til GF på tavlen og et velsyngende stadion i ryggen.

2. halvleg

AGF kom fint fra start efter pausen med flere lige-ved-og-næsten aktioner offensivt, men det var nu alligevel gæsternes Sebastian Jørgensen, der kom tættest på efter 55 minutters spil, hvor Jesper Hansen måtte ud i fuld figur for at afværge den kraftfulde afslutning fra feltkanten.

Fem minutter senere var den gal igen – selvsamme højre kant brød igennem og sendte en afslutning snert forbi målstolpen. En svær periode for hjemmeholdet, der dog stod imod og kom fint igen med bedre perioder på bolden.

Med 25 minutter igen fik vi debut til Duelund, og efter 75 minutter fik vi glædeligt gensyn med Erik Kahl, der erstattede Gift Links. Den unge svensker fik leveret et fint aftryk på de sidste minutter af opgøret, som ellers overordnet set blev domineret af SIF, og han er dermed kørt i stilling til en mulig startplads mod AC Horsens på fredag.

Sebastian Jørgensen gjorde generelt ondt på hjemmeholdet i 2. halvleg, og han var i flere tilfælde tæt på at udligne, men Hansen leverede igen og igen gode redninger på stregen.

Duelund viste dog også klassen i den modsatte ende. Med frække finter og en dyb aflevering til Duijn opstod en god mulighed, og det var centimeter fra, at Mortensen kunne prikke bolden i mål, men indlægget fra angrebsmakkeren gik akkurat forbi.

Det lignede tre point til AGF, men i det 90. minut lykkedes det så pludselig de røde at sende bolden i mål ved Adamsen, og således fik De Hviie blot et enkelt point med sig fra søndagens aftenkamp, Skuffende. Hårdt. Skidt, at man ikke formår at lukke af til sidst – men fortsat gode muligheder for top seks, trods alt.

Hvad vi lærte

Tingager -> Beijmo-forbindelsen – kan der komme slutprodukt på de lange bolde fra midterforsvareren mod den overlappende back i form af indlæg ind til Mortensen/Haugen, så ser det farligt ud, men det er måske for forudsigeligt, hvis det er det eneste våben, der tyes til.

Offensiven halter fortsat. Udover de lange bold mod wingbacksene, virkede opspilsmulighederne begrænsede, og Rösler skal til at få indkodet nogle angrebsstrategier, så tingene flyder bedre. Indtil videre hviler top seks-håbet i hvert fald primært på den stærke defensivs præstationer, men Duelunds fine indhop gav håb om mere kreativitet i fremtiden.

Kampfakta

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus.

Tilskuertal: 11.469

Resultat: 1-1

35: Frederik Tingager (AGF)

90: Tonni Adamsen (SIF)

Gult kort: Mads Emil Madsen (AGF), Kevin Yakob (AGF), Sigurd Haugen (AGF), Mikkel Duelund (AGF), Tobias Mølgaard (AGF), Oliver Sonne (SIF).

Opstillinger:

AGF (3-5-2): Hansen – T.K., Bisseck, Tingager – Beijmo (73: Tobias Mølgaard), Madsen, Poulsen, Yakob (65: Mikkel Duelund), Links (73: Erik Kahl) – Haugen (65: Jelle Duin), Mortensen.

SIF (4-3-2-1): Larsen – Sonne, Salquist, Felix, Engel – Thordarson (80: Lasse Vigen), Brink, Klynge – Kusk (80: Søren Tengstedt), Jørgensen (95: Mads Kaalund) – Adamsen.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.