• Forside
  • AGF Nyheder
  • AGF-fans følte sig truet i toget efter Brøndby-kamp: – Politiet forsvandt

Foto: KSDH.dk

AGF-fans følte sig truet i toget efter Brøndby-kamp: – Politiet forsvandt


| Jonas Roulund |

Sikkerhedsniveauet i forbindelse med søndagens kamp på Vestegnen har været til stor debat efter det voldsomme angreb fra aggressive Brøndby-tilhængere på AGF-fans. Troels Markussen skulle hjem med offentlig transport efter begivenhederne, og det blev langt fra en sjov oplevelse.

Politiets manglende forudseenhed i forbindelse med søndagens kamp mellem Brøndby IF og AGF har vakt opsigt blandt de berørte, som var en del af urolighederne efter opgøret på Vestegnen.

Her er indtil videre tre anholdt, mens 27 voldssager er indberettet hos Københavns Vestegns Politi.

Men kunne det være undgået? Og kunne man have gjort mere fra myndighedernes side?

Ja, mener Troels Markussen, som er AGF-fan bosat i København.

Han skulle med offentlig transport hjem fra kampen, og det blev ikke en tryg oplevelse.

AGF-fans på Brøndby Stadion.
Foto: Hjørringgardfotos

Konfrontatorisk betjent

Beretningerne har været mange efter søndagens kamp på Brøndby Stadion. Om fans, der blev tilbageholdt. Om fans, der blev angrebet. Om fans, der havde deres børn med på stadion, og som stadig er berørte af situationen.

Troels Markussen var afsted med sin vennegruppe – Den Evige Nedtur – og da han er bosat i København skulle han med offentlig transport hjem efter opgøret.

Efter lang tids “indespærring” på stadion blev gruppen af fans endelig sluppet ud til sidst og kunne sætte sig i en bus, der kørte til Glostrup Station, hvorfra et tog skulle bringe dem det sidste stykke hjem.

– Politiet startede med at love, at de kunne skaffe nogle busser, der ville køre os direkte ind til Hovedbanen. Efter noget tid kom de så og meddelte, at det ikke kunne lade sig gøre, og så skulle vi jo så hjemad på anden vis, fortæller Troels, som fik en skidt oplevelse i bussen, hvor en betjent gik ind og virkede aggressiv overfor AGF-tilhængerne.

– Vi kommer ned til bybussen, der kører os til Glostrup, men der hopper en betjent ind og råber ret voldsomt. Vi har lige snakket om, at politiet skaber tryghed, men så kom der en betjent og råbte og skreg, at vi skulle tage os sammen og holde os i ro, fortæller Troels.

– Stewardsene på stadion gjorde det pissegodt, men politiet var konfrontatoriske, som om det var os, der havde gjort noget eller eskaleret en situation. Man havde en følelse af, at vi selv var hooligans, selvom vi bare står og synger og drikker øl, fortæller han.

Efterladt på Glostrup Station

Turen gik videre til Glostrup Station, hvor en gruppe politifolk stod klar til at skabe tryghed, indtil toget ankom 20 minutter senere.

– Vi bliver fulgt op på perronen af en fire-fem kampklædte betjente, hvilket er rart nok. Der er nogle andre BIF-fans, men de forholder sig roligt, fordi de kan se, at politiet er der. Dog står en gruppe skumle typer lidt væk og ringer rundt, mens de stirrer ondt på os. Der var også en fuld Brøndby-fan, som var ret nærgående med kommentarer. Han var dog ikke decideret truende, siger Troels.

– Politiet går så ned igen, mens perronen bliver mere og mere fyldt. Gruppen af mere hardcore fans står stadig og ringer rundt, så vi sender et par stykker ned for at advare politiet, men det viser sig så, at de er smuttet. Vi er selv 15 mand cirka, men ingen af os er på nogen måde hooligans, fortæller Troels.

– Jeg bliver ret utryg, da vi står alene på Glostrup Station lidt over 22 en søndag aften. Stoppet efter er Brøndby Strand, hvor der normalt kommer mange Brøndby-fans på toget, så vi var nervøse for, at de var ved at arrangere et eller andet, forklarer Troels.

Ingen sikkerhed på toget

AGF-gruppen fik tilkaldt politiet efter flere opkald, og der når da også at komme en betjent og skubbe et par nærgående Brøndby-fans lidt væk, lige inden toget ankommer, men herefter kan utrygheden sætte ind igen.

– Vi havde indtrykket af, at politiet ville med på toget, men de smutter bare igen. Så kommer der en lidt hardcore-fan og står og nedstirre os og begynder at ringe, forklarer Troels.

Toget får dog passeret Brøndby Strand uden yderligere optrapning, og gruppen nåede sikkert hjem, men den truende adfærd og påvirkningen heraf sidder stadig i kroppen hos AGF’erne.

– Det var en utryg situation – også fordi vi havde fået at vide af politiet, at de ville være der. Når man så læser, at politiet siger, de ikke kunne have forudset det og det ene og det andet… Jeg synes, det er dårligt politiarbejde at lade os køre afsted på den måde, fortæller Troels Markussen.

KSDH.dk har henvendt sig til Brøndby IF for en kommentar om, hvorvidt de føler et ansvar i forbindelse med urolighederne. Du kan læse deres svar her: Brøndby IF: – Vi er utroligt kede af det der skete efter søndagens kamp
KSDH.dk har henvendt sig til Københavns Vestegns Politi for en kommentar angående betjentens opførsel i bussen. Du kan læse deres svar her: Københavns Vestegns Politi efter optøjer: – Vi vil foretage en intern evaluering af indsatsen

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.