• Forside
  • AGF Nyheder
  • Brøndby IF: – Vi er utroligt kede af det der skete efter søndagens kamp

Foto: KSDH.dk

Brøndby IF: – Vi er utroligt kede af det der skete efter søndagens kamp


| Jonas Roulund |

Aggressive Brøndby-tilhængere angreb AGF’s fans efter søndagens kamp på Brøndby Stadion, og Brøndby IF har i den forbindelse givet interview til KSDH.dk om tilskuerurolighederne og klubbens rolle.

Det var ikke sjovt at være AGF-fan lige efter slutfløjt på Brøndby Stadion i søndags. Det burde det jo ellers være, eftersom AGF lige havde besejret Brøndby 3-2 i en dramatisk og underholdende sæsonafslutning.

Men massevis af maskerede Brøndby-tilhængere stod efterfølgende klar med romerlys og kasteskyts for at angribe udeholdets fans, og det er noget, Brøndby IF beklager dybt.

– Selvfølgelig skal man ikke acceptere dette, og det gør vi heller ikke på nogen måde. Vi er den klub i dansk fodbold som bruger flest penge og ressourcer på at sikre den bedst mulige stadionoplevelse for alle fans på stadion, inklusiv udeholdets fans, så derfor er vi også utroligt kede af det der skete efter søndagens kamp. Vi bistår politiet i deres opklaringsarbejde, så politiet kan få personerne der deltog dømt, skriver Brøndby IF’s kommunikationschef, Christian Schultz til KSDH.dk.

Manglende forudseenhed

Flere fans beretter, at der var alt for få politifolk til stede efter kampen, og at det tog lang tid, inden sikkerheden kom i orden, da Brøndby-tilhængerne forsøgte at komme over hegnet og ind til AGF-tilhængerne.

Så hvorfor havde man ikke – i samarbejde med Politiet – sikret flere salatfade omkring stadion og udeholdets fanafsnit?

– Det er en dialog I må tage direkte med politiet, da det er dem alene, der bestemmer bemandingen, inklusiv antallet af mandskabsvogne, til kampe, ikke os, skriver Christian Schultz, som dog er gået i dialog for at sikre en tryg fanoplevelse i fremtiden.

– Vi har nu en evalueringsproces med politiet, hvor vi skal drøfte, hvordan vi kan undgå, at det sker igen, skriver Brøndby IF’s kommunikationschef.

Der var i alt 27 tilfælde af vold og forsøg på vold mod politifolk efter kampen mellem Brøndby og AGF i søndags. Politiet efterforsker desuden en række voldssager mod andre fodboldfans.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.