Skip to main content

AGF – Club Brugge: Spillerkarakterer og MOTM

| Alexander Witved |

Stærke præstationer i sejren over Brügge: Man frygtede det værste, men det var der ingen grund til. AGF’s præstation torsdag aften mod Brügge var mere end godkendt, og så længe kræfterne rakte, gav de i den grad gæsterne modstand.

Karaktererne er i dag markant mere positive end efter mandagens kamp. Chefen rystede posen, og de kritikere der mente, at han dermed afskrev kampen, tog vældig fejl. Men at AGF mødte en klassemodstander fornægter sig ikke.

I Facebook-gruppen KSDH – Gruppen for AGF Fans, blev Michael Akoto valgt som MOTM med 60 % af stemmerne. Den genfødte Eric Kahl tager andenpladsen med 13 % af stemmerne, mens Mikael Anderson nupper tredjepladsen med 9 % af stemmerne.

Her er karaktererne efter torsdagens kamp.

AGF-spillernes karakterer mod Club Brugge

Herunder ses redaktionens karakterer til AGF-spillerne i opgøret mellem AGF og Club Brugge. Vi benytter skalaen 1-5 til vores bedømmelse. Se uddybning af karakterskalaen nederst.

Bailey Peacock-Farrell
Karakter: 4

Fik som forventet den anden kamp fra start og udviste stor sikkerhed. Gik godt med i pasningsspillet og var en sikker mand i målet. Han var god til at læse, om han skulle spille kort eller skyde langt og hans udstråling og autoritet i feltet smittede af på de øvrige forsvarer. Stærk præstation af “påfuglen” fra Nordirland

Michael Akoto
Karakter: 4

At det var Akotos første officielle start for AGF, virkede ikke til at påvirke ham synderligt. Er åbenlys back-up for Mølgaard, men som kampen skred frem, var det tydeligt, hvad det er, Stig Inge Bjørnebye har set i Akoto. Tabte ikke nogen dueller, taktisk mangler der lidt, men spillede sig op som kampen skred frem. Men Mølgaard er nu nok alligevel tilbage på søndag.

Frederik Tingager
Karakter: 4

Tog virkelig revanche for mandagens kamp. Viste sig som en leder, der vandt alle duellerne og tilmed også havde flere nærgående forsøg med hovedet. En rigtig stærk kamp og dejligt igen at se den sikre Tingager i forsvaret. Uddelte ingen gaver, men viste hvorfor han er forsvarets styrmand.

Thomas “TK” Kristensen
Karakter: 4

Hvilken psyke TK udviste i denne kamp. Ganske enkelt imponerende. Hvilken udstråling han havde, og så var han suveræn i duellerne og stærk i spillet ved jorden. Første halvleg helt suveræn, hvor han afviste Andreas Skov Olsen i starten og anden halvleg ikke ligeså markant, men ingen gaver, og han gav stort svar på tiltale over for alle kritikkerne.

Felix Beijmo
Karakter: 4

Scorede AGF’s eneste mål efter tre minutter, og leverede derudover en stærk præstation. Det svenske Duracell-batteri prøvede flere gange i første halvleg at udfordre belgierne og var desuden ekstrem dygtig i feltet til at rydde op, når belgierne slog indlæg bagerst i feltet. Hans motor er formidabel.

Nicolai Poulsen
Karakter: 3↑

En kamp lige efter Polles hoved. Masser af fysik og tacklinger, han arbejdede benhårdt og styrede faktisk midtbanen suverænt. Imponerende at han med så mange frispark ikke fik en eneste advarsel. Som kampen skred frem, begyndte fejlene at melde sig mere og mere, men ingen tvivl om hvem der bestemmer på Uwes midtbane.

Magnus Knudsen
Karakter: 2

I perioder ser man lige en sekvens med gode afleveringer for så at forsvinde igen. Det er ret beset historien om Magnus Knudsen, der endnu ikke for alvor har overbevist om det, man så i en træningskamp lige inden sæsonen begyndte. Ingen tvivl om at han besidder nogle færdigheder – de skal bare vises frem gennem hele kampen og ikke bare komme momentvist.

Eric Kahl
Karakter: 4

Gift Links bør langt fra føle sig sikker i startopstillingen efter kampen mod Brügge, hvor Kahl tog revanche for mange svage præstationer. Han arbejdede benhårdt, vandt mange tacklinger, leverede flere stærke afleveringer og især defensivt var han klasse. Kahl havde flere rigtig gode frispark og mod Hvidovre kan han sagtens være i start-11’eren på ny.

Tobias Bech
Karakter: 2

Han arbejder faktisk rigtig meget, tager duellerne i perioder, men i de to opgør med Brügge har han ganske enkelt været overmatchet. Han prøvede gang på gang, vandt nogle frispark, men så skete der bare ikke mere. Men fortsætter han stilen og bliver han mere synlig, er der masser af spilletid fremover til ham

Mikael Anderson
Karakter: 4

Suverænt AGF’s farligste offensive mand. Han arbejdede benhårdt og udfordrede virkeligt belgierne meget. Det var herfra, det skulle komme, og det gjorde det. Kom ikke frem til ligeså som mod FCN, men modstanderen var også flere klasser over – men han viste, at han skal starte hver gang.

Janni Serra
Karakter: 3↓

Han bevæger sig rigtig meget og var ophavsmanden til en stor Andersson chance i første halvleg, der endte med at være offside. Mere på end Mortensen, og når først han for  alvor bliver spillet ind, er der potentiale.

Patrick Mortensen (Indskiftet 57.)
Karakter: 2↑

Endelig så vi noget af det fra anføreren, som har været savnet i lang tid. Måske kom han kun frem til en stor hovedstødschance, der måske skulle have givet kasse, men han arbejdede mere end længe set. Var nede i glidende tacklinger, der faktisk førte noget med sig, og han pressede og spillede med en iver. Noget af det bedste man længe har set til anføreren.

Peter Bjur: (Indskiftet 57.)
Karakter: 2

Fik langt om længe noget spilletid, men foruden nogle få sekvenser, hvor hans tekniske niveau blev vist, ændrede hans tilstedeværelse på ingen måde kampen. Bjur mangler at vise, hvorfor det er, AGF har hentet ham. Ingen tvivl om at der er noget, men han har bare ikke vist det endnu.

Tobias Mølgaard: (Indskiftet 74.)
Karakter: UB

Møllen kom ind med et kvarter igen og gjorde ikke det store væsen af sig.

Adam Daghim: (Indskiftet 74.)

Kom ind og fik et kvarter og gjorde et godt indtryk. Energisk, løbevillig og pågående. Man forstår, hvorfor Rösler er glad for ham. Nu skal han bare have flere minutter, når så han for alvor kommer i gang, kan han blive rigtig spændende.

Mads Emil Madsen: (Indskiftet 81.)

Kom ind og fik ni minutter og gjorde intet væsen af sig.

Uwe Rösler:
Karakter: 4

Imponerende. Ja godt nok røg AGF ud af Conference League, men det hold han sendte på banen var klar til at arbejde for sagen og scorede da også et tidligt mål. Akoto i forsvaret viste sig værende meget interessant. Rösler må ærgre sig over præstationen i den første kamp, for det holdet viste torsdag aften, var både logoet og spillerne værdigt. Stærk præstation mod en klassemodstander. Der er i den grad perspektiver at arbejde videre med.