Skip to main content


AGF – Brøndby IF optakt: Rivalopgør med momentum på spil


| Kristian Kristensen |

Brøndby har haft en blandet start i Superligaen og er røget tidligt ud af Europa. AGF har haft en bedre sæsonstart og ligger på tredjepladsen, men med fire uafgjorte i træk er momentum ved at forsvinde. Kampen bliver vigtig for begge hold, der begge har brug for tre point til at genfinde momentum.

Kampfakta: AGF-Brøndby IF

Spilletidspunkt: Mandag den 21. oktober kl. 19.

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Dommer: Morten Krogh (Linjedommere: Deniz Yurdakul og Esad Deronjic).

VAR dommer: Jacob Karlsen (AVAR: Sebastian Friis Aagerup).

Følg kampen her: X: @KSDH_AGF samt på TV: TV2 sport X og TV 2 Play.

Hashtags: #agfbif #sldk #ksdh #ultratwitteragf

Mandag aften venter ikke bare en storkamp mellem AGF og Brøndby, men også et vaskeægte rivalopgør. Der er altid tryk på tribunerne, når de to klubber mødes, og mandag bliver ingen undtagelse med ungdomszone, lækre tifoer fra SFA og et næsten udsolgt Ceres Park.

De seneste møder mellem AGF og Brøndby har været fyldt med dramatik, og vi kan nok forvente mere af samme skuffe mandag aften.

AGF-fans på Brøndby Stadion.
Foto: Hjørringgardfotos

Indbyrdes kampe

AGF har allerede mødt Brøndby én gang i denne sæson, hvor aarhusianerne sikrede en 1-0-sejr på Vestegnen takket være et mål af Patrick Mortensen og en stærk defensiv indsats, der holdt Brøndby fra at score.

De Hviie har haft et godt tag på Brøndby i de seneste Superliga-opgør. Over de seneste fem kampe er det blevet til to sejre for De Hviie, to uafgjorte, og en enkelt Brøndby-sejr, som kom i Aarhus i grundspillet sidste sæson.

Alligevel har AGF haft det svært på hjemmebane mod Brøndby, hvor De Hviie ikke har vundet i de seneste seks Superliga-opgør på Ceres Park. Fire af kampene er dog endt uafgjort.

AGF kan derimod se tilbage på deres pokalkvartfinale mod Brøndby i 2023, hvor aarhusianerne vandt samlet 3-2 over to kampe, og dermed sendte Brøndby ud af turneringen.

I alt har holdene mødt hinanden 97 gange i Superligaen, hvoraf 24 er vundet, 24 spillet uafgjort og 49 er endt med Brøndby-sejr.

En af de mere mindeværdige kampe på Ceres Park mellem holdene fandt sted i juni sidste år, da AGF med et rødt kort og et imponerende comeback sikrede bronzemedaljerne.

Status på AGF

Efter den overbevisende sæsonstart med sprudlende spil, store sejre og godt pointudbytte, er det ved at falde lidt sammen. Aarhusianerne er ved at vende sig til virkeligheden igen med nu fire uafgjorte i streg. Mange har kigget langt efter Gift Links, mens Henrik Dalsgaards udebliven måske har haft lige så stor indflydelse på de manglende sejre.

Nu er flere spillere på vej tilbage fra skade. Senest i onsdags så man Michael Akoto, Tobias Bach, Tobias Mølgaard og Henrik Dalsgaard tilbage på græs. 3-5-2 formationen fungerer godt for AGF, men fungerede meget bedre, da Mikael Anderson kunne få sin fortrukne position på højre centermidt. Gift Links er nu klar til kamp en fuld igen. Han har haft godt af en landsholdspause fyldt med træning og fik senest anden halvleg mod Viborg. Vi får dermed med stor sandsynlighed Gift Links at se på venstre wingback, og Mikael Anderson tilbage på sin vante position.

Mikael Anderson sender et indlæg ind i feltet for AGF.
Foto: Matti Kronborg

Henrik Dalsgaard er også godt på vej tilbage, men det må forventes, at han maksimalt er klar til en bænkplads mandag aften, hvilket udfordrer Röslers bagkæde en smule, da Jensen-Abbew er ude med karantæne. Det kan derfor betyde, at Beijmo tager pladsen i forsvaret, mens Andersen kommer ind på wingbacken.

Aarhusianerne skal tilbage med samme aggressivitet og samme indstilling, som vi så de første runder. Profilen Gift Links er tilbage, og Anderson kan få sin vante position, så nu har Rösler muligheden for at stille op med samme startellever, som sikrede så megen moro i starten af sæsonen.

Status på Brøndby IF

Brøndby har de første 11 runder skrabet 18 point sammen. De blå-gule vandt senest mod Midtjylland med 2-0, hvor de viste, at de kunne slå et tophold. Brøndby har udover FCM kun slået bundholdene. Det er blevet til sejre mod AaB, Lyngby, Vejle og Sønderjyske. Mod topholdene AGF, FCK og FCN er det blevet til nederlag.

Forventningerne til Brøndby var store inden sæsonstart, efter de mistede mesterskabet i sidste runde mod AGF. Brøndby har formået at beholde profiler fra sidste sæson og foretaget nogle gode transfers. Selvom Brøndbys fans muligvis havde håbet på mere, har sejren over FC Midtjylland skabt lidt optimisme.

Nicolai Poulsen tackles af Brøndbys Radosevic. 10. december 2023
Foto: Matti Kronborg

Brøndby har haft et godt tag på AGF, når de har gæstet Ceres Park, og spørgsmålet er, om de kan fortsætte stimen i Aarhus – svaret får vi på mandag.

Dem skal vi holde øje med:

AGF: 

Gift Links er tilbage, og før sin skade var han utrolig vigtig for AGF. Både defensivt og offensivt var han uundværlig for AGF. Han har også vist sig vigtig, da de sidste fire kampe uden ham ikke har givet tre point. Det er blevet til to assists og to mål i otte kampe for den sydafrikanske wingback. Han bliver vigtig for AGF, og er helt klart en spiller man skal holde øje med.

Links’ retur betyder, at Mikael Anderson er tilbage på sin foretrukne position, hvilket giver ham chancen for at vise sig frem igen. I de første syv kampe scorede han to mål og lavede fire assists, men i de seneste fire kampe som wingback har han ikke haft nogen mål eller assists.

Mikael Anderson sparker til bolden med fuld koncentration.
Foto: Matti Kronborg

BIF:

Nicolai Vallys har endnu ikke ramt det niveau, han viste i sidste sæson og mangler stadig at score sit første Superliga-mål i denne sæson. De fleste Superliga-fans ved dog, hvor farlig Vallys kan være, når han rammer sit topniveau. I sidste sæson stod han for hele 21 målinvolveringer.

Efter sommerpausen har præstationerne ikke levet op til forventningerne. Mod AGF har Vallys dog ofte vist sig skarp, og han har en tendens til at score mod De Hviie. Hvis han rammer dagen, bliver han en stor udfordring for AGF’s defensiv.

Karantæner og skader

Karantæner:

AGF: Jonas Jensen-Abbew (Karantænefare: Nicolai Poulsen og Mikael Anderson).

Brøndby IF: Ingen.

Skader:

AGF: Kevin Yakob, Tobias Mølgaard, Leopold Wahlstedt.

Brøndby IF: Sean Klaiber, Kevin Tshiembe, Kevin Mensah og Ohi Omoijuanfo.

Bud på startopstillinger:

AGF (3-5-2): Hansen- Kahl, Tingager, Beijmo – Links, Poulsen, Madsen, Anderson, Andersen – Bech, Mortensen.

Brøndby IF (3-4-3): Pentz- Alves, Rasmussen, Vanlerberghe – Sebulonsen, Radosevic, Spierings, Bischoff – Vallys, Suzuki, Kvistgaarden.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle