Foto: Matti Kronborg

Rekord-Mortensen: Jeg glæder mig helt vildtMandag aften var der eufori for de hvidklædte på Cepheus Park i Randers, da AGF med en sejr over kronjyderne sikrede sig en plads i årets top 6. Nu ser anfører Patrick Mortensen frem imod søndagens hjemmekamp imod OB.

OB er tvunget til at skulle vinde på søndag, hvis de vil have en mulighed for at spille sig i top 6. Patrick Mortensen glæder sig til at fortsætte festen fra i mandags til søndagens provinsopgør.

– Det bliver en fed kamp. Vi var meget lettede efter mandagens kamp imod Randers. Ikke mindst fordi vi klarer top 6, men også fordi vi slår Randers på deres egen hjemmebane og gør det overbevisende. Og så kommer det på bagkant af sidste sæson, som var rigtig svær for os, fortæller kaptajnen, der tydeligt kan mærke presset ved det nuværende Superligaformat.

– Det er en meget tæt turnering i år, og der er fem hold der stadig prøver at spille sig i top seks. Det er helt absurd i sidste runde af grundspillet. Så vi har selvfølgelig nydt det de sidste par dage. Men nu skal vi arbejde videre, og vi skal sætte os nogle nye delmål her i landskampspausen, fortæller Mortensen.

Foretrækker ikke et bestemt system

I foråret har Patrick Mortensen spillet i to forskellige angrebskonstellationer. Enten sammen med en decideret angriber eller med to offensive midtbanespillere lige bag sig, og begge dele har sine fordele, fortæller topscoreren.

– Der er ikke noget jeg foretrækker. Jeg kan godt lide begge konstellationer og har spillet begge dele tidligere i min karriere. Nu har vi praktiseret at spille med to 10’ere i de seneste kampe, hvor min rolle ændrer sig i forhold til opbygningen af vores spil. Når vi spiller med to angribere skal jeg falde længere ned i banen, fordi vi spiller med en central midtbanespiller mindre. Så jeg har et større ansvar for at være med i opbygningsspillet, siger angriberen, som har haft Sigurd Haugen som makker i flere tilfælde. En mand, der endnu ikke har fået hul på bylden i AGF, men som til gengæld arbejder stenhårdt i front.

– Når vi ikke har Sigurd (Haugen, red.) med, har jeg et ansvar for at løbe dybt. Det er klart, at det er Sigurds force at løbe dybt, og når han ikke er med, så må jeg være med til at strække modstanderens forsvar. Når vi spiller med to 10’ere, så må jeg ikke falde for langt ned i banen, fordi vi har to 6’ere og to 10’ere bag mig. Min hovedopgave er stadig at score mål, så først og fremmest skal jeg så meget i feltet som muligt, forklarer 33-årige Mortensen.

Mål-Mortensen kan få eneret på rekord

Patrick Mortensen har gang i en flot sæson og er med sine 11 mål øverst på Superligaens topscorerliste. I sin bedste Superliga-sæson scorede han 17 mål, hvilket han selvfølgelig drømmer om at udbygge.

– Jeg håber, at det bliver over 17 mål i år. Jeg higer altid efter mere. Men hvis du spurgte mig før sæsonen, så havde jeg nok ikke sagt, at jeg ville score over 17 mål i Superligaen. Så havde jeg svaret, at vi tager én kamp ad gangen for ikke at lægge for meget pres på, fortæller den empatiske angriber, som i seneste kamp tangerede Morten ‘Duncan’ Rasmussens rekord som den mest scorende AGF’er i Superligaens historie. 58 superligamål er det blevet til i 111 kampe, men målmagerens fokus er nu først og fremmest på at sikre holdets succes i den kommende tid.

– Det er holdet, der kommer først. Men det er klart, at scorer jeg en masse mål, så er det godt for holdet. Men vi tager én kamp ad gangen og skal have skrabet så mange point sammen som muligt.

Afsluttende havde KSDH’s udsendte et personligt spørgsmål til Patrick Mortensen. Nemlig om han selv plejer og trimmer sit flotte skæg. Mortensen svarede med et grin:

– Ja, det gør jeg. Jeg ordner det hele tiden.

Lad os bare se mere til skægget, smilet og målmageren! Søndag venter OB, og her kan Mortensen altså tage eneret på rekorden som den mest scorende AGF’er i Superligaens historie.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.