Skip to main content


(Foto: Matti Kronborg)

Mortensen tangerer Duncans rekord, mens Hansen må vente


| Jonas Roulund |

Målmager Mortensen kom på tavlen mod Randers FC, mens Jesper Hansens rene bur blev beskidt i slutminutterne. De to herre er begge tæt på at tage eneret på to Superligarekorder.

Patrick Mortensen. 33 år. Superligatopscorer. Og så opnåede han i går en flot milepæl som AGF-angriber. Da han sendte kuglen i kassen til 2-0 i det 53. minut, blev det nemlig hans 58. Superligamål for AGF. Det har han klaret på 111 kampe.

Dermed tangerer han Morten ‘Duncan’ Rasmussens rekord for AGF. Der er dog fortsat langt op til den samlede Superligarekord. Her nåede Duncan 145 scoringer, mens Mortensen ligger på 67.

Kaptajn Mortensen er ved at udvikle sig til lidt af en AGF-legende med sine mange vigtige scoringer og kampe for klubben, og han har da også tidligere udtalt, at det ikke ville gøre ham noget at kunne tilføje titlen som den mest Superliga-scorende AGF’er til CV’et:

– Det vil selvfølgelig gøre mig utrolig stolt. Det er en rekord, der har stået i lang tid. Det er selvfølgelig noget, jeg går efter. Det er ikke noget, jeg tænker så meget over i hverdagen, jeg tror bare det ville stresse mig mere, end det ville gavne, men mon ikke jeg når den på et tidspunkt, sagde Patrick Mortensen således før 2023-genstarten til Eurosport.

Mortensen ikke den eneste i fokus

Med Mortensens mange mål – han har stået for 11 af AGF’s 25 scoringer i denne sæson – kunne man næsten begynde at blive bekymret for, om AGF er for afhængige af den rutinerede angriber.

Men det afkræftede cheftræner, Uwe Rösler, efter gårsdagens sejr i Randers.

– I kampen fik en af vores 10’ere også et mål. Mikael så også meget farlig ud, og han vil også komme til at score. Vi kommer også til at få mål fra andre, sagde Uwe Rösler til bold.dk.

Og udover Mortensen, så er Jesper Hansen jo også i rekordfokus for tiden.

Han mangler et enkelt rent bur for at tangere Mogens Kroghs flotte rekord på 126 styk. Hansen har endda brugt ti kampe færre på at opnå dette, så forhåbentligt får vi en rekordfest, når OB gæster Ceres Park til grundspillets sidste kamp på søndag klokken 15.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle