AGF møder fredag både BK Häcken og Malmö FF i to testkampe.

Optakt: Svensk dobbeltmodstand venter fredag


| Jonas Roulund |

Endnu en lun træningslejr lakker mod enden for AGF, og fredag afrundes turen med hele to træningskampe mod henholdsvis BK Häcken og Malmö FF.

Kampfakta:
Spilletidspunkt:
 

AGF – BK Häcken: Fredag den 10. februar kl. 13:00

AGF – Malmö FF: Fredag den 10. februar kl. 16:15

Spillested: Estepona, Spanien.
Følg kampen her: Begge kampe kam følges på Twitter: AGF LIVE. Det er dog kun muligt at følge BK Häcken-kampen på livestream her >>>
Hashtag: #agfbkh & #agfmff & #ksdh

Som den eneste Superligaklub valgte AGF at tage sydpå to gange i denne vinteropstart, og som den eneste Superligaklub har de også valgt at spille hele to træningskampe samme dag! Endda mod habile modstandere fra den bedste svenske række.

Formatet bliver, at Uwe Rösler opdeler truppen i to hold, som hver især møder svensk modstand på forskellige tidspunkter på dagen. Det vides endnu ikke, hvor meget der skal lægges i sammensætningen af mandskaberne, men det kan vi nok sige mere om, når startopstillingerne offentliggøres.

Den svenske forbindelse – BK Häcken

Det er bestemt ikke første gang, at BK Häcken nævnes i samme sætning som AGF. Så sent som i november 2022 havde vi besøg af svenskerne, hvor det blev til en deler – 1-1 – i en træningskamp på Ceres Park. Derudover stødte vi sammen med de gul-blå i den glorværdige Atlantic Cup i 2020 (2-0-sejr), og i 2016, hvor det blev til 1-1 på hjemmebanen.

En af de mest navnkundige forbindelser til den svenske klub må siges at være Stig Tøfting, som 1. januar 2005 drog nordpå på en fri transfer fra AGF, inden han – desværre – returnerede et år senere til Randers FC, hvor karrieren sluttede i 2008.

Vi husker også liberianske Dioh Williams, som var topscorer i BK Häcken, da AGF hentede ham for omkring 8 millioner kroner i sommeren 2007. Her spillede han med blandet succes indtil vinteren 2010, hvorefter turen gik videre til Alania Vladikavkaz og derefter retur til BK Häcken.

Aktuelt vil vi få et glædeligt gensyn med Tobias Sana, som faktisk har optrådt i begge de svenske modstanderklubber. I 2017 skiftede han fra Malmö til AGF, hvor han nåede 68 kampe, 15 mål og 12 assists, hvorefter turen gik til Göteborg. I sommeren 2022 sendte de ham videre til BK Häcken, hvor han var med til at vinde mesterskabet i den netop overståede svenske sæson.

Og så må vi ikke glemme Kevin Yakub, som fik sin seniordebut i klubben i sæsonen 2018/2019, inden han smuttede videre til Göteborg i 2021, hvorfra AGF hentede ham sidste sommer.

Den svenske forbindelse – Malmö FF

Vi skal også tilbage til 2016 for at finde seneste opgør mod Malmö FF. Her blev det til et 0-2 nederlag til svenskerne, der dengang havde Allan Kuhn som træner. Og der har jo i det hele taget været mange velkendte ansigter forbi de himmelblå. Kapable folk som Roy Hodgson, Viggo Jensen, Jon Dahl Tomasson og Åge Hareide har varetaget trænergerningen, mens vores egne Søren Åkeby og Uwe Rösler også har stået i spidsen for Malmö-mandskabet.

På spillersiden får Felix Beijmo mulighed for at trykke sine tidligere holdkammerater i hånden, hvis han da ellers udtages til denne kamp. Derudover er der danskermøde, når Lasse Nielsen, Jonas Knudsen og Søren Rieks formentlig vil være at finde i kamptruppen hos de lyseblå, mens Anders Christiansen er tvivlsom til opgøret for svenskerne.

Status på AGF:

AGF’s træningskampe har været lidt so-and-so i vinteropstarten. En 5-1-sejr over SønderjyskE blev fulgt op af to 1-1’ere på den første træningslejr mod Diosgyor og Våleranga, hvorefter et vindblæst opgør på Frederiksberg resulterede i en 0-0-kamp mod FCK, inden holdet igen rejste sydpå.

Rösler har særligt brugt træningskampene til at træne forskellige systemer, så der kan veksles i løbet af den kommende halvsæson. Her er holdet nu indstillet til både at kunne agere i en 4-4-2 og en 3-5-2-formation.

Samtidig er spillerne blevet roteret meget fra gang til gang, men i den seneste træningskamp mod FCK fik vi muligvis noget nær idealopstillingen at se – med Hansen på mål og Duijn foran Haugen i angrebskøen. Bjørnebye har i samme omgang bekræftet, at 17-årige Adam Daghim nu er en fast del af angrebsgruppen – og altså ikke kantspiller, hvor han tidligere er blevet brugt.

Kampene fredag bør give et tydeligere billede af, hvilket system Rösler foretrækker, og så får vi forhåbentligt flere svar i forhold til, hvem der er foretrukket på de forskellige positioner. Samtidig bliver det spændende at opleve Mikkel Duelunds indflydelse på holdets offensive spil, som har været et fokusområde gennem hele opstarten.

Status på BK Häcken: 

BK Häcken er nykåret svensk mester og fik mesterskabet i hus med blandt andet danske Mikkel Rygaards hjælp. Han kom til klubben i januar 2022 og scorede 11 mål i 2022. Hans kontrakt løber frem til 31. december 2023. Alexander Jeremejeff blev holdets topscorer i mesterskabssæsonen med hele 22 mål.

Svenskerne har – med deres 4-3-3-formation – spillet tre træningskampe, der alle har budt på nordisk modstand.

Norrby IF blev besejret 5-2, Frederikstad FK tabte 2-1, mens Odds BK fik 0-0 mod Häcken for en uge siden.

Allsvenskan genoptages den 1. april, så der er stadig god tid til, at holdet skal stå klar til kampen om point.

Status på Malmö FF: 

Anders Christiansen er tvivlsom, mens Jonas Knudsen, Søren Rieks og Lasse Nielsen må forventes at være med hos Malmö FF, der sluttede på 7. pladsen i den netop overståede svenske sæson. Holdet spiller en 4-3-3-formation og har indtil videre i opstarten spillet 2-2 mod Randers FC efterfulgt af en 2-0-sejr over samme modstander tre dage senere. Herefter fulgte et 0-1-nederlag til FC Nordsjælland og for en uge siden spillede svenskerne 0-0 mod FC Dallas.

Bud på startopstillinger:

AGF: Bråtveit, Bjur, M. Kristensen, Mølgaard, Lund, Links, Anderson, Yakob, Brandhof, Haugen og Daghim.

BK Häcken: Abrahamsen, Lunddal, Hammar, Hovland, Lund, Rygaard, Romeo, Gustafson, Sadiq, Jeremejeff, Larsen.

AGF: Hansen, Kahl, Tingager, Bisseck, T.K. Beijmo, Madsen, Poulsen, Duelund, Duijn og Mortensen. 

Malmö FF: Dahlin, Nielsen, Cornelius, Knudsen, Tinnerholm, Sejdiu, Peña, Zeidan, Rieks, Turay, Nanasi.

Nyd fredagen med masser af AGF-bold!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.