Skip to main content


AGF gæstede FCK’s træningsanlæg til testkamp 30. januar 2023. (Foto: @corneliusgabe)

Nedtakt: FCK-AGF – Nærmer vi os en idealopstilling?


| Jonas Roulund |

Både nyindkøbte Peter Bjur og Felix Beijmo kom i aktion, da De Hviie besøgte FCK på københavnernes vindblæste træningsanlæg mandag eftermiddag.

Den sidste testkamp på dansk jord inden Superliga-genstarten blev en ligelig affære i raskt blæsevejr på FCK’s træningsanlæg på Frederiksberg. Her mødte AGF mandag eftermiddag de forsvarende mestre til en testkamp, inden turen på lørdag atter går sydpå på træningslejr.

Uwe Rösler havde endnu gang roteret godt i truppen, men start-elleveren så stærk ud med ”The usual suspects” på de centrale pladser. Det skal blive spændende at se, om Duelund, Bjur og Beijmo kan ryste lidt op i den idealopstilling, når de først rigtigt får vist sig frem.

På den anden side af kridtstregerne fik vi også en stærk FCK-opstilling at se med nytilkomne Diogo Goncalves med fra start samt Jordan Larsson med indhop efter pausen.

Kampens forløb

Den første halve time forløb uden det helt store at berette. En lige kamp, hvor begge mandskaber prøvede at finde nøglen til at dirke modstanderens organisation op.

FCK truede herefter med et par afslutninger, og de kom rigtigt tæt på efter 33 minutter, men Yann Bisseck fik afværget situationen tæt under mål. Københavnerne fastholdt dog presset, og få minutter senere var Mohamed Daramy yderst tæt på at gøre det til 1-0 efter et flot soloridt, men igen nåede Bisseck i vejen med en clearing.

Cornelius tiltvang sig med fem minutter tilbage af første halvleg et frispark i en fordelagtig position på kanten af feltet. Det blev Diogo Goncalves, der tog sig af afslutningen, men Jesper Hansen leverede en flot redning på stregen.

Således kunne de to mandskaber gå til pause med 0-0 på måltavlen i en ret jævnbyrdig affære, hvor det dog kun var FCK, der var lykkes med at kreere reelle chancer.

2. halvleg

Det er jo altid spændende, hvad trænerne finder på i pausen i disse træningskampe. Skiftes hele holdet? Ændres systemet? Får vi nye spillere at se?

I dag fik vi… intet fra 2. halvlegs start. AGF kom ud med samme setup, mens FCK’erne til gengæld skiftede ivrigt ud.

Her var der debut til Jordan Larsson, som erstattede Andreas Cornelius, mens også Denis Vavro, Rasmus Falk m.fl. kom ind til de sidste 45 minutters mandagsbold.

Diogo Goncalves lagde ud fra 2. halvlegs start med et gennembrud og en afslutning, som Hansen igen pillede fint.

Og SÅ kom den endelig – AGF’s første farlige forsøg – Et frisparksindlæg efter 53 minutters spil førte først til et hovedstødsforsøg fra Yann Bisseck, som blev blokeret, hvorefter Nicolai Poulsen afsluttede på overliggeren!

Herefter fulgte en længere periode med FCK mest på bolden, uden at de for alvor blev farlige.

Da klokken rundede 62 minutters spil fik vi uofficiel debut til Bjur og Beijmo, der ertattede henholdsvis Kahl og Links. Få minutter senere markerede Bjur sig med et nærgående frisparksforsøg.

FCK’s indskiftede Roony Bardghji ville også lege med, og med knap 70 minutter spillet tog han et par træk ind i banen og sendte et missil på stolpen.

FCK fortsatte med mest boldbesiddelse indtil slutfløjt uden for alvor at true Hansens mål. Dermed blev slutresultatet 0-0 i en testkamp med fint tempo og gode takter fra nyindkøbene Bjur og Beijmo.

Hvad vi lærte

Bisseck er – stadig – KONGEN! Så stærk. Så ukuelig. Han styrer defensiven med hård hånd, og det er en fornøjelse at se ham og Tingager sammen. Bisseck fik i flere omgange afvist FCK’s offensiv i vigtige situationer, og vi må huske at nyde ham, så længe vi kan, i den hvide trøje.

Jesper Hansen er førstevalget på målmandsposten. Den seneste uge har der blandt fans og hos Aarhus Stiftstidende været spekuleret lidt i, om Bråtveit var på vej til at overtage målmandsposten fra Jesper Hansen, men med dagens præstation ser 37-årige Hansen dog ud til at have kørt sig selv i stilling som førstevalget på den position i foråret.

Fandt vi AGF’s idealopstilling? Udskiftningerne lod vente på sig, og det tyder dermed på, at Uwe Rösler er ved at have lagt sig fast på en idealopstilling til den kommende sæson, om end spillere som Duelund, Bjur og Beijmo selvfølgelig skal tages i betragtning, når det om få uger går løs med Superligagenstart i Aalborg.

Kampfakta:

FCK – AGF – Mandag den 30. januar kl. 13:30.
Spillested: F.C. Københavns træningsanlæg, bane 2, Jens Jessens Vej 10.

Tilskuertal: 300

Resultat: 0-0

Gult kort: FCK: Viktor Claesson AGF: Mikael Anderson, Jelle Duin.

Opstillinger:

FCK (4-3-3): Kamil Grabara, Kevin Diks (73: Peter Ankersen), David Khocholava (45: Denis Vavro), Christian Sørensen (45: Elias Jelert), Viktor Claesson (64: Marko Stamenic), Diogo Goncalves (73: Isak Johanneson), Lukas Lerager (45: Hakon Haraldsson), Andreas Cornelius (45: Jordan Larsson), Mohamed Daramy (45: Roony Bardghji), Valdemar Lund og William Clem (45: Rasmus Falk).

AGF (4-4-2): Jesper Hansen, Tobias Mølgaard, Frederik Tingager (62: Thomas Kristensen), Yann Bisseck, Erik Kahl (62: Peter Bjur), Gift Links (62: Felix Beijmo), Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen, Mikael Anderson, Jelle Duin og Patrick Mortensen (72: Adam Daghim).

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle