Foto: Kronborgfotos

Mortensen: Vi skal få skabt nogle flere chancerPatrick Mortensen og AGF har endnu første sejr i foråret til gode. Anføreren mener dog, at det går den rigtige vej for holdet, der hver dag arbejder på at blive bedre på den sidste tredjedel.

Tre kampe, to uafgjorte, et nederlag, ingen sejre. Det er status på forårets pointhøst hos De Hviie, men Paddy forsikrer om, at man skal til Silkeborg og få den første sejr i år.

— Vi skal til Silkeborg, levere en fin præstation og få tre point med hjem, hvilket jeg tror, der er gode muligheder for, hvis vi lever op til det, vi gerne vil, fortæller Patrick Mortensen til KSDH.dk.

AGF sluttede 2023 af med nogle flotte resultater mod ligaens tunge drenge, Brøndby og FCK, hvilket naturligvis gav store forhåbninger for forårets kampe.

— Vi sluttede godt af i december, som lagde en god grobund for de sidste fem kampe i grundspillet. Den forløsning vi fik sidste år i Randers, den udeblev fuldstændig mod OB i søndags, fordi vi godt vidste, at der skulle gå meget galt, for at vi missede top seks. Derfor har vi hele tiden haft lidt højere tanker. Vi skulle ikke bare nå top seks, vi skal endnu mere, siger anføreren.

Patrick Mortensen i kamp mod FCK.
Foto: Kronborgfotos

Brøndby, FC Midtjylland og FCK ser ud til at være svære at hente, og har AGF forhåbninger om at spille med helt i toppen, så skal der en masse sejre på bordet snart.

— Begynder topholdene at stikke for meget af, så bliver der for langt op. Det er ærgerligt, fordi jeg føler, at vi hører til deroppe. Det viste vi senest mod Midtjylland, hvor vi spiller en rigtig fornuftig første halvleg, fortæller Mortensen, som har scoret to mål i 2024.

Der skal flere mænd i boksen

Den helt store akilleshæl i AGF’s spil har i lang tid været offensiven. Defensiven har niveauet til toppen af ligaen, men der har været grus i det offensive offensive maskineri.

— Vi arbejder meget på det offensive. Vi skal få skabt nogle flere chancer og forbedre vores slutprodukt. Det har vi arbejdet på i lang tid. Vi har langt fra været gode nok i det offensive. Vi arbejder meget med vores struktur – hvordan vi skal stå på banen. Det er indlysende for alle, at vi skal score nogle flere mål, siger kaptajnen.

Patrick Mortensen fortæller, at nøglen er at få flere folk i feltet, hvilket tidligere har fungeret for De Hviie.

— Vi skal få fyldt boksen mere op. Om det er wingbacks, eller hvem fanden det er – der skal flere mænd i feltet. Det havde vi et møde om tidligere i dag, hvor vi fik set, at vi har scoret mange mål, når vi kommer mange mand i feltet. Vi vil selvfølgelig stadigvæk gerne udvikle vores spil og være spildominerende, som vi var gode til i lange perioder af sidste sæson, fortæller den 34-årige angriber, som har kontrakt med AGF til sommeren 2025.

Patrick Mortensen jubler efter en scoring på udebane.
Foto: Kronborgfotos

Angriberens job er ikke kun at score mål

Mortensen har været en fast mand for Uwe Rösler, siden tyskeren ankom til Aarhus, og angriberens rolle har været uændret det seneste års tid.

— Min rolle på holdet har været uændret det seneste års tid. Jeg er selvfølgelig med for at score nogle mål, men jeg har også et stort ansvar i forhold til at være anfører og gå forrest ledelsesmæssigt, hvor jeg skal være et godt eksempel. Jeg skal bakke mine holdkammerater op og give et klap på skulderen, når der er brug for det, forklarer den rutinerede spydspids.

Før i tiden skulle en angriber bare fokusere på at stå klar i boksen og så hamre bolden i kassen, når muligheden opstod. Paddy forklarer, at det selvfølgelig stadig er en vigtig del af jobbet, men at han også bedømmes på andre parametre.

— Jeg er første mand i vores pres, hvor jeg skal være dygtig. Det er vigtigt i forhold til vores pres, at mine holdkammerater ikke er i tvivl om, hvornår jeg sætter presset ind. Derudover skal jeg holde fast i bolden og lægge bolden af eller spille de andre dybt, men selvfølgelig er min hovedopgave at være i boksen og komme først på indlæggene. Det har til tider været svært, når de rigtige indlæg ikke kommer. Men vi prøver hver dag at udvikle os, og jeg synes klart at det er blevet bedre, fortæller Mortensen, som er oppe på ni fuldtræffere i indeværende sæson.

AGF's anfører, Patrick Mortensen, dirigerer holdkammeraterne.
Foto: Matti Kronborg

Anføreren har en vigtig rolle andre steder end blot i offensiven. Eksempelvis på de defensive dødbolde, som var vigtigt i forårsåbneren.

— Jeg bliver målt på mange ting af trænerteamet, som tilskuerne måske ikke lægger mærke til med det blotte øje. Men det er ting, der har stor betydning, som kan give mig ro i maven i de perioder, hvor jeg ikke får scoret så mange mål, men kan bidrage med andre ting. Det er for eksempel de defensive dødbolde, hvor jeg mod Vejle headede virkelig mange bolde væk, forklarer Patrick Mortensen.

Han ser nu frem til mødet med Silkeborg på søndag, hvor udebaneafsnittet er udsolgt, og de mange mænd i boksen gerne skal indfinde sig.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.