Skip to main content

AGF undgik med nød og næppe pokalkatastrofe på Ærø mod Marstal-Rise

| Thomas Vedel |

AGF spillede i dag sæsonens første pokalkamp på Ærø mod Marstal-Rise, og det blev en vaskeægte gyser. AGF var bagud 2-0 undervejs, men fik udlignet til 2-2 kort før tid, og hev en 2-6 sejr i land i den forlængede spilletid. Læs referat af kampen her!

AGF-truppen blev både ramt af forsinkelser pga. en defekt broklap på vej mod Faaborg, søsyge spillere på færgeoverfarten til Ærø og en skade til Jesper Juelsgård under opvarmningen til kampen. Der er intet nyt om Juelsgårds skade i skrivende stund, men i hvert fald måtte purunge Mikkel Lassen træde til som erstatning fra start i det centrale forsvar, hvor han dannede par med AGFs anfører i kampen, Sebastian Hausner.

AGFs startopstilling: Aleksandar jovanovic – Magnus Anbo, Sebastian Hausner, Mikkel Lassen, Alex Gersbach – Nicolai Poulsen – Kasper Lunding, Zach Duncan, Benjamin Hvidt, Mostafa Maarouf – Alexander Ammitzbøll.

Ca. 100 AGF-fans havde taget turen til Ærø, og der ventede i den grad et gigantisk drama for de hardcore medrejsende AGF’ere. I alt overværede 716 tilskuere pokaldramaet i Marstal, så der blev ikke tale om stadionrekord i denne omgang.

1. halvleg (1-0)

Allerede fra start stod der AGF på det meste, og efter fire minutters spil havde debutanten Alex Gersbach den første chance for at bringe AGF i front. Efter godt 10 minutters spil var det så en anden debutant, Mostafa Maarouf, som havde bud efter hjemmeholdets netmasker, men skuddet blev blokeret til hjørnespark.

I de efterfølgende minutter havde Nicolai Poulsen og Benjamin Hvidt også kvalificerede afslutninger, uden dog at få prikket hul på bylden. Der stod i disse minutter AGF på det hele, og hjemmeholdet forsvarede sig med alle mand, og satsede på hurtige omstillinger uden den store succes.

Midtvejs i 1. halvleg væltede regnen ned over Marstal Stadion, hvilket ikke gjorde betingelserne nemmere for AGF-mandskabet, der i forvejen havde en forfærdelig græsplæne og stærk modvind at kæmpe med i de første 45 minutter. Samtidigt kæmpede hjemmeholdet bravt i duellerne, og sloges for hver en bold.

Godt fem minutter før pausen fik Kasper Lunding sat Ammitzbøll godt op, men den unge angriber misbrugte sin store chance.

Kort efter fik Marstal-Rise tilkæmpet sig et hjørnespark, og pludselig var stillingen så 1-0 til hjemmeholdet. Marstal-Rises anfører, Mathias Grydehøj, fik hovedet på bolden der passerede Jovanovic i ‘GF-målet, og dermed fik holdet fra Fynsserien stoppet AGFs clean sheet-stime.

Målet udløste “et større slagsmål”, iflg. Stiften.dks udsendte, mellem lokale og AGF-fans i minutterne efter scoringen. Iflg. vores meldinger fra Marstal var der dog mere tale om “tumult” end “slagsmål”, som blev udløst af hoverende unge studerende fra nærliggende ungdomsboliger, hvilket antændte temperamentet hos nogle unge AGF-fans.

AGF formåede ikke at svare igen før pausen, og stillingen var derfor også 1-0, da dommeren blæste 1. halvleg af.

Hjemmeholdets spillere jubler over den overraskende føring. (foto: ksdh.dk)

2. halvleg (2-2)

David Nielsen skiftede ikke ud i pausen, og valgte altså at sende samme hold på banen igen til 2. halvleg, hvor De Hviiie kunne se frem til at have vinden i ryggen.

Medvinden ændrede dog ikke det store fra starten af 2. halvleg. Som kampbilledet i 1. halvleg stod der AGF på stort set alt boldbesiddelsen, men der manglede tempo, og AGF fik ikke tilspillet sig nævneværdige chancer.

Efter en times spil begyndte hjemmeholdets spillere at se noget slidte ud, men AGF’erne kæmpede stadig med at komme frem til de helt åbne målchancer. Det fik David Nielsen til at tage konsekvensen, og han skiftede Lunding og Hvidt ud med Jakob Ankersen og Patrick Mortensen.

De to “esser” fra David Nielsens ærme havde dog kun været på banen i få minutter, da det igen gik galt i AGFs forsvar. Marstal-Rise fik igen passeret Jovanovic i AGF-målet efter et frispark i venstre side af banen blev headet i mål. Iflg. Stiften.dks udsendte så Jovanovic skidt ud i situationen. Stillingen var nu 2-0 til det effektive hjemmehold, som på dette tidspunkt havde haft to chancer og scoret på dem begge.

Det så nu rigtig skidt ud for AGF-mandskabet, som virkede fuldstændig handlingslammede. Som minutterne tikkede af uret på Marstal Stadion, lignede det mere og mere en gigantisk katastrofe for AGF.

Efter 75 minutter bragte den indskiftede Jakob Ankersen så liv i opgøret igen, da han opfangede en returbold og knaldede den op i nettaget til stillingen 2-1. Med et kvarter tilbage på uret, var der nu igen muligheder for De Hviiie. Samtidigt foretog David Nielsen sin tredje udskiftning, da han tog Magnus Anbo ud til fordel for Munksgaard.

AGF pressede på for en udligning, men hjemmeholdet havde parkeret den famøse spillerbus foran målet, og forsvarede sig godt. Samtidigt bed de fra sig på kontra, og var måske tættere på 3-1 end AGF var på 2-2.

AGFs talrige indlæg i slutminutterne blev clearet gang på gang, og imens tikkede uret hurtigt mod de 90 minutter. Med tre minutter igen var hjemmeholdet tæt på at sende bolden i egne netmasker, men Marstal-Rise keeperen fik sendt bolden til hjørne.

Det hjørnespark udnyttede debutanten Alex Gersbach til at sende bolden direkte i kassen, og dermed fik AGF med kun to minutter igen udlignet til 2-2. Katastrofen på Ærø var nu afværget. Spørgsmålet syntes blot, om vi skulle ud i forlænget spilletid for at finde kampens vinder.

Trods yderligere et par hjørnespark til AGF, og en stor chance til Hausner, blev det ikke til flere scoringer i den ordinære spilletid, og der ventede derfor 2 x 15 minutters forlænget spilletid.

AGF havde talrige hjørnespark mod kampens slutning, men fik ikke afgjort løjerne i ordinær spilletid (foto: ksdh.dk)

Forlænget spilletid (2-6)

Blot to minutter inde i den forlængede spilletid fik indskiftede Alexander Munksgaard chancen og bankede kuglen i kassen til 2-3 for AGF. Det lignede nu en sejr til AGF, da hjemmeholdets spillere ikke havde mere “kaffe på kanden”, som David Nielsen ville have sagt.

Allerede minuttet efter var Munksgaard igen tæt på, men misbrugte chancen lige foran målet.

Det var dog ikke kun Marstal-Rise spillerne, som var ved at løbe tør for energi. Midt i 1. halvleg af den forlængede spilletid rapporterede Stiften.dks udsendte om manglende strøm på telefonen, og dermed var omverdenens eneste stabile forbindelse til opdateringer fra Marstal Stadion pludselig truet.

Stillingen 2-3 holdt til pausen i den forlængede spilletid, og det var her tydeligt, at AGF’erne blot forsøgte at holde hjemmeholdet fra yderligere scoringer. Imens sænkede mørket sig langsomt over Ærø. En udligning til hjemmeholdet, og udsigterne til en potentiel straffesparkskonkurrence, ville formentlig gøre det spændende for både spillere og fans, om man kunne nå at komme hjem til Aarhus i aften.

I kampens 112. minut faldt afgørelsen så, da AGF bragte sig på 2-4. Endnu engang var det en australier som gjorde sig positivt bemærket, nemlig Zach Duncan, som tæskede bolden i netmaskerne med et skud fra distancen. Duncans landsmand, og AGFs redningsmand i opgøret, Alex Gersbach stod for den vigtige udligning til 2-2, og han blev noteret for endnu en scoring, da han små tre minutter senere cementerede sejren med et mål på direkte frispark til 2-5.

Det skulle dog blive til endnu en AGF-scoring inden det hele var forbi. Ammitzbøll lukkede og slukkede til 2-6 i kampens sidste minutter.

Dermed lever AGFs pokaldrømme endnu i denne sæson, men det var tæt på at slutte alt, alt for tidligt. Der trækkes lod til næste spillerunde i DBU Pokalen i morgen, torsdag d. 12. september kl. 13.00.

Kilde: Stiften.dks Live Blog

Det var mørkt i Marstal, da kampen lakkede mod enden (foto: ksdh.dk)
AGF-spillerne siger “tak for kampen” til de medrejsende AGF-fans (foto: ksdh.dk)