Foto: Kronborgfotos

Luka Callø på rette vej: En duelstærk ledertype


| Jonas Roulund |

Luka Callø har i vinteropstarten været mere på banen for førsteholdet end nogensinde – men hvem er den 17-årige Skødstrup-dreng, som pludselig banker på til spilletid? Vi har spurgt U19-træneren og talentchefen.

Luka Callø var i januar med på træningslejr med Superligatruppen for første gang.

Her delte han værelse med 16-årige Frej Elkjær Andersen og var dermed i dén grad med til at trække gennemsnitsalderen ned.

Han fik i vinteropstarten spilletid i alle seks testkampe – Bryne FK, FC Viktoria Plzen, Viborg FF, Puskás Akadémia FC, FCK og DVTK. Nogle vil mene, at det skyldes udfordringer med skader til Mats Knoester, Tobias Mølgaard og Michael Akoto undervejs, men kampminutter og erfaring er uanset hvad vigtige for en ung spiller.

Luka Callø til træning.
Foto: AGF.dk

Men hvem er den unge mand, der tilsyneladende tager store skridt i den rigtige retning?

Vi har spurgt talentchef, Jesper Ørskov og U19-træner, Niki Zimling, for at blive lidt klogere på AGF-talentet.

En arbejdsvillig atlet

Callø kom til AGF fra barndomsklubben, Skødstrup SF som U11-spiller og indtager helst pladsen i det centrale forsvar. U19-cheftræner, Niki Zimling, sætter her lidt ord på den talentfulde unge mand.

Hans vej gennem talentafdelingen er først lige begyndt, og han har allerede fået lov til, via hans præstationer, at være meget med omkring SL. De erfaringer han har fået ved at være med, skal han bruge til at bygge videre på sit spil, sin fysik og bevidstheden om, hvad det vil sige at leve og ånde fodbold – og agere professionelt, fortæller U19-træneren, der bakkes op af talentchef, Jesper Ørskov:

– Callø er en spændende spiller, som er stærk i duelspillet, atletisk bygget og meget rolig på bolden. Han er desuden en rigtig ledertype, fortæller Ørskov til KSDH.dk.

Der er stadig langt til fast spilletid i seniortruppen, men på U19 har Callø allerede bidt sig fast med 20 kampe på CV’et.

– Rejsen herfra og til endeligt at slå igennem er som regel lang og kommer til at kræve et enormt stykke arbejde fra ham. Han er ydmyg omkring det og villig til at arbejde hårdt for at opnå sine drømme, så ad den vej, samt via tæt samarbejde med Superligastaben, bygger vi lag for lag på ham. Så er det op til ham selv at gribe de chancer, der måtte opstå, siger Zimling.

U19-trænerstaben.
Foto: Kronborgfotos

Luka Callø var med, da AGF’s U19-hold åbnede foråret med en fantastisk 6-3 sejr over Brøndby på udebane forleden. Her scorede forsvarsspilleren endda til 6-3 og lukkede dermed kampen mod rækkens tophold.

AGF’s U19-mandskab indtager 7. pladsen i U19-ligaen efter 14 spillerunder.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.