Skip to main content


(Foto: Jonas Roulund/KSDH.dk)

Første spadestik til nyt talentakademi er taget


| Jonas Roulund |

Opførslen af AGF’s nye 2000 kvadratmeter store High Performance Center har taget sin begyndelse på Fredensvang og ventes færdigt om cirka 14 måneder.

Tilbage i marts blev lokalplanen vedtaget i Aarhus Byråd, og nu har arbejdet med at bygge Nordens førende talentakademi taget sin begyndelse.

– Hovedentreprenøren er Raundahl og Moesby med Aart Architects som arkitekter. Akademiet bliver i to etager med kontorer, omklædningsrum, atrium og enkelt- og tomandsværelser til i alt 30 spillere, beskrives det på licitationen.dk.

Bygningen etableres som en tilbygning til det eksisterende klubhus på Fredensvang, hvor de unge spillere får muligheden for at leve et topprofessionelt liv med alt, hvad der er brug for, for at stimulere udviklingen som talentfuld fodboldspiller.

Dette skal medvirke til at skabe en større strøm af talenter til Superligamandskabet med videresalg for øje, hvilket vi har beskrevet i vores interviews med projektleder, Bo Jensen, og bestyrelsesformand i AGF A/S, Lars Fournais. Deres kommentarer kan du læse og høre her: Grønt lys til talentakademi og hvid tråd på grønsværen

Visualisering af AGF's Talentakademi.
(Foto: Licitationen.dk)

Sommerplanen for byggeriet

Amatørafdelingen i AGF 1880 påvirkes af byggeriet, og der er derfor udsendt en melding fra klubben angående byggeriet i de kommende uger.

Her vil indskrænkningen af parkeringspladser kunne give udfordringer i forhold til hverdagen i klubben, og AGF opfordrer derfor alle til at tage cyklen eller bussen, når Fredensvang skal besøges.

Padelbanen på området er revet ned, mens tennisbanen også bliver fjernet i disse dage. Ellers ser sommerplanen således ud for området:
Uge 31: Parkeringspladsen (det område, der støder op til Midtagervej) forventes indrettet til byggeplads.Uge 33: Jord/Beton/Kloak-arbejde opstartes i uge 33 og forventes færdig til elementmontage ultimo uge 41.Uge 34: Fjernvarmen kobles om.

Byggeriet forventes at stå færdigt i oktober 2024.

Du kan læse mere om AGF’s talentarbejde i vores interview med talentchef, Jesper Ørskov, lige her: Interview med Ørskov: Hvid tråd på grønsværen

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle