Foto: KSDH.dk

Brøndby tildelt straf efter urolighederne på sidste spilledag


| Jonas Roulund |

Brøndby IF slipper ikke ustraffet fra urolighederne på Superligaens sidste spilledag den 26. maj. En stor bøde og en betinget tilskuerstraf er blevet tildelt klubben fra Vestegnen.

Brøndby tabte mesterskabet på målstregen, da AGF hentede tre point på Brøndby Stadion på Superligaens sidste spilledag, men efterfølgende stjal Brøndby-hooligans de fleste overskrifter.

Her angreb en stor gruppe Brøndby-fans nemlig AGF-tilhængernes fanområde, og både spillere og fans måtte eskorteres væk fra stadion.

Læs også: AGF-fans følte sig truet i toget efter Brøndby-kamp: – Politiet forsvandt

Nu er dommen så faldet fra Fodboldens Disciplinærinstans, som – udover urolighederne – også har fået indberettet brugen af 104 stk. romerlys, 4 stk. blitz og 3 stk. røgbomber i forbindelse med kampen. Derudover var der en baneløber i kampens 86. minut, hvor opgøret blev afbrudt i 20 sekunder.

Brøndbys Rasmus Lauritsen laver selvmål. Mortensen ser til.
Foto: Kronborgfotos

Alt i alt sanktioneres dette med en bøde på 250.000 kroner samt en betinget fratagelse af fans helt eller delvist. Den betingede fratagelse af fans bortfalder, såfremt der i løbet af de kommende 12 måneder ikke ved nogen af Brøndbys kampe sker vold eller hærværk på stadion eller umiddelbart omkring stadionarealet, der kan tilregnes BIF.

Det er i øvrigt samme straf, som AGF fik efter pokalfinalen for brug af pyroteknik: AGF får stor bøde og betinget tilskuerstraf efter pokalfinalepyro

– Fodboldens Disciplinærinstans har ved sanktionsfastsættelsen blandt andet lagt vægt på, at der er tale om
massiv og organiseret afbrænding af pyroteknik og at tilskuere med tilknytning til Brøndby IF stod bag uroligheder og vold rettet mod AGF-tilskuere på og i umiddelbar nærhed af stadion. Endelig har Fodboldens Disciplinærinstans lagt vægt på, at der er tale om Brøndby IF’s 17. indberetning., skriver Fodboldens Disciplinærinstans i en kendelse.

Læs også: Brøndby IF: – Vi er utroligt kede af det der skete efter søndagens kamp

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.