Foto: Hjørringgaard Photo

AGF får stor bøde og betinget tilskuerstraf efter pokalfinalepyro


| Jonas Roulund |

Pokalfinalenederlaget bliver dyrt for AGF. Ikke kun på grund af den sportslige nedtur, men også på grund af tilskueradfærd.

Den 9. maj udviklede sig til en hård dag for De Hviie. Ikke bare blev det til et 1-0 nederlag i Parken – nu har Fodboldens Disciplinærinstans også tildelt klubben en bøde på 250.000 kroner og en betinget tilskuerstraf som følge af anvendelsen af pyroteknik under pokalfinalen.

Kampens dommer, Mikkel Redder, har indberettet, at der ad tre omgange blev afbrændt i alt 120 stk. pyroteknik i AGF’s tilskuerafsnit og herudover et raketrør, som blev affyret ind over banen. Dommeren har også indberettet at den pyroteknik, som blev afbrændt i AGF’s tilskuerafsnit i to sekvenser, medførte spilstop på henholdsvis 2 minutter og 25 sekunder og 1 minut og 30 sekunder.

Pyro og vagt pokalfinale
Foto: Hjørringgaard Photo

Den samlede bøde løber op i 250.000 kroner, mens en betinget tilskuerstraf er tilføjet.

Her lyder det, at stemningsafsnittet på Ceres Park lukkes for tilskuere såfremt pyroteknik eller andet fyrværkeri afbryder spillet på banen under AGF’s hjemmekampe i de næste 12 måneder.

Det er 11. gang, at AGF indberettes i relation til overtrædelse af cirkulære om sikkerhed og orden på stadion i de seneste 12 måneder.

Pyro til pokalsemifinalen
Foto: Hjørringgaard Photo

Silkeborg IF er også blevet indberettet for brug af 40 stk. pyroteknik. De har modtaget en bøde på 45.000 kroner.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.