AGF – OB Optakt: Mod nye mål!


| Steen Erhard |

AGF tager imod OB søndag eftermiddag til Superligaens sidste spillerunde i Grundspillet. OB med håbet om top seks. AGF med nye mål om medaljer.

Kampfakta AGF vs. OB

Spilletidspunkt: Søndag den 19. marts kl. 15

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000  

Dommer: Peter Kjærsgaard

TV: TV 3 Sport

Hashtag: #agfob #sldk #ultratwitteragf #ksdh

Flere og flere klubber begynder at kunne planlægge deres forår. Lyngby, AaB og Horsens med slukørede miner. AGF, Viborg, FCK og FCN med hænderne over hovedet. Vi kan altså begynde at se opad. Men i mange klubber er top seks-kampen stadig det store samtaleemne, og her er OB, som bekendt, i blandt.

I den intense kamp om at nå mesterskabsslutspillet er OB tvunget til at vinde, hvis de skal få den yderste plads, mens vi kan spille frigjort i forsøget på at minimere afstanden til de tre øverst placerede, FCN, FCK og Viborg.

FCK er, ligesom os, formstærke, så muligheden for at hente tre point i forhold til Viborg, som slutter grundspillet mod københavnerne,  er absolut til stede. FCN møder Brøndby, og dette opgør giver nok en følelse af ambivalens blandt os, der er hviie. På den ene side vil det være rart, hvis Vestegnens svøbe ender i nedrykningsspillet, men på den anden side vil det være lige så fint, hvis vi haler ind på Farums teenagere. De fleste af os vil formentlig foretrække, at Silkeborg snupper den yderste plads ved at eliminere FCM, især efter at hedebøndernes chefer har fyret den eneste sympatiske person i deres set up, Albert Capellas. Men vi kan naturligvis læne os tilbage og se på, hvem der får den tungeste del af legemet over vandskorpen. Så jeg overlader gerne til tilhængere af FCM, Silkeborg, OB, Brøndby og Randers at bide neglene ned til sokkeholderne på søndag.

En sejr vil betyde alt for OB, mens AGF skal vise, at mentalitet er skiftet fra top seks-drømme til metal-drømme i Aarhus.

AGF – OB indbyrdes kampe

Seneste møde var den 7. august 2022 i Odense, hvor vi vandt 2-1. De seneste 10 kampe har budt på seks hjemmekampe med fire sejre, en uafgjort og en nederlag. På udebane har vi vundet en, spillet to uafgjort og tabt en.

Statistikken er således klart i vores favør i de seneste tre år, mens vi historisk har haft større besvær med fynboerne. Her kan du mindes vores seneste møde med striwerne, hvor Mortensen sikrede os sejren i det 87. minut.

Status på AGF

Ti point i forårets hidtil fire kampe, hvor de tre har været mod hold, der havde mulighed for at nå top seks, er mere end godkendt og et flot modsvar fra Uwe og spillerne til de fans, som havde udtrykt sig pessimistisk om vores chancer både her og på andre sociale medier.

Pessimisterne vil nok indvende, at spillet ikke har været sprudlende, men et betonforsvar har lukket af med blot to mål imod os i de fire kampe. Det havde dog ikke haft større betydning, hvis vi ikke havde slået til i den anden ende, især efter dødbolde, hvor vi er blandt de tre bedste hold til at udnytte frispark og hjørnespark.

Jeg har også noteret mig, at midtbanen er blevet bedre kamp for kamp og med et smukt mål mod Randers stemplede Duelund ind. Yakob har været blandt de bedste, efter at han fik chancen fra start, så der er stor konkurrence på den centrale og offensive midt, Mortensen har stort set gjort det, han er ansat til, og eneste bekymring er vel, at Haugen og Duin ikke har været skarpe. Nordmanden viste dog lovende takter, da han kom ind mod slutningen i Randers. Han fik endog bolden i rusen, men målet blev underkendt.

Uwe må undvære T.K., Duin og Hvidt, men kan ellers blande kortene som det passer ham. T.K. blev udtaget til seneste kamp, men ifølge vores kilder var dette blot spil for galleriet, og han har da heller ikke trænet med i denne uge.

Jeg tror, at en fleksibel 3-4-2-1 med Duelund og Andersson bag Mortensen, kan være opskriften på yderligere succes.

Nicolai Poulsen kampens spiller mod Randers FC

Poulsen var en stærkt medvirkende faktor til, at vi fik grebet om spillet på midtbanen i mandags, ligesom han efter en klokkeren tackling spillede Duelund fri til føringsmålet. Han blev på ksdh’s sociale medier kåret som kampens spiller med hele 75 % af stemmerne, mens de velspillende Bisseck og Yakob fulgte trop med henholdsvis 10 % og 4 % af stemmerne. Polle blev også ”udtaget” til ugens hold på Viasat og fik en stor buket roser af Uwe for sin indsats.

Status på OB

Holdet havde efter en sejr over FCM, uafgjort mod Brøndby og en måske skuffende uafgjort mod Horsens et godt udgangspunkt med 24 point før forårssæsonens kampe – to flere end os.

Efter en uafgjort i Randers fik de to øretæver på udebane mod FCN (2-4) og FCK (0-7)! inden det lykkedes at hale en smal 2-1 sejr hjem mod AaB, som altså giver dem en chance for at nå slutspillet.

Et markant svingende mandskab, som gennem hele sæsonen har været svære at blive kloge på. På dagen kan de levere god fodbold, men de kan – som vi så det mod FCK – også falde helt igennem.

Minteh og Ivančević er tilbage fra karantæne, mens Max Fenger og Martin Hansen er ude med skader. Aske Adelgaard er karantæneramt.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Vores centerforsvar, ikke mindst Tingager og Bisseck, kan gøre ondt på OB både ved omstillinger og især ved dødbolde. Hvis både Duelund, Andersson og Yakob er med fra start, får vi tilføjet noget dynamik offensivt, så Mortensen måske får bolden serveret i en gunstig position.

Hvis vi har en smal føring i slutningen af kampen, står forsvaret forhåbentlig lidt højere end i slutningen af kampen mod Randers, hvor vi noget unødvendigt tillod en reducering, selv om vi var 11 mod 10.

OB:

Alm har eksperimenteret en del i foråret, måske mest af nød. På papiret har klubben et solidt forsvar med Bjørn Paulsen og Skjelvik som omdrejningspunkter, men 0-7 mod FCK har vel skabt usikkerhed i de geledder. På midtbanen skal Tverskov og Thrandarsson lukkes ned, og så er det spændende om Sabbi får en rolle at spille, da han ikke har været fast i startopstillingen. Mads Frøkjær har scoret fire mål, så ham skal Poulsen nok have styr på. Kadrii er nok sikker i angrebet.

Men mange øjne vil også være rettet mod Yankuba Minteh, der er tilbage fra karantæne. Måske erstattes Links af Kahl for at holde styr på den vilde kantspiller.

Karantæner:

AGF: Ingen

OB: Aske Adelgaard

Bud på startopstillinger:

AGF (3-4-2-1): Hansen – Mølgaard, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob, Poulsen, Kahl – Anderson, Duelund – Mortensen

OB (4-2-3-1): Bernat – Slotsager, Paulsen, Grubbe, Skjelvik – Breum, Manneh, Frøkjær, Tverskov – Kadrii, Tongya.

Første skridt mod medaljer skal tages! Vel mødt på Ceres Park!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.