Foto: Kronborgfotos

AGF – HIF optakt: Kommer der endelig gang i offensiven?


| Emilie Spring |

På søndag deles Superligaen i to, og De Hviie slutter grundspillet af med en hjemmekamp mod Hvidovre IF; en kamp, der på papiret skal give tre sikre point. Men hvidovreanerne har alt at spille for, inden kvalifikationsspillet går i gang, og nedrykkerne skal findes – så mon ikke vi kan forvente et brag af en kamp, når de to mandskaber tørner sammen på Ceres Park.

Kampfakta: AGF vs. HIF

Spilletidspunkt: Søndag den 17. marts kl. 17.00.

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Dommer: Jonas Hansen (Linjedommere: Dennis Wollenberg Rasmussen og Daniel Cortzen).

VAR-dommer: Jens Maae (AVAR: Heine Bonne Sørensen).

Følg kampen her: X/Twitter: @AGFFodbold samt på TV3 Max og Viaplay

Hashtag: #agfhif #sldk #ksdh #ultratwitteragf

I sidste weekend kunne AGF tage tre point med hjem fra Silkeborg på et selvmål. Det var noget, der lunede ovenpå en træg start efter vinterpausen, som har budt på nederlag samt uafgjort både hjemme og ude. Hvis håbet om medaljer skal holdes i live, er det altså afgørende med sejr på søndag.

Det samme gør sig gældende for Hvidovre IF, der skal kæmpe med alt, de har, for at undgå nedrykning. Hvidovreanerne har fået en nogenlunde start på foråret – blandt andet har de scoret otte af deres i alt 17 mål i løbet af årets første fire kampe og har en udebanesejr med i bagagen.

Pt. befinder AGF sig på femtepladsen med 33 point, mens Hvidovre IF fortsat er bundprop i Superligaen med 11 point.

Tifo på Ceres Park.
Foto: Kronborgfotos

Indbyrdes kampe

Der er næppe skrevet tykke historiebøger om de indbyrdes opgør mellem Hvidovre og AGF. I hvert fald har mandskaberne mødt hinanden blot fire gange i Superliga-regi, hvor De Hviie har vundet to, tabt én og spillet én uafgjort. Seneste opgør blev spillet i. august 2023, hvor Uwes tropper vandt 2-0 i Hvidovre.

Første mål blev scoret i åbent spil efter 24 minutters spil, hvor en hurtig et-to mellem Mads Emil Madsen og Felix Beijmo brød Hvidovres kæder, og vores svenske wingback kunne lægge den ind til kaptajn Mortensen, der sikkert sendte bolden i mål.

Anden halvleg bød på flere skud indenfor rammen, men AGF’s medrejsende fans måtte vente til 74′, før de kunne juble igen. Efter en kikset afslutning fra Tobias Bech fik hvidovreanerne ikke clearet bolden, og derfor kunne norske Magnus Knudsen sparke bolden ind i målet bag Filip Djukic.

Status på AGF

Lad os være ærlige: det har ikke været en god start på forårssæsonen for AGF. Selvom der kom tre point med hjem i bagagen fra Søhøjlandet i sidste weekend, er der ikke meget positivt at sige om det offensive spil. Man kan stadig drømme sig tilbage til de første 30 minutter af kampen mod FCM, hvor De Hviie var altdominerende og gode offensivt – men det er ikke rigtig noget, vi har set siden.

Offensivt byder vi ikke på så meget andet end de gode løb fra Anderson, og selvom banen var bedre i Silkeborg, end den var hjemme mod OB, er der stadig ikke en tydelig pil, der viser, hvilken retning Uwe og mandskabet skal gå for at løse de offensive udfordringer, der præger vores spil.

Mens mesterskabsspillet nærmer sig med hastige skridt, kan det måske dulme nerverne, hvis man tænker lidt på defensiven, som fortsat er stærk. Dog må Beijmo overvære kampen mod Hvidovre fra tilskuerpladserne, da karantæne holder ham ude af opgøret – så hvem mon får pladsen ved siden af Tingager? Tobias Mølgaard forventes ikke klar til opgøret, så Uwe må tænke ud af boksen.

Ved torsdagens åbne træning blev der både trænet med AJ, Tingager, Knoester bagtil, derefter AJ, Tingager, Anker, mens man også testede konstellationen Andersen, Tingager, AJ.

Frederik Tingager jubler efter en scoring.
Foto: Kronborgfotos

Desuden er Bailey Peacock-Farrell set træne med resten af drengene på Fredensvang – han var iført maske for at passe på ansigtet, og det ser altså ud til, at nordireren er ved at være ovenpå efter sammenstødet med Bashkim Kadrii i kampen mod OB. Dog forventes Hansen at starte mod Hvidovre efter sin fine præstation mod Silkeborg IF.

På midtbanen er Poulsen ude med karantæne, og derfor ligner det Brandhof og Madsen centralt, mens Knudsen til gengæld træner med igen på fuld skrue, og derfor kan komme ind fra bænken og hjælpe mandskabet med at løsne op for de offensive kvaler.

Status på Hvidovre IF

Foråret er startet ret fornuftigt for Hvidovre, der har skrabet fire point sammen i forårets første fire kampe. Særligt 4-2 sejren over Lyngby på udebane må have lunet for de rødklædte, men det uafgjorte opgør mod Viborg har helt sikkert også gjort godt. Holdets eneste anden sejr i denne sæson skal findes i tilbage november, da de vandt 2-0 i Odense.

Senest var det FCN, der var på besøg i Hvidovre, hvor hjemmeholdet efter slutfløjt måtte gå i omklædningen med et smalt nederlag. VAR spillede en central rolle i anden halvleg, da Hvidovres mål til 2-1 blev annulleret – Qamili var offside. Til gengæld kunne gæsterne bringe sig foran med cirka 20 minutter tilbage af opgøret, og selvom der var flere muligheder, kom udligningen aldrig.

Mikael Anderson appellerer.
Foto: Matti Kronborg

En fast mand i forsvaret, Ahmed Iljazovski, må ligeledes se kampen på søndag fra tilskuerpladserne, da også han har skrabet lige rigeligt med gule kort til sig. Samtidig er der meldinger om, at Simon Makienok har døjet med skavanker i ugens løb, hvilket gør, at han måske må se til fra bænken på søndag.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

De Hviie har ofte udfordringer mod de hold, der står dybere på banen – og med en offensiv, der i forvejen har problemer, er det spændende, om Mortensen, Anderson og resten af holdet får brudt kæderne og bliver farlige.

Til weekendens kamp tænker man at dødboldene igen bliver afgørende – så Links-Tingager-konstellationen skal “sprudle”, og så må vi derudover afvente og se, om det lykkes Duelund og co. at finde nøglen til det kreative offensive åbne spil.

Hvidovre IF:

Et af Hvidovres stærkere kort i truppen – som ellers har haft svært ved at følge med på Superliga-niveau – er Lirim Qamili. Kantspilleren er løbestærk og en stor trussel på kontramuligheder. Mod FC Nordsjælland var det netop et løb fra Qamili og aflevering til Tobias Thomsen, der resulterede i målet til 1-1 (selvom det godt nok er Kian Hansen, der er noteret for et selvmål).

Simon Makienok har haft nogle svære år, hvor han har skiftet klub mange gange uden at slå til. Hvidovre IF hentede den rutinerede angriber på en fri transfer i sommerens transfervindue, og siden er det blevet til to mål og én assist i den røde trøje. Såfremt han bliver klar til kamp, må vi håbe, at vores defensive styrker kan holde ham skakmat.

Karantæner og skader

Karantæner:

AGF: Nicolai Poulsen, Felix Beijmo (Karantænefare: Magnus Knudsen, Gift Links, Mikael Anderson, Frederik Brandhof og Tobias Bech).

HIF: Ahmed Iljazovski (Karantænefare: Martin Spelmann, Lirim Qamili, Magnus Fredslund, Christian Jakobsen og Jonas Gemmer).

Skader:

AGF: Michael Akoto, Janni Serra, Tobias Mølgaard, Kevin Yakob og Benjamin Hvidt.

HIF: Filip Djukic og Mads Kaalund.

Bud på startopstillinger

AGF (3-4-2-1): Hansen – Jensen-Abbew, Tingager, Knoester – Links, Brandhof, Madsen, Kahl – Anderson, Duelund – Mortensen.

HIK (4-3-3): Kappenberger – Nielsen, Killerich, Olsen, Spelmann – Gemmer, Jørgensen, Greko – Thomsen, Qamili, Papa Adjei-Broni.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.