Mikkel Duelund (Foto: Laura Hjørringgaard)

AGF er endnu ikke i dialog med Dynamo Kiev


| Valdemar Andreasen |

Ifølge Tipsbladet har AGF endnu ikke taget kontakt til Dynamo Kiev angående et muligt køb af Mikkel Duelund. De rapporterer, at hans fremtid i Ukraine stadig er til diskussion.

Aarhus-drengen Mikkel Duelund har været vidt omkring i sin forholdsvis unge alder. CV’et tæller DM-titler, europæisk fodbold, Eredivisie og Premier League (dog den ukrainske). Opholdet i Eredivisie for Nijmegen var mindre succesfuldt, og det fik Mikkel Duelund til at søge nye græsgange. Valget faldt som bekendt på en tur hjem til AGF, hvor han er udlejet fra Dynamo Kiev frem til sommeren.

Da Duelund kanonerede bolden i kassen på Randers Stadion, blev aktionen fejret med en baby-jubelscene, og Duelund fortalte da også, at han og kæresten Nanna venter barn. Derfor kunne det jo være oplagt for parret at blive i de trygge rammer i Aarhus.

– Det ville være oplagt. Jeg har fået en øjenåbner i forhold til, at det er svært at trives og være glad, hvis alle parametre i livet ikke spiller. De mennesker, man holder af, skal trives og være tæt på én. Det har været vigtigt at få noget stabilitet, og det har jeg fået ved at komme hjem. Og det er ingen hemmelighed, at jeg ser mig selv være i AGF i lang tid, sagde Mikkel Duelund fornyligt i et interview med os her på ksdh.dk.

Ingen dialog endnu

Som bekendt er fodboldklubben Dynamo Kiev, som ejer Mikkel Duelund, beliggende i Ukraine. Derfor er Duelund teknisk set ikke udlejet, men i stedet suspenderet fra klubben i det krigsramte land ved hjælp af FIFA’s krigsklausul. Det fortalte AGF’s sportschef Stig Inge Bjørnbye i et interview tilbage i februar.

Ifølge en kilde i Dynamo Kiev, som Tipsbladet har talt med, har der endnu ikke været nogen dialog mellem de to klubber vedrørende Duelunds fremtid. Selvom det er muligt, at en sådan dialog vil finde sted, er det stadig for tidligt at træffe en endelig afgørelse om Duelunds fremtid i Ukraine.

Mikkel Duelund har kontrakt med Dynamo Kiev frem til sommeren 2024, og ifølge Tipsbladet er de både åbne for at lade ham gå eller blive endnu et år. Dynamo Kiev følger Duelunds udvikling tæt, og hvor han skal fortsætte sin karriere, afhænger af, om alle involverede parter kan blive enige.

Mikkel Duelund har været ude med en mindre skade, men har i de seneste kampe været brugt som indskifter. Han har noteret sig for én kanon-kasse i sine syv Superliga-kampe for AGF.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.