Skip to main content


AGF – AC Horsens optakt: Kan offensiven forløses?


| Steen Erhard |

Silkeborgs sene udligning i søndags betyder formentlig, at kampen skal vindes, hvis vi skal nå målet om en placering i top seks. Får vi endelig en sprudlende AGF-offensiv at se?

Kampfakta: AGF vs AC Horsens

Spilletidspunkt: Fredag den 3. marts kl. 19.00

Spillested: Ceres Park, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen

Følg kampen her: Twitter: AGFLive samt på TV 3 Sport

Hashtag: #agfach #sldk #ultratwitteragf #ksdh

I den intense kamp om at nå mesterskabsslutspillet mistede AGF et skridt i søndags, da Silkeborg udlignede i overtiden. På dette tidspunkt havde Silkeborg trykket hjemmeholdet i bund i en halv time, og Tonny Adamsen havde brændt flere store chancer. Jesper Hansen havde præsteret en håndfuld vigtige redninger, og Mads Emil Madsen, Kevin Yakob og Tobias Mølgaard havde ”taget et gult for holdet.”

Alligevel var De Hviie tæt på 2-0, da Patrick Mortensen missede et indlæg fra fløjen med få centimeter efter flot opspil af debutanten Duelund, og det giver trods alt håb om, at holdet KAN præstere noget tiltrængt offensivt mod et Horsens-hold, der ikke har fået point i de første to forårskampe.

Horsens er nok allerede begyndt at kigge nervøst mod nedrykningsstregen, mens AGF står over for tre finaler frem mod opdelingen til Mesterskabsslutspillet. Lad os håbe, der kommer hul på hjemmeholdets offensive byld fredag aften!

AGF – AC Horsens indbyrdes kampe

Den 26.  august sidste år tabte vi 1-2 på udebane, men overordnet set er det hjemmeholdet, der får mest ud af at se på de nylige statistikker, idet AGF inden da havde vundet seks kampe i træk fra april 2019 til december 2020.

Herefter var Horsens en tur i Nordic Bet ligaen, inden de altså fik pyntet lidt på statistikken i efteråret. Alt I alt er det blevet til 28 indbyrdes opgør i Superligaen, hvoraf 11 er tabt, 11 er vundet, og seks er sluttet uafgjort.

En lille detalje er, at Patrick Mortensen har nettet i de seneste tre kampe mod ACH, så vi kan håbe på, at han får scoret sit første mål i Superligaen i dette kalenderår mod en personlig favoritmodstander.

Sådan så det ud, sidst AC Horsens var på besøg i Ceres Park:

Status på AGF

Uwe udtalte efter kampen mod SIF, at han ikke var tilfreds med ”vores tekniske spillere”, som tillod Silkeborg alt for megen plads i de offensive rum, især i slutningen af 2. halvleg. Medvirkende til dette var også, at Anderson og Brandhof måtte melde fra kort før kampen på grund af sygdom.

Yakob erstattede på midtbanen, men hverken han eller de øvrige centrale spillere fik rigtigt fat, mens der generelt manglede skarphed i offensivens aktioner. Jeg noterede i løbet af hele kampen to lovende indlæg fra fløjene, hvilket er alt for lidt, hvis Mortensen skal sættes i scene.

Defensiven holdt i 90 minutter, men gav dog et par bolde væk, som en skarp Tonni Adamsen kunne have udnyttet. Hans udligning i overtiden betyder nok, at Kent Nielsen tilgiver ham det par afbrændere.

Det stiller tydeligvis AGF et sted, hvor Rösler har brug for at få løst de offensive udfordringer, mens den defensive base er i orden. Om Duelund er svaret på dette, eller om Haugen får genvalg på toppen, får vi at se fredag aften.

Jesper Hansen kampens spiller mod SIF

På KSDH.dk blev vores målmand en overlegen vinder af ”konkurrencen” om titlen som bedste spiller efter en afstemning i vores Facebook-gruppe. Frederik Tingager fik denne hæder af de fremmødte på Ceres Park, hvilket tegner et klart billede af, at det var defensiven, der præsterede i seneste hjemmekamp.

Status på AC Horsens

AC Horsens er startet helt forfærdeligt i de to forårskampe hidtil med nederlag på 2-5 mod Brøndby og 0-3 mod Viborg. Holdet startede ellers over forventning i efterårssæsonen, men tre nederlag i træk har betydet, at de skal vinde mindst to – muligvis alle tre – af de resterende kampe i grundspillet.

De er således næsten hægtet af feltet, der kæmper om en plads i mesterskabsslutspillet, men vil nok være tilfredse med et point i Aarhus i kampen for at holde afstand til nedrykningspladserne. De arbejder målrettet på at lukke hullerne i forsvaret, Forhåbentlig lykkes det ikke på fredag.

Dem skal vi holde øje med

AGF:

Vores centerforsvar, ikke mindst Tingager og Bisseck kan gøre ondt på ACH, både ved omstillinger og især ved dødbolde. Hvis Duelund er med fra start kan han måske skabe noget dynamik offensivt, så Mortensen for en gangs skyld får bolden serveret i gunstig position. Hvis vi har en smal føring i slutningen af kampen, står forsvaret forhåbentlig lidt højere end i slutningen af kampen mod SIF.

AC Horsens:

0 point og 2-8 i målscore i forårets to første kampe betyder nok, at Askou ryster posen en smule. Makienok, A. K. Jacobsen og Just startede på bænken sidst. Mon ikke en eller flere af dem får plads i startopstillingen? Mest presserende er dog nok at stabilisere defensiven. Men det er svært at se, hvem blandt deres reserver, der er i stand til det.

Karantæner:

AGF: Mads Emil Madsen

AC Horsens: Ingen

Bud på startopstillinger:

AGF (3-5-1-1): Hansen – Kristensen, Tingager, Bisseck – Beijmo, Yakob, Anderson, Poulsen, Kahl – Duelund – Mortensen

AC Horsens: (3-5-2): Brolin – Gomez, Killerich, Lassen, Kruse, – Gemmer, Buus, Santos, Opondo – Makienok, Jacobsen

Måske er Santos og Just alternativer offensivt.  En anden ”dark horse” opstår, hvis Askou virkelig ryster posen i håbet om at hente forårets første point.

Kampen om en plads i top seks er så intens, at en sejr formentlig er nødvendig. Mød op og støt drengene til sejr!

Se hele AGF’s kampprogram her >

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle