Skip to main content


Mikkel Duelund med bolden i en kamp mellem AGF og Silkeborg på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg)

GF er ikke et Olé-hold


| Simon Fenger |

Det var en bittersød tur hjem fra stadion i søndags. På den ene side kunne vi snildt være sluppet fra kampen med alle tre point. På den anden side så ville det have været et tyveri næsten på størrelse med dengang Tissø-ringen forsvandt fra Moesgaard museum i 1994. Måske vi igen skal høre Stig Tøfting, om han kan trække i nogle tråde, så vi kan smutte med i top seks?

Fodbold skal naturligvis helst ses på stadion. Kun der får man den fulde oplevelse, hvor man både taktisk  kan overskue opstillinger, løbemønstre, opvarmende udskiftere mm, men også stemningsmæssigt får man kun hele pakken på stadion.

Hvorfor nøjes med TV's udvalgte dele, når man på stadion kan opleve det hele.

Hele pakken på C5-øvre, hvor undertegnedes sæsonkort gælder til, rummer som regel mere eller mindre begavede og sjove kommentarer fra de øvrige fans. Som oftest skal vi eksempelvis ikke særligt langt hen i kampen, før der er en der råber ‘shoot’ når Yann Bisseck modtager bolden lige uden for vores eget felt.

I søndags begyndte en af gutterne ved min side at råbe Olé på et tidspunkt, hvor de hvidblusede havde sat 10 afleveringer sammen i træk. Hans makker kvitterede prompte ved at sige ”Hold nu kæft! – GF er fandeme ikke et olé-hold” – og det havde, og har, makkeren sådan set ret i.  

No Nonsense-værdier

GF er et for det meste et pres-hold, til tider et kontra-hold, som oftest et hold, der spiller på fysikken og som regel et hårdt fightende mandskab. GF-dna’en, er ikke elegance, men benhårdt arbejde, vi elsker no-shit typer som Stampe og Tøfting og tacklinger, der synger. Den fortælling tappede David Nielsen direkte ind i. Derfor var der så mange der havde svært ved at sige farvel til ham, selvom det fodboldmæssigt utvivlsomt var blevet tid til det – han var personificeringen af fortællingen om GF som et fighterhold – Let’s fucking go!

David Nielsens primære force var utvivlsomt evnen til at få spillerne til at yde 10 % mere, end de egentligt burde kunne. Dette bragte først Lyngby og siden AGF langt. Hans udfordring var, at han var ret fastlåst taktisk. Han var inspireret af Atletico Madrids succesfulde defensive udgangspunkt med aggressivt pres og hurtigt omstillingsspil. I særdeleshed i hans sidste sæson i klubben var denne tilgang læst af de andre hold, og David formåede sjældent at variere fra den.

Med Uwe Rössler har vi fået noget andet.

Uwes aftryk

Først og fremmest så fik vi en ny opstilling med en tre-backkæde, wingbacks og to angribere, men i vinterpausen blev der arbejdet med alternativer i form af en 4-4-2 opstillingen, men også med tre-back-kæden, hvor TK var skiftet ud med Tobias Mølgaard i et håb om, at Mølgaards speed kunne bidrage til det offensive ryk fremad i stil med Bissecks. Der var således stor usikkerhed om, hvordan vi ville stille op imod AaB.

Her valgte Uwe at tage bestik af den mildest talt vanvittige vejrsituation og stillede med de tre høje folk bagerst. Det virker måske banalt, men jeg tror ikke, at David Nielsen ville have ladet sin opstilling påvirke af vejrsituationen. De høje folk samt det høje pres var den rigtige opskrift i den kamp. Vi vandt helt fortjent – som vi jo i øvrigt altid gør, når det stormer!

Imod Olé-holdet Silkeborg ville et meget højt pres sandsynligvis have ført til, at ligaens mest boldsikre hold havde kombineret sig igennem endnu mere, end de endte med at gøre. Et fokus på en kompakt defensiv og så et håb om ,at de offensive spillere kunne skabe farlige situationer, eller at vi i en dødbold kunne udnytte vores mange høje spillere var en logisk beslutning. Selvom de offensive spillere ikke lykkedes med at skabe noget nævneværdigt, så var strategien som nævnt tæt på at give bonus.

Efter kampen så vi flere interessante sider af Uwe. Først og fremmest var han enig med Kent Nielsen i, at Silkeborg var bedst i kampen. Ingen dårlige bortforklaringer, men ærlig snak – det er GF’sk!

Dernæst så var det tydeligt, at Uwe fattede stor sympati for Kent Nielsen. Det lød til at de to skulle ud og have en fyraftensøl efter kampen.

Gad vide om vi alligevel skal til at se noget mere olé-bold på Ceres Park i den nærmeste fremtid…

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle