Per Bråtveit, Mikael Anderson, Jelle Duin og Yann Bisseck. (Foto: Matti Kronborg)

AGF vinder altid, når det stormer


| Simon Fenger |

Blog: Fredagens kamp imod AaB, og orkanen Otto, var i sandhed ikke nogen skønhedsåbenbaring rent fodboldmæssigt, men af to åbenlyse årsager blev den alligevel lige det, vi trængte til!

Nedrykningskandidaterne fra Aalborg blev besejret med 0-1 fredag aften på et heftigt blæsende Aalborg Portland Park, og der var flere gode grunde til, at netop den sejr var vigtig for AGF.

Den første, og mest åbenlyse årsag, var naturligvis at vi kunne sætte tre point direkte ind på kontoen efter en vinterpause, der føltes lang som et ondt år. Dermed lever vi i kampen om top seks, og vi lagde endnu mere afstand til bunden – alt er godt!

Den anden – og lige så vigtige – årsag var, at vi IKKE satte et bundhold i gang. Havde vi tabt kampen. så havde vi styrket den negative fortælling, om at AGF ALTID sætter gang i bundholdene. Skulle vi nu støde ind i en eller anden træls type, der ved en lejlighed skulle kunne finde på at nævne den ”gode” gamle historie om at AGF sætter gang i comebackhistorierne, så kan vi nu sige – nej, det passer simpelthen ikke – vi slog nemlig AaB, den gang i februar.

Sigurd Haugen og Frederik Tingager jubler for AGF
Foto: Matti Kronborg

Lad os skabe en ny fortælling om AGF

Som inkarneret AGF-fan kender man til mange af de øvrige negative historier og ”sandheder” om klubben, der har floreret igennem tiden: AGF rykker ned, når det er VM-år, AGF tror de vinder Champions league, når de har vundet to superligakampe i træk og så videre… Historierne har som udgangspunkt to ting til fælles: For det første er de negative, for det andet så udspringer de desværre af noget sandt.

Historien om, at vi i AGF tror vi vinder det hele efter to sejre, kan vi dog nok primært takke to tidligere trænere for, nemlig Søren ”vi vinder guld inden for tre år” Åkeby og Erik ”jeg er sikker på, at AGF vinder medaljer” Rasmussen. Ingen af de to herrer er som bekendt århusianere, men sådan er der så meget..

Vi behøver imidlertid ikke sidde med hænderne i skødet og vente på, at den næste negative historie ramler ned over os.

Vi kan tage fat i styringen selv og lave den næste historie/”sandhed” om AGF. Den skal naturligvis være positiv og udspringe af noget sandt.

Jeg foreslår derfor, som overskriften siger: Vi vinder altid, når det stormer. Nu vil nogle (formodentligt primært de yngre generationer) måske kunne finde på at stille spørgsmålet: ”Har AGF da før vundet i stormvejr?”. Hertil vil vi ældre fans kunne svare – ”ja, det kan du tro de har – det var nemlig dengang da Windfeld scorede.” Her taler vi altså om en kamp på Aarhus stadion d. 19.marts 1995.

AGF slog OB med 2-1, og AGF’s første mål blev sat ind af målmand Lars Windfeld. Se bare her:

Skulle vi have succes med denne lille fælles italesættelse, så kunne vi arbejde videre med simpelthen at få fænomenet stormvejr til at blive associeret med point til De Hvide. Jeg forestiller mig mange situationer, hvor jeg lige henkastet kan sige til min ellers gode kollega, der er AaB-fan: ”Ved du hvad det her stormvejr, det minder mig om…?”

Så lad os håbe på meget mere blæst og medvind til De Hviie i 2023! LET’S FUCKING GO!

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.