Skip to main content


(Foto: Kronborgfotos)

Blog: Tre nedslag efter årets mest underholdende kamp


| Simon Fenger |

Hvorfor fokuseres der på forsvarets fejl fremfor det blændende angrebsspil efter sådan en kamp? Er Bisseck-magien forsvundet? Og findes årsagen til nederlaget primært på banen eller på bænken?

Vi tabte, fordi vi scorede to mål for lidt!

Efter at brag af en kamp, som alle eksperter og podcastværter er helt oppe og ringe over, så bliver der stillet om til studiet, hvor fokus med det samme bliver rettet imod forsvarsfejl. Det er ret selvmodsigende både at ønske mange mål og super forsvarsspil i de samme kampe!

Hvis vi gerne vil have mere underholdende kampe, så kunne vi begynde at fokusere på at fremhæve de fremragende offensive aktioner i denne kamp, frem for med det samme at slå ned på forsvarsspillerne.

Kampen bød på to fremragende assists fra Beijmo i højresiden. Beijmo fortsætter den gode udvikling, og det bør være en soleklar ”læg i kurv” opgave for SIB.

Assists bliver som bekendt kun til assists, fordi der er en modtager, aom formår at putte den i kassen. Den del af opgaven tog først Paddy og dernæst Mikael Andersson sig af. Paddy viste dermed endnu en gang, at han er vores stensikre valg som førsteangriber. Hvis vi en dag finder løsningen på at finde en perfekt makker til ham, så kan det være, vi rykker for alvor.

Hvad sker der Bisseck?

Tidligere på sæsonen var Bisseck den ubestridte konge i defensiven. Dertil skete der noget magisk, når den høje forsvarsspiller typisk et par gange i kampen besluttede sig for et rush frem i banen. Modstandernes forsvar var ikke forberedte på hans komme, pludseligt var de overmatchede, og Bisseck kunne enten forsøge sig med en assist eller på den helt perfekte dag lave et fantastisk langskudsmål. Det førte til en voldsom hype og drømme om et kommende kæmpesalg.

I takt med at hans omdømme næsten nåede mytiske dimensioner, så begyndte modstanderne desværre at være klar på ham, og det er nu meget lang tid siden, at hans ryk frem i banen har ført til noget reelt. Han har imidlertid stadigt det høje niveau defensivt, men hvad søren skete der lige med det straffespark. Det virkede som en helt tosset aktion i en situation, der egentligt var overstået. Han trådte bogstaveligt talt på en mand, der lå ned.

Måske Bisseck mentalt er i gang med at overveje, hvilken Bundesligaklub hans karriere skal fortsætte i, men lad os nu lige holde fokus i de sidste par kampe – tak.

Yann Bisseck under kamp for AGF mod AaB
Foto: Matti Kronborg

Hvor langt er vi reelt fra FCK?

Lige nu er vi faktisk i den situation, at vi har nogle spillere, der spiller på et niveau, som er et mesterskab værdigt. Udfordringen er bare, at vi desværre ikke har et helt hold af dem. Den meget aggressive måde, vi spiller på, kræver, at vi kan skifte trætte kvalitetsspillere ud med friske kvalitetsspillere. Efter vi kom foran 3-2 i parken skiftede FCK Roony Bardghji og Mohamed Daramy ind. Vi skiftede Sigurd Haugen og Frederik Brandhof ind.

Ja, vi manglede Madsen og Duelund, men FCK manglede endnu flere spillere, og dertil spillede de pokalfinale i midtugen.

Helt basalt er der naturligvis to grundlæggende måder at gøre holdet endnu bedre på. Den ene er at tro på, at man kan udvikle de spillere, vi har. Den anden er at købe sig til kvalitet på transfermarkedet. I praksis så håber alle klubber naturligvis på at kunne kombinere de to.

Uwe gør det absolut fantastisk lige nu med de spillere, vi har, men yderligere skridt op ad stigen kræver, at cheftræneren har mere at arbejde med. Det kræver så, at SIB gør et godt stykke arbejde, og det kræver så igen, at han har nogle midler at gøre med. Heldigvis har vi Danmarks dygtigste fodbolddirektør i Jacob Nielsen – Jacob har siden ansættelsen i 2014 allerede formået at  mangedoble klubbens sportslige budget, og med et nyt stadion på vej vil der kunne lægges endnu flere lag på her. Nielsen er ikke den eneste faktor, der gør at vi kan hente ind på FCK. Den anden er PC. Vores tidligere- og FCK’s nuværende sportschef. Hans indkøb til FCK har en kvalitet, der gør, at det ikke er urealistisk at lukke hullet til dem, så længe han sidder på kassen i hovedstadsklubben.

Måske er han og Jacob i virkeligheden stadig bedste venner, og han er taget til FCK for at hjælpe Jacob og AGF!

Nå, uanset hvad, så må vi konkludere at pilen peger opad i Aarhus, og det er værd at nyde – uagtet om det bliver en fjerdeplads, bronze – eller endda sølv, vi skal fejre mod Brøndby den 4. juni.

 

 

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle