Skip to main content


Foto: Matti Kronborg

Blog: Träume ich? – Status fra øvre C


| Simon Fenger |

Søndagens stensikre sejr over Viborg har bragt os steder hen, jeg simpelthen ikke kan huske, vi har været tidligere. Rent pointmæssigt er vi er nu det hold med flest point i foråret. Med fire runder tilbage er vi kun fire point efter nr 1. På C øvre hørte jeg helt seriøst folk begynde at råbe olé i slutminutterne af kampen!! Hvis det her er en drøm, så lad mig sove videre tak!

Etwas anderes mit Uwe!

Uwe Rössler er i gang med at transformere holdet til noget, som virker ekstremt effektivt.

Første skridt var tre-mandsforsvaret. Det stabiliserede vores defensiv og har gjort den til Superligaens mest effektive en af slagsen. Med det på plads vandt vi mange kampe med en enkelt pind, fordi vi efterfølgende kunne stille os dybt på banen og forsvare os. Det næste skridt var det høje pres.

Dette så vi allerførste gang udført i stor stil i udekampen imod Brøndby, som vi ganske vist tabte, men hvor vi havde fortjent bedre. De sidste nye taktiske detaljer, der er kommet på, er dels at fortsætte med at presse højt, selvom vi er foran. Det var i hvert fald det, der skete imod Viborg. Dette virkede ekstremt effektivt, idet Viborg ikke fik tid til at bygge noget som helst op. Vores tredje mål kom ud af en sådan pres-situation, hvor vi vandt bolden højt på banen og derefter havde fire mand med i feltet.

En anden ny ting er en insisteren på at spille bolden op nede fra Jesper Hansen. Dette gøres af hold, der har en tro på egen boldsikkerhed, og gerne vil være spilstyrende. Det var dog også dette, der skabte en kæmpechance til Diomande fra Nordsjælland, sidst vi mødte dem, jeg tror ikke, vi kan være sikre på, at de brænder sådan en chance igen.

Det der så har haltet i de sidste mange kampe har været evnerne til at omdanne bolderobringer højt på banen og spilovertag til store målchancer og udnytte dem. Mod Viborg fik vi også hul på den byld – Wunderschön !!

Stakkels journalister

Det var simpelthen supersynd for alle de journalister, der var sendt i byen for at få en AGF’er til at sige, at klubben nu vinder guld.

De prøvede med både Jacob Nielsen, Uwe Rösler og alle de spillere, de kunne komme i nærheden af, men uden held. Ikke nemt når man har fået at vide, at alle i Aarhus automatisk regner med at vinde champions league, når bare holdet ikke har tabt i to runder. Man skulle næsten tro, at folk omkring klubben faktisk både er realistiske og superfokuserede på den næste kamp, men nej, det er nok helt tosset at tro!

AGF jubler efter sejr i Farum
(Foto: Matti Kronborg)

Was jetzt

Nu venter FC Nordsjælland så på et forhåbentligt udsolgt Ceres Park søndag. Et FC Nordsjælland, som i lange perioder splittede FCK ad i mandagskampen, men også et FCN, som vi slog i Farum på deres eget kunstgræs, og som vi nu skal møde på græs på hjemmebane. Taber vi, samtidig med at Randers vinder, så har vi kun 3 point ned til 5. pladsen.

Men vinder vi – ja, så fortsætter drømmen i hvert fald en uge mere.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle