Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Blog: Skal der spares spillere eller opbygges momentum mod FCN?


| Clovis Lukunku | ,

AGF spillede en god og hård kamp i Parken søndags. På fredag venter der en ny Superligakamp hjemme imod FC Nordsjælland. Det er den sidste kamp for AGF inden den store dag, hvor vi skal i pokalfinalen. Der må være nogle tanker hos Uwe Rösler om at spare spillere – men man vil også forsøge at opbygge momentum før finalen. Hvad gør Uwe? 

AGF går en spændende tid i møde, hvor holdet fredag aften får besøg af FCN. Her er det mest gæsterne, der har alt at spille for, hvor AGF ikke kan nå særlig meget i Superligaen. Seks dage efter FCN-kampen venter pokalfinalen, som de fleste aarhusianere har rettet blikket imod.

Mon ikke også Rösler og trænerteamet tænker meget på at have et stærkt hold klar til den 9. maj i Parken? Hvad er den rigtige balance mellem at spare spillere og opbygge relationer, selvtillid og momentum?

Foto: JacobsenPhotography

Uwe ryster posen på fredag

Jeg håber, at der på fredag kommer lidt rotationer på holdet, hvor flere stamspillere får sig en pause, og så kommer vi til at se en mand som Luka Callø, Julius Beck, Peter Bjur og Tobias Anker være startere i kampen mod FCN.

Så får Tingager, Mortensen og Anderson en pause. Vi kommer til at se noget af det samme, som vi så imod Brøndby, hvor vi imponerende spillede 2-2. Pokalfinalen har alle i baghovedet, og det skal undgås, at der kommer flere skader på nøglepositioner. AGF kæmper og håber på, at Beijmo, Poulsen og Mølgaard kan nå at blive klar til finalen. Måske kan Poulsen blive skiftet ind mod FCN for lige at få snuset til kampformen inden pokalfinalen, mens de øvrige småskadede spillere ikke kommer i spil.

Nicolai Poulsen, AGF.
Foto: Matti Kronborg

Det handler om, at AGF ikke sender et hold på banen, som er alt for fokuseret på finalen, men et hold, som har masser af power og vilje til at vinde fredagens Superligakamp. Den motivation opnås ved, at der kommer flere ændringer i startopstillingen, hvor det er spillere, som ikke har fået chancen til at udfolde sig. De vil helt sikkert gøre alt for at overbevise træneren, trænerteamet og fansene om, at de skal tænkes ind i planerne i næste sæson og i fremtiden.

Sejr skal give ro inden pokalfinale

AGF har ikke vundet i Superligaen siden den 17. marts over Hvidovre. Sejre giver selvtillid, og AGF har brug for noget selvtillid, som holdet kan tage med ind til finalen.

Motivationen til kampen mod FCN ligger dermed i det moralske boost, det vil give AGF-holdet at vinde. Med tre point eller i det mindste en rigtig god præstation, vil holdet være mere positivt indstillet forud for finalen.

Det øger troen på egne evner, hvis der kommer en oplevelse af succes, så selvom pokalfinalen er den vigtigste kamp for AGF i mange, mange år, så er kampen imod FCN slet ikke uden betydning, fordi det afgør om AGF kommer ordentligt ind til finalen. Samtidig kan vi også få revanche fra blamagen i Farum, hvor holdet tabte 7-2, og derfor er der god grund til at jagte de tre point på fredag, inden den store dag kommer den 9. maj.

Foto: Kronborgfotos

En svær balancegang, men jeg håber på stor rotation for at have så mange af de normale startere klar til pokalfinalen som muligt.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle