Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

Young guns fileterede fiskerne fra Esbjerg


| Rasmus Fisker |

Der var fredag eftermiddag sæsonåbner i U17 og U19 drengeligaen. De to hold skulle i aktion imod Esbjerg, og her får du fyldigt referat samt kommentarer fra Niki Zimling.

Endelig blev det talenternes tur – bolden ruller igen i U17 og U19 drengeligaen. AGF’erne skulle tage den lange køretur ned imod Vadehavet til Fiskerbyen Esbjerg.

Første hold der var i aktion var Niki Zimlings U19 drenge som stillede med kun to andenårs U19 spillere i startopstillingen.

Nye ansigter og gamle kendinge

Der var tre debutanter at finde, i U19 young gun-truppens premierekamp på Tess Arena i Esbjerg fredag eftermiddag.

Glad Egbedi, vores nye svenske ven, er kommet til fra Sverige.

Derudover var der spilletid til Sebastian Schøt, som er en venstrebenet stopper, der er kommet til fra Skanderborg, sammen med Emil Helt der blev ind skiftet i kampen.

Fra start optrådte også et andet nyt ansigt nemlig Willam Rygaard, der huserer helt fremme og er kommet til fra Lyseng.

Derudover var der flere velkendte navne at finde i startelleveren.

Frej Elkjær, Victor de Paoli og Rasmus Düring som også var med til U17 EM på Cypern var eksempelvis at finde i startopstillingen.

Sidste sæsons topscorer August Krogh Skovgaard var med, og der var også et dejligt gensyn med Sölvi Stefánsson som har været ude med en skade i længere tid helt tilbage fra en kamp imod FCM sidste forår.

Det var også værd, at bemærke, at Noah Strandby Oliver ikke var med. Han er med omkring førsteholdstruppen i AGF for tiden.

To debutanter for U19 efter 2-1 sejren over Esbjerg
To glade debutanter efter Esbjerg kampen. Emil Helt og Sebastian Schøt Foto: Rasmus Skibsted Sørensen

Kampens forløb

En rigtig premierekamp er vist den rigtige betegnelse for det som U19 young guns leverede i Esbjerg. Spillet var i store dele af kampen nervøst, usammenhængende og med for langsom omgang med bolden.

Efter 29 minutter fik vores nye svenske ven Glad Egbedi lidt problemer med bentøjet.

AGF-staben vurderede, at der ikke var nogen grund til at tage chancer med ham, og han gik derfor ud til fordel for Frederik Emmery.

Herefter kunne AGF åbne for målscoringen, da Frej Elkjær Andersen bragte De Hviie foran 1-0 lige inden pausefløjt.

Frederik Emmery, som de fleste AGF-fans nok husker fra sin Superliga-debut sidste sæson, scorede til 2-0 i anden halvleg, og det var generelt en kamp, hvor AGF havde godt styr på sagerne indtil kort før tid.

Frederik Emmery i profil
Frederik Emmery (Foto: Matti Kronborg)

Det hele blev nemlig lidt nervøst, da Esbjerg fik reduceret til 1-2 efter 77 minutter.

AGF havde ellers fine muligheder for at lukke kampen noget før. Der var flere situationer, hvor drengene var alene med modstanderens målmand, men det blev for meget dribleri i stedet for at spille den eller få afsluttet.

Det slutter dog med en fortjent AGF-sejr på 2-1, og vi fik som sædvanligt en reaktion på resultatet fra cheftræner Niki Zimling.

Udviklingens tid

Det var en nogenlunde tilfreds cheftræner, der delte sine tanker med KSDH-redaktionen efter kampen. Han erkendte, at der blev spillet mere primitivt, end holdet længe har gjort.

Det var nu nødvendigvis ikke helt skidt, da det er et af dit værktøjer, U19 har manglet fra værktøjskassen.

Zimling sendte roser afsted imod sine drenge for netop at finde de ting frem.

– Det er noget af det, vi har efterlyst fra sidste sæson; Når det ikke lige kører på banen, hvad gør vi så? Hvad kan vi ty til? Vi spillede længere bolde, vandt andenbolde og fik sat spillet. Vi var klar til at kæmpe for det, og det klarede drenge rigtig fint, fortæller cheftræneren.

Niki Zimling jubler.

Han ser dog også plads til forbedring efter den lidt blandede kampoplevelse.

– Vi skal selvfølgelig bygge på i forhold til vores omgang med bolden, men det var en klassisk premierekamp, hvor det var lidt usammenhængende, arytmisk, nervøst. Det var dejligt at vi får en sejr i premieren, og at vi lægger godt fra land, siger Zimling.

– Sidst vi mødte dem (Esbjerg), tabte vi 4-0 på deres hjemmebane på deres præmisser. Det var med lange bolde, hvor de vandt alle andenbolde. Nu vinder vi 2-1, så den vej er der sket en udvikling, hvilket er dejligt at se, fortæller cheftræneren, som også satte lidt ord på enkelte spillerpræstationer.

– Glad Egbedi er mere en rendyrket nier i forhold til Frederik Emmery, men udskiftningen gav os noget andet, så det var fint. Så har vi Sölvi, som kun lige blevet U19-spiller. Det går stærkt, og der er mange ting, man skal forholde sig til. Jeg synes, han prøver ihærdigt at være fremadrettet og at tage initiativ, siger Niki Zimling.

U19 møder stærk modstand næste runde, hvor FC København gæster Fredensvang fredag den 23. august. klokken 14.

Her slipper vi U19, som indtager en sjetteplads i U19 drengeligaen i skrivende stund.

Esbjerg U19 vs. AGF U19

Spillested: TESS Arena Esbjerg – kunstgræsbane 5, 6700 Esbjerg.

Spilletidspunkt: Fredag 16. august klokken 14.

Resultat: 1-2

45: Frej Elkjær Andersen (AGF)

76: Frederik Emmery (AGF)

77: Kalle Bjerregaard Pedersen (Esbjerg)

Holdopstillinger: 

AGF: Viktor de Paoli, Christian Storch, Sebastian Schøt, Sölvi Stefánsson, August Krogh Skovgaard (65: Emil Helt) Oskar Skou Haugstrup (65: Mark Ian Frøkjær Steffensen)  Frej Elkjær Andersen, Glad Egbedi (29: Frederik Emmery) William Rygaard, Rasmus Düring, Lukas Falk Hansen.

Esbjerg: Alexander Drexel, Sofus Tranbjerg (5: Emil Larsen) Mads Svane, Emel Omerovic, Kalle Bjerregaard Pedersen, Paul Claes Nielsen (55: Jacob Munch Jensen) Rasmus Skjødeberg Zwinge, Aksel Lund Jørgensen (70: Carl Emil Lauridsen) Martin Kjær Kruse, Mads Engsted (55: Adin Cehobasic) Breki Baldursson.

Kampens forløb

Backmans U17-drenge skulle nu se, om de kunne følge i U19-drengenes fodspor og tage tre point med hjem til Fredensvang.

Her kunne man blandt andet opleve Mikkel Bro Hansen, Adam Fuglsang og Christian Emmery folde sig ud.

Vi skulle dog helt frem til anden halvleg, før der blev åbnet op for målscoringen. Det blev til 1-0 til AGF ved William Svendgaard efter en times spil.

William Thomsen udbyggede føringen til 2-0 for De Hviie med et kvarter igen.

Niklas Backman dirigerer sine tropper.

Julius Lucena, søn af tidligere AGF- og Superliga-profil Jerry Lucena, bragte dog lidt spænding ind i opgøret med en reducering.

Det var dog ikke nok til at gøre noget ved, at de tre point kom med hjem til Aarhus.

U17 starter dermed med en sejr og ligger i skrivende stund nummer fire i U17 drengeligaen. Næste modstander hedder FCK. Kampen spilles lørdag den 24. august klokken 16:15 hjemme på Fredensvang.

Esbjerg U17 vs. AGF U17

Spillested: TESS Arena Esbjerg – kunstgræsbane 5, 6700 Esbjerg.

Spilletidspunkt: Fredag 16. august klokken 16:30.

Resultat: 1-2

60: William Svendgaard (AGF)

75: William Thomsen (AGF)

78: Julius Lucena (AGF)

Holdopstillinger: 

AGF: Otto Andreas Neergaard Lyhne, Marcus Lynge Bøgh Nielsen, Lauge Alstrup Thomsen (82: Christian Emmery) William Svendgaard (63: Linus Ben Würtz Thieler) Adam Fuglsang, Zander Grantzau, Mikkel Bro Hansen (63: Johan Mejer) Ivan Thomsen, Oscar Nørgaard Dall, William Thomsen (79: Noah Koust) Carl Gustav Degn (45: Wissam Maarouf).

Esbjerg: Viktor Frik Mauritzen, Gustav Tranbjerg, Noah Kruse Hansen (66: Emil Kajevic) Julius Lucena, Malthe Agerschou (79: Marius Jacobsen) Andreas Kristiansen, Menan Velic (63: Kenan Omerovic) Simon Bjerregaard Svane (79: Casper Lorenzen) Bertram Morgenstjærne, Markus Fugleberg Hegner (66: Mikkel Forum Hansen) Jonas Heinze Bennedsgaard.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle