• Forside
  • AGF Nyheder
  • Ny akademispiller figurerer på liste over største svenske talenter

Foto: AGF,dk

Ny akademispiller figurerer på liste over største svenske talenter


| Jonas Roulund |

Glad Egbedi blev forleden præsenteret som ny AGF-spiller fra sommeren 2024. Svenskeren er blandt de største svenske talenter fra 08-årgangen, ifølge Aftonbladet.

16-årige Glad Egbedi tiltræder til sommer som ny ungdomsspiller i AGF. Her kommer han til fra svenske IK Sirius, hvor han har spillet på U19-mandskabet. Det er desuden blevet til to venskabskampe for det svenske U16-landshold.

– Det føles godt at få spillere frem, der gør indtryk på klubber uden for Sverige. Glad har klaret sig rigtig godt i sin tid på akademiet, og da han og hans familie følte, at de skulle videre, er vi glade for den aftale, vi har indgået med AGF. Jeg ønsker Glad alt det bedste i fremtiden og håber, at alle de trænere, der har arbejdet med Glad, føler sig stolte over salget, siger Oscar Zettergren, leder af IK Sirius’ ungdomsakademi til klubbens hjemmeside.

Blandt de bedste på sin årgang

Egbedi er grundet sin alder fortsat et ubeskrevet blad herhjemme, men i Sverige har han allerede gjort sig bemærket.

Den svenske avis, Aftonbladet, har således lavet en liste med de 22 største svenske talenter fra årgang 2008, hvor Glad Egbedi figurerer:

– Kan spille både venstre kant og angriber. En af de absolut største talenter Sirius har frembragt. Har en imponerende fysik for sin alder, hvilket gør, at han er særdeles hurtig og eksplosiv i duelspillet, mens han også er stærk til at fordele spillet. Han har trods sin unge alder allerede trænet en del med Sirius’ førstehold, skriver Aftonbladet.

FC Nordsjællands Oliver Klang er også en del af listen.

Det kunne dermed tyde på, at Ørskov og Bjørnebye har gjort en ganske god handel med købet af Glad Egbedi, der tiltræder i AGF til sommer, når han er færdig med sin 9. klasses eksamen hjemme i Sverige.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.