Yann Bisseck maner til ro efter et fabelagtigt mål på Ceres Park (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

Yann Bisseck: – Jeg har en udgangsklausul i Danmark


| Thomas Vedel |

Yann Bisseck har været en tur i interview-maskinen hos det tyske Sky, hvor han sætter ord på karrieren hidtil og fremover. Her fortæller Bisseck om en udgangsklausul i AGF, og om interesse i vinters fra klubber i Tyskland, Frankrig og Italien.

Når transfervinduet åbner igen til sommer, er vi nok mange som inderst inde vil ønske, at Stig Inge Bjørnebye bare slukker sin mobiltelefon i et par måneder. Det er en bitter pille at sluge, men vi må dog nok sande, at vi kun har fornøjelsen af Yann Bisseck i Aarhus i få måneder endnu.

Fra den tyske U21-landsholdslejr sætter Yann Bisseck nu også ord på interessen for ham i vinters, hvor der iflg. Bisseck selv var klubber i Tyskland, Frankrig og Italien som viste interesse for AGF’s guldfugl.

Yann Bisseck: – Jeg har vakt interesse

Bisseck er godt i gang med at brænde Superligaen af, og som alle AGF-fans vel efterhånden ved, har Bissecks præstationer for De Hviiie også tiltrukket interesserede købere fra det store udland. I vintervinduet meldte bl.a. Eintracht Frankfurt sig på banen, og Bisseck fortæller nu, at der også var interesse fra sydligere himmelstrøg:

– Jeg har en udgangsklausul i Danmark. Jeg havde et par interesserede i vinteren, og et par stykker var også meget aktive. Eintracht Frankfurt f.eks. Ellers et par klubber fra Italien og Frankrig. Jeg har vakt interesse, det er positive tilbagemeldinger og en fantastisk motivation, siger Yann Bisseck til Sky.de og fortsætter:

– Jeg tror, ​​det mislykkedes på grund af de økonomiske problemer. Jeg kan forstå begge sider. Hvis spilleren har en frigivelsesklausul, vil du have lidt flere penge om vinteren. [..] Det er også en kompliment for mig, når klubben siger, at de har brug for spilleren for at nå deres mål. Nu har vi nået vores mål, så jeg vil se, hvordan det går til sommer.

Har stadig FC Köln i hjertet

Hvis – eller når – Yann Bisseck ender med at blive solgt, kan det meget vel være Bundesligaen som får fornøjelsen af forsvarskæmpen. Bisseck lægger i hvert fald ikke skjul på, at han gerne vil tilbage til FC Köln en dag.

– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at FC Köln ikke længere er i mit hjerte. Jeg spillede der for længe. Det var meget ærgerligt, hvordan det blev til sidst. Jeg bebrejder ikke klubben det, det var de enkelte mennesker, som var der. Jeg tror ikke, at nogen af ​​dem stadig er der. Det ville være forkert at hade klubben. Jeg ser stadig FC Kölns kampe, jeg jubler stadig og er glad, hvis FC Köln vinder. Om jeg spiller der igen er et andet spørgsmål. Jeg ved ikke, om det stadig er muligt. Men jeg holder lav profil.

Bisseck: – Jeg vil spille et succesfuldt U21 EM

Yann Aurel Bisseck befinder sig i disse dage i den tyske U21-landsholdslejr, og spillede forleden hele kampen – ovenikøbet som anfører – da Tyskland U21 spillede 2-2 i en venskabskamp mod Japan.

I interviewet med Sky.de starter Yann Bisseck med at slå fast, at han ikke længere er tilfreds med blot at blive udtaget til U21-landsholdet. Han vil have spilletid, og med udgangspunkt i den sæson han er i gang med i Aarhus, føler Bisseck også han er berettiget til at stille dette krav.

– Jeg er her for at spille et virkelig succesfuldt U21 EM, for mig selv og for nationen. Jeg synes jeg er på rette vej, sagde Bisseck til det tyske medie.

Bisseck overvejede at hænge støvlerne op

En moderigtig Yann Bisseck (Foto: Matti Kronborg / Kronborgfotos)

D. 27. november 2017 blev Yann Bisseck den yngste tysker til at debutere i Bundesligaen i en alder af bare 16 år, da han debuterede for FC Köln mod Hertha BSC i den bedste tyske række. Dermed så fremtiden lys ud for det store forsvarstalent. Men der gik hårdknude i sagerne, da FC Köln rykkede ned og fik ny træner. Oprykning fra 2. Bundesliga var førsteprioritet, og dermed var der ikke længere plads til de unge spillere på holdet.

Siden blev Bisseck lejet ud til Holstein Kiel, Roda JC Kerkrade i Holland og Guimaraes i Portugal, og det var ikke altid med lige stor succes. Særligt opholdet i Portugal, hvor Bisseck først rev en sene over i det ene lår til træning, og senere fik samme skade i det andet lår, beskriver Bisseck selv om karrierens lavpunkt.

Foruden skaderne var der også sproglige udfordringer i Portugal, hvor nærmest ingen talte engelsk. En svær tid for tyskeren, som også gik med tanker om at indstille karrieren og gå andre veje.

– Hvis du er ude to gange på fire måneder, så tænker du på det. Hvis du hver dag er til genoptræning, spørger du dig selv: “Skal jeg måske tage en anden vej?”, siger Bisseck som overvejede at studere på fuldtid.

Men Bisseck besluttede heldigvis at give fodbolden et skud til, før han ville tage den endegyldige og tonstunge beslutning om at lægge de professionelle fodboldstøvler på hylden – og heldigvis så AGF et lys i den 196 cm høje tysker, og hev ham ind på en lejekontrakt fra FC Köln i juli 2021.

Siden er det gået én vej for Bisseck, nemlig fremad. Tyskeren er godt i gang med at brænde Superligaen af, og er nu en af de største profiler på det tyske U21-landshold, hvor han til sommer bør være selvskrevet til en plads på det tyske hold ved U21 EM i Rumænien og Georgien.

Tysklands U21-landshold skal igen i aktion tirsdag d. 28. marts i en venskabskamp mod Rumænien U21.

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.