Skip to main content


Foto: Kronborgfotos

VSK Aarhus – AGF optakt: Lokalbrag indleder pokaleventyret


| Jonas Roulund |

Denne sæsons pokalrejse starter onsdag på Ceres Park, hvor 3. divisionsholdet VSK Aarhus formelt agerer hjemmehold mod Superligamandskabet fra AGF i Oddset Pokalens 3. runde.

Kampfakta: VSK Aarhus vs. AGF

Spilletidspunkt: Onsdag den 25. september klokken 17:00.

Spillested: Ceres Park, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C.

Dommer: Jens Maae (Linjedommere: Jakob Mastrup og Daniel Cortzen).

Følg kampen her: Viaplay og på X: @KSDH_AGF

Hashtags: #vskagf #oddsetpokalen #ksdh #ultratwitteragf

Et vaskeægte lokalopgør venter onsdag aften, når VSK Aarhus inviterer indenfor til pokalbold på Ceres Park. En klar favoritrolle venter De Hviie, men senest de to hold mødtes, blev det gyseligt spændende på trods af holdenes vidt forskellige vilkår for succes. Forhåbentligt slipper vi for al for megen nervøsitet denne gang.

Indbyrdes kampe

For tredje gang tørner AGF og VSK Aarhus sammen i pokalturneringen. I 2017 blev det til en sikker 4-1 sejr i 2. runde, mens man i 2019 nåede godt ud på sædekanten, da holdene spillede 1-1 i ordinær spilletid. Her skulle der to mål i den forlængede spilletid til for at sikre avancement til de fuldtidsprofessionelle AGF’ere i 3. runde. Målene blev sat ind af Gift Links, Alexander Munksgaard og Patrick Mortensen.

Inden VIK og Skovbakken fusionerede i 2016 har AGF også været forbi Vejlby i flere omgange – dog lidt tilbage i tiden, hvor folk som Lars Lundkvist og Per Bech Andersen var med til at spille for Skovbakken i nogle hæsblæsende lokalderbyer i slut-70’erne.

Fire gange nåede Skovbakken at møde AGF i landets bedste række i 1978 og 1979, hvor det blev til tre AGF-sejre og en enkelt uafgjort med mange på lægterne, og man skulle langt op i 90’erne for at hadet mellem klubberne var dæmpet blandt supporterne.

Nu har begge klubber fundet deres pladser i det lokale fodboldhierarki, og VSK Aarhus er da også blandt AGF’s samarbejdsklubber, der løbende sender unge talenter til prøvetræninger på Fredensvang.

Status på AGF

Der er lagt en dæmper på optimismen i Aarhus efter de seneste spillerunder i Superligaen, hvor AGF virker til at have mistet pusten en smule efter den buldrende sæsonstart.

Årsagen kan være simpel: Gift Links har været skadet, hvilket har tvunget Anderson ud på venstre wingback, hvor islændingen slet ikke får samme output på sine aktioner, som når han spiller centralt.

Det er dog bekymrende at én skade til en offensiv profil kan få så stor indvirkning på udtrykket hos De Hviie, hvor cheftræneren samtidig har været meget påpasselig med at skifte ud i løbet af de taktisk fastlåste kampe mod henholdsvis SIF og Lyngby. Er tiltroen til Badji, Gyamfi og Andersen på så lille et sted? Kunne man ikke give dem chancen lidt tidligere, når nu Mortensen og co. ikke rigtigt kommer frem til noget?

De normale startere må i hvert fald forventes at få en puster mod 3. divisionsholdet fra VSK Aarhus, så nu må chancen for at vise sig frem komme til folk som Badji, Gyamfi, Power – og forhåbentligt også talenter som Luka Callø. Desværre er den tidligere VSK-dreng Tobias Bach ude med en skade, mens Mikkel Duelund, som spillede i Skovbakken i sine ungdomsår til gengæld bør få spilletid mod sin tidligere klub.

Luka Callø driver bolden frem.
Foto: Kronborgfotos

Hvis man kender Rösler ret, får vi dog ikke et rent reservespækket mandskab at se – der er altid respekt for modstanderne – og derfor kommer typer som Tingager, Anderson og Mortensen måske alligevel i spil onsdag aften for at styre sejren sikkert i land.

Alt andet vil være en katastrofe mod et amatørmandskab.

Status på VSK Aarhus

Fusionsklubben i Vejlby går ind til onsdagens opgør med fin selvtillid efter at have slået både 3. divisionsholdet fra Odder samt 2. divisionsholdet Aarhus Fremad ud af turneringen. Derudover er det blevet til fire sejre, en uafgjort og tre nederlag indtil videre i VSK’s egen række, hvilket placerer mandskabet på en aktuel 5. plads i 3. division – blot et enkelt point fra førstepladsen.

Alt det, kan man dog nok godt lægge lidt på hylden, da cheftræner – den tidligere AGF’er – Jens Gjesing selv har udtalt, at pokalkampen får sit eget liv. Her er tale om et amatørmandskab mod et topprofessionelt Superligahold, der ikke har tabt siden 28. juli, så det formelle hjemmehold vil komme til at stå lavt og spille på omstillinger.

Det hele skal tages som en fed oplevelse for de lokale drenge, der dog vil forsøge at skabe overraskelsen. Som Gjesing siger: AGF skal ramme en dårlig dag, og VSK skal ramme en rigtig god dag, men så kan alt også lade sig gøre.

Dem skal vi holde øje med

AGF: Youssuph Badji så godt ud, da han kom ind mod Lyngby og hurtigt markerede sig ved at stå rigtigt placeret ved flere indlæg. Desværre manglede skarpheden for senegaleseren, men med mere tid på banen, kan han blive giftig mod et lavtstående mandskab som VSK Aarhus. Sådan et monster i luftspillet bør kunne heade et mål eller to ind onsdag aften.

Debutant Youssouph Badji
Foto: Laura Hjørringgaard/Hjørringgaard Photo

VSK Aarhus: Holdets organisation er selvfølgelig nøglen til at skabe overraskelsen for Jens Gjesings tropper onsdag aften på Ceres Park. Med få træningstimer i ugen kan det ikke forventes anderledes, end at Vejlby-drengene kommer til at stå lavt og kompakt og satse på omstillinger. Målmand Kasper Green skal derfor stå en stor kamp, som han i øvrigt også gjorde, da VSK slog Aarhus Fremad ud af pokalen for knap en måned siden.

Karantæner og skader

Karantæner:

VSK Aarhus: Ingen.

AGF: Ingen.

Skader:

VSK Aarhus: Ingen.

AGF: Kevin Yakob, Tobias Mølgaard, Michael Akoto, Henrik Dalsgaard, Gift Links og Tobias Bach.

Bud på startopstillinger:

VSK Aarhus (4-5-1): Green-Pedersen – Facius, Rytter, Søvndahl, Hansen – Jacobsen, Nemec, Yderholm, Rasmussen, Christensen – Istrefi.

AGF (3-5-2): Wahlstedt – Kahl, Tingager, Callø – Anderson, Arnstad, Power, Brandhof, Andersen – Gyamfi, Badji.

Kurv0
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle