Foto: Kongelunden.dk

Video: De centrale aktører udlægger stadionprojektet


| Jonas Roulund |

AGF TV har samlet fire centrale aktører til en rundbordssnak om Projekt Kongelunden. Her får du indsigt i planlægningen og alt omkring processen frem mod det færdige stadion i 2026.

Når den sidste hjemmekamp i denne sæson er spillet, begynder nedrivningen af Ceres Park.

Derfor har AGF benyttet denne landskampspause til at samle fire centrale aktører i det storslåede bryggeprojekt, for at gøre alle lidt klogere på processen frem mod det nye stadion, som skal stå klar i 2026.

Her er Projektleder ved A. Engaard, Gert Hedegaard, Projektdirektør i Kongelunden, Hardy Pedersen, arkitekt ved Sweco Arkitekter, Peter Kristiansen og Jacob Nielsen, CEO i AGF A/S sat stævne til en snak om status for nuværende, de næste skridt, og de brikker, der skal falde på plads undervejs.

Du kan således blive klogere på alt fra tidsplanen, status på det samlede område, AGF’s rolle i byggeprocessen, kapaciteten på det nye stadion og meget mere.

Du kan se hele rundbordssnakken herunder:

Brugeroplevelsen i fokus

De fire aktører byder ind med hver deres ekspertise, og hos A. Engaard, som er hovedentreprenør på det nye stadion, har der ligget en stor opgave i at få pengene – og drømmene – til at passe med byggeriets standarder.

– Da vi kom ind i det, vidste vi, at der skulle findes optimerede løsninger, så vi har brugt masser af kræfter på at finde ud af, hvad vi kan bygge, så det passer i vores måde at bygge på, og det vi gerne vil, siger Projektleder ved A. Enggard, Gert Hedegaard, som er glad for at det lykkedes at vinde entreprisen.

– Vi bor her i byen, vi har et godt forhold til Aarhus, så vi har i den grad lyst til at bygge et godt stadion til Aarhus og AGF, siger han.

Skovens Arena indefra.
Foto: Kongelunden.dk

Også hos arkitekterne har der været hårdt arbejde på programmet den seneste tid.

– Vi har haft enormt meget fokus på, at vi får skabt en god brugeroplevelse på stadion. Det er for alt i verden der, vi skal have fokus – på at man får en god oplevelse, siger Peter Kristiansen, Arkitekt, Sweco Arkitekter.

Et fremtidssikret stadion

Selve projektplanen kører på skinner indtil videre, forklarer Hardy Pedersen, Projektleder i Kongelunden.

– Der er mange brikker, der skal falde på plads, , men vi overholder planen indtil videre. Vi er det sted, vi bør være på nuværende tidspunkt, fortæller projektlederen.

Grafisk illustration af AGF's nye stadion
AGF’s nye stadion skal stå klar i 2026 (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

Det nuværende stadion blev renoveret i 2001, men der har næsten fra begyndelsen lydt kritik af byggeriet.

Derfor gør man nu alt for at sikre, at det nye stadion fremtidssikres.

– Funktionaliteten er der, hvor vi har mest knowhow og erfaring at byde ind med. Vi er nede og kigge på indretning i hvert enkelt lokale. Så vi sikrer, at det hus, der står der om tre år, det er fremtidssikret og first class, når det står færdigt, siger Jacob Nielsen, administrerende direktør i AGF A/S.

Du kan læse mere om Kongelunden her: Infomøde om Kongelunden: Her er skæringsdatoerne for projektet

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.