• Forside
  • AGF Nyheder
  • Vejlby eller Tilst? AGF’s midlertidige hjemmebane afsløres efter planen i februar

AGF’s nye stadion skal stå klar i 2026 (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

Vejlby eller Tilst? AGF’s midlertidige hjemmebane afsløres efter planen i februar


| Thomas Vedel |

Hvor skal AGF spille sine hjemmekampe, når Ceres Park er revet ned, og indtil det nye stadion i Aarhus kan indvies? Det får vi – sandsynligvis – svaret på d. 6. februar 2023.

Aarhus – og AGF – skal som bekendt have et nyt fodboldstadion i 2026, og allerede i december i år begynder man at rive hovedtribunen ned på Ceres Park. AGF forventes dog at spille sine hjemmekampe på Ceres Park – uden hovedtribunen – i hele 2024.

Men fra januar 2025 og frem til det nye stadion i Aarhus efter planen står klar i juli 2026, skal AGF spille klubbens hjemmekampe på et midlertidigt stadion.

Her er både DBU-anlægget i Tilst og Vejlby Stadion i spil som AGF’s midlertidige hjemmebane. Ingen af de to lever dog op til Superliga-kravene om, at et stadion skal kunne huse mindst 10.000 tilskuere i den bedste danske række.

Derfor skal der bygges et nyt stadion, som udover at blive AGF’s midlertidige hjemmebane, også bliver fremtidig permanent hjemmebane for AGF Kvindefodbold. Kvindefodbolden i Aarhus trænger nemlig også til at få opgraderet faciliteterne.

AGF’s midlertidige hjemmebane afsløres formentlig d. 6. februar

Men bliver det så i Vejlby eller Tilst, at det nye stadion med 10.000 tilskuerpladser skal opføres? Det får vi sandsynligvis svaret på mandag d. 6. februar 2023. Det fremgår af et referat fra Kongelundens politiske styregruppe, som Din Avis Aarhus har fået indsigt i.

“Modellen for genhusning og kvindestadion præsenteres på næste møde i den politiske styregruppe 6. februar”, står der i referatet.

“Jeg kan sagtens forstå, at det interesserer mange, og man gerne snart vil have svar, da der er nogle interessante muligheder i forhold til bedre faciliteter til kvindefodbold, og at der er en Superligaklub, som er hjemløs i en periode, så koblingen af de ting giver naturligvis en stor og forståelig interesse,” siger Heidi Frostholm Holch, chef for Sport- og Fritidsforvaltningen i Aarhus Kommune, iflg. Din Avis Aarhus og fortsætter:

“Vi undersøger en række forhold ved de forskellige scenarier. Herunder planforhold og krav til processer. Der er naturligvis også en interessentinddragelse, hvor vi blandt andet taler med de idrætsudøvere, som skal anvende faciliteterne og hører til deres ønsker og behov. I forhold til genhusningsspørgsmålet skal vi have belyst, om der kan skabes plads til tilskuerkravet på 10.000 tilskuere.”

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.