Det nye stadion i Aarhus: Se AGF’s nye stadion her


| Thomas Vedel |

Hvordan ser det nye stadion i Aarhus ud? I dag får vi endelig svaret på, hvordan “AGF’s nye stadion” kommer til at se ud, når det efter planen står færdigt i 2026.

Sådan kommer Aarhus' og AGF's nye stadion til at se ud i 2026
Sådan kommer Aarhus’ og AGF’s nye stadion til at se ud i 2026 (foto: AGF.dk / Kongelunden Aarhus)
Aarhus Stadion bliver velegnet til både fodbold, koncerter og andre arrangementer.
Aarhus Stadion bliver velegnet til både fodbold, koncerter og andre arrangementer.

Hvad sker der fra nu og frem til 2026 med Aarhus’ nye fodboldstadion?

Aarhus Stadion som det kommer til at se ud i 2026.
Aarhus Stadion som det kommer til at se ud i 2026. (Grafisk illustration: Team Zaha Hadid)

I første halvdel af 2023 vil Aarhus Kommune som bygherre sammen med vinderteamet og  AGF kvalificere det tegnede forslag. Parallelt hermed skal Aarhus Kommune gennem et udbud finde den entreprenør, der skal bygge stadion. I anden halvdel af 2023 går man sammen med den valgte entreprenør og vinderteamet i gang med at beskrive byggeriet i detaljer, inden man i 2024 så småt begynder nedbrydning af det nuværende stadion. Byggefasen forløber over fire etaper frem mod den forventede indvielse af nyt stadion i sommeren 2026.

Efter planen kan der fløjtes til kamp på det nye stadion i løbet af 2026, men den endelige  og detaljerede tidsplan bliver først udarbejdet på et senere tidspunkt. Den vil også vise, i hvilken periode byens hold skal spille sine hjemmekampe et andet sted.

Der bliver plads til op til 24.000 tilskuere på det nye stadion.

Jacob Bundsgaard, borgmester

”Med vinderprojektet får vi arkitektur i verdensklasse, en imponerende bygning, som samtidig skriver sig nænsomt ind i de smukke omgivelser. Det er en helt særlig dag for Aarhus og for alle AGF-fans! Tusind tak til de dygtige arkitekt-teams – og i særdeleshed tak til Salling Fondene og Lind Invest for deres enestående engagement i byen.”

Rabih Azad-Ahmad, rådmand Kultur og Borgerservice

”Aarhus får nu et rigtigt fodboldstadion i arkitektonisk verdensklasse. Sporten bliver nu beriget med et helt enestående sted, som ikke alene er stort og pompøst, men som også åbner op og lukker ind. Inviterer til fællesskab og sammenhold på tværs, som kun sporten kan. Tillykke til hele Aarhus og tak til alle, der har bidraget.”

Nicolaj Bang, rådmand Teknik og Miljø

”Med Skovens Arena får vi et stadion, som bliver et fremtidigt vartegn for hele Aarhus. Der er tale om et storslået projekt, som taler smukt sammen med dets opgivelser. Det er en elegant løsning, både når man ser det på afstand, og når man bevæger sig rundt inde på stadion. Der er i høj grad noget at se frem til uanset, om man er til fodbold eller koncerter,”

Henrik Lind, direktør, Lind Invest

”Lige siden jeg var dreng, er jeg kommet på Aarhus Stadion for at se AGF spille fodbold. At kunne kvittere med at støtte tilblivelsen af et smukt stadionprojekt som dette er en kæmpe fornøjelse. I dag er kulminationen på en lang, men veltilrettelagt proces, og jeg glæder mig utrolig meget til den videre rejse herfra.”

Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand, Salling Fondene

”Med vinderprojektet får Aarhus et stadion i absolut international klasse – et landmark, der endnu en gang sætter Aarhus på verdenskortet. Vi er meget stolte af at kunne være med til at støtte op om dette banebrydende projekt til gavn og glæde for de mange. Jeg kan næsten ikke vente til den første hjemmekamp.”

Lars Fournais, bestyrelsesformand, AGF Fodbold

”Vi er meget tilfredse med, at valget faldt på Zaha Hadids projekt. Helt fra starten har det været vores foretrukne ud fra en holistisk tilgang til funktionalitet og design og baseret på de ønsker, vi gennem hele processen har fået fra fans og sponsorer. Så vi er meget glade og taknemmelige – også for donationerne fra Salling Fondene og Lind Invest ved Henrik Lind. Uden dem var vi aldrig kommet i mål, og Aarhus kan nu for alvor se frem til et fremragende stadion, der bliver et nyt vartegn for byen”.

Pressemødet er slut

Pressemødet er slut og det kommer til at tage tid at få armene ned. Sikke et projekt! Vi glæder os enormt meget til 2026 og den første hjemmekamp på det nye stadion i Aarhus.

Bedre tag med bedre atmosfære og beskyttelse mod vind og vejr

 

Fanområder og plantegning for området omkring Aarhus Stadion

AGF står for driften på det nye stadion

Kapacitet på det nye stadion: Op til 24.000 tilskuere

Det nye fodboldstadion får plads til op til 24.000 tilskuere – heraf VIP-faciliteter til 2.500 gæster, og alle der holder med AGF kan godt begynde at glæde sig. – Oplyser AGF i en pressemeddelse

 

Præsentationsvideo af det nye Aarhus Stadion

Hvornår er det 2026?

God bedring til Jacob Nielsen

AGF’s direktør, Jacob Nielsen, er desværre ikke tilstede på pressemødet. Årsagen er iflg. Lars Fournais, at Jacob Nielsen er faldet og har brækket fire ribben. God bedring herfra til vores direktør og en af de største ildsjæle i at få et nyt stadion til Aarhus.

Vi afventer stadig kapaciteten på det nye stadion

Indtil videre er det ikke blevet nævnt, hvor mange tilskuere der bliver plads til på det nye stadion.

“Nærmest romersk”

Sådan siger Nicolaj Bang, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, netop nu i sin beskrivelse af det nye Aarhus Stadion.

Skovens Arena

Tætpakket på pressemødet

Original artikel

I dag, onsdag d. 14. december kl. 10.30, løftes sløret endeligt for, hvordan det nye stadion i Aarhus kommer til at se ud. Det sker på et pressemøde på Ceres Park, hvor vinderen af arkitektkonkurrencen samt stadionplanerne afsløres.

42 arkitektteams meldte sig oprindeligt på banen i konkurrencen om at få lov at tegne Aarhus’ og AGF’s nye stadion. Tre arkitektteams står nu tilbage, nemlig Team Cobe, Team Dorte Mandrup og Team Zaha Hadid. Ét af de tre arkitektteams udpeges i dag som vindere af konkurrencen af Kongelundens politiske styregruppe på pressemødet fra Ceres Park.

Følg pressemødet på Twitter og Livestream

KSDH.dk blogger live på Twitter under pressemødet, og man kan også følge pressemødet via livestream på Kongelunden Aarhus’ facebook og LinkedIn.

Denne artikel opdateres løbende dagen igennem med billeder, information og reaktioner på det nye stadion i Aarhus, efterhånden som stadion-planerne udfoldes på Ceres Park og efterfølgende med en præsentation på Aarhus Rådhus.

Skulle man have tid og lyst til at dukke op til præsentationen på Ceres Park, som altså starter kl. 10.30, er der adgang for offentligheden. Indgang foregår via A5-A8 indgangen og Hørkram Tribunen. Der gøres dog opmærksom på, at der er et stærkt begrænset antal pladser, og det foregår efter først til mølle princippet. Et mere sikkert bud er derfor at følge præsentationen online.

Udstilling af nyt Aarhus Stadion på rådhuset

Når pressemødet er slut vil man kunne se vinderprojektet – og de øvrige projekter fra arkitektkonkurrencen – på en større udstilling i rådhushallen på Aarhus Rådhus. Denne udstilling åbner i dag, onsdag d. 14. december kl. 14.00, og kan ses frem til og med d. 4. januar 2023.

Artikelfoto: Kongelunden Aarhus

© KSDH.dk. Alle rettigheder forbeholdes.